Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Oud en nieuw Asterix-stijl 31-12-2006

Titel (5K) Verslag

Oud en nieuw Asterix-stijl, Hoofddorp, 31 december 2006

Jaarwisseling 2006: Hoefnix, Nestorix en vrouw, Abraracourcix, Caesar, Cleopatra, Kostunrix, Assurancetourix

Locatie: bij Jeroen en Simone in Hoofddorp vanaf 16.30u. Aanwezigen: Jeroen, Simone, Seb, Leonie, Eline, Rutger, Esther, Mette, Sacha, Willem, Enrico, Sandra en Ronald I. De laatste bijeenkomst van 2006 stond in het teken van Asterix. Iedereen had een rol toebedeeld gekregen en het was de bedoeling dat je gekleed kwam in die rol. Iedereen had er leuk werk van gemaakt.

Elinix aan de maaltijd

Tevens was er een maaltijd in Gallische stijl en iedereen maakte daarvan een deel. Uiteraard mocht de kaasfondue dan niet ontbreken. Maar ook vissoep (van verse vis?), salade Niçoise, legionairsworstjes, sandwiches, hazelnoottaart, rollade, zelfgebakken brood en nog veel meer. Na het toetje ook nog heerlijke appelflappen. Tijdens het eten werd een Asterix tekenfilm gedraaid. Sommige gerechten moesten nog worden bereid in de keuken. De anderen speelden dan Buzz (The Big Quiz), een quizspel op de televisie. Na het eten was het tijd voor een spelletje.

Disney Trivial Pursuit DVD (Foto: Seb)

De dames (Leonie, Sacha en Sandra) wilden graag Disney Trivial Pursuit DVD spelen. Leonie vond in Sacha een erg goede tegenspeelster, maar met een beetje geluk wist Leonie toch te winnen. De anderen speelden Tanz der Hornochsen (Eindstand: Rutger 5, Enrico 16, Seb 24, Simone 29, Ronald I 33, Willem 35, Esther 39) en Formel Fun (Eindstand: Ronald I 20, Rutger 16, Jeroen 15, Enrico 14, Willem 9, Seb 8.). Simone kende Tanz der Hornochsen nog niet, maar werd overgehaald om mee te doen. Ze ging erg goed van start en na een aantal rondes stond ze nog steeds op 0. Toen begon ze het spel te leren kennen en ging nadenken over haar zetten en de strafpunten begonnen binnen te stromen. Willem en Esther wisten op het laatst Ronald I nog voorbij te gaan, zodat hij geen laatste werd.

Daarna nog even Buzz (The Sports Quiz). De niet-sport-kenner Seb deed het onverwacht goed, maar de quiz kon niet worden afgemaakt, omdat het bijna 12 uur was. Na de champagne en het vuurwerk, werd er nog wat nagekletst. Rond een uur of 2 hield iedereen het voor gezien en werd het bed of de auto opgezocht.

het ontkurken van de champagne

Hoefnix krijgt verse vis om de oren

 

vuurwerk (Foto: Seb)

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007