Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellensessie Ronald I/Arjo/Yvonne 09-12-2006

Titel (5K) Verslag

Spellensessie Ronald I/Arjo/Yvonne, De Kwakel, 9 december 2006

Het was alweer even geleden dat Arjo en Yvonne bij Ronald I op bezoek waren geweest, maar eindelijk was er dan een datum gevonden. Eerst even een korte rondleiding door het magazijn en dan aan het spelen. Yvonne scheen nogal goed te zijn in het spel Set! dus kwam Ronald I met Maniki op de proppen. Eens kijken of ze daar ook goed in zou zijn. Ronald I hield zich in het begin wat afzijdig, zodat Arjo en Yvonne zich het spel een beetje eigen konden maken, maar toen duidelijk was dat dat het geval was, begon hij zich ook actief in te zetten. De hele korte oplossingen werden vaak door Arjo het snelste gezien, terwijl Yvonne enkele standaardverwisselingen goed door had. Zo bleef het spannend tot het einde. Eindstand: Arjo 9, Ronald I 8, Yvonne 7. Een lekker opwarmertje.

Voor hun trouwerij had Ronald I het spel Mykerinos cadeau gedaan. Dat moest dus uitgeprobeerd worden. Ze hadden hun eigen exemplaar meegenomen, zodat dat kon worden gebruikt. Het blijkt bij Mykerinos lastig te zijn om de eerste keer dat je het speelt al de goede beslissingen te nemen, maar naarmate het einde naderde begon alles op zijn plaats te vallen voor Arjo en Yvonne. Er was toen helaas niets meer aan te doen om het spel te winnen. Eindstand: Ronald I 62, Arjo 55, Yvonne 44.

trouwfoto van Arjo en Yvonne

Een van de betere spellen van Spiel was Leonardo da Vinci, dus Ronald I had deze klaar liggen om te spelen. De spelregels waren vrij snel duidelijk, maar het plannen bleek toch wat lastiger dan verwacht. Vooral Arjo kwam in een verkeerd ritme terecht en had moeite om daar verandering in te brengen. Yvonne zette nog een aardige eindsprint in door enkele goede uitvindingen te doen. Voor Ronald I liep echter alles van een leien dakje en hij haalde dan ook een flinke score. Eindstand: Ronald I 81, Yvonne 54, Arjo 32.

Een heel ander soort spel is Factory Fun van Cwali. Ieder puzzelt daar eigenlijk voor zichzelf; er is alleen interactie bij het verkrijgen van de machines. Yvonne was heel selectief bij de keuze en aarzelde niet om een machine aan haar neus voorbij te laten gaan. En terecht, want ze wist met gemak te winnen. Eindstand: Yvonne 65, Ronald I 55, Arjo 51.

Het was tijd voor het avondeten. Ronald I legde nog snel even Mr. Jack uit, zodat Arjo en Yvonne de tijd konden doorbrengen. Het eerste spel was snel afgelopen, maar de revanche duurde een stuk langer. Pas na de maaltijd kon het spel worden afgemaakt. Yvonne wist tijdens het eten echter al dat ze gewonnen had en dat bleek. Arjo kon daar geen verandering meer in brengen.

In het magazijn werd gezocht naar het volgende spel. De keuze viel niet mee. Eigenlijk wilden Arjo en Yvonne wel een bekend spel spelen, maar het bleek niet makkelijk om er eentje te kiezen. Toen echter  bleek dat ze Sint Petersburg nog niet kenden, kon Ronald I niets anders dan dat uitkiezen. Verder nam hij nog Mauerbauer mee, gemakkelijk te leren en snel te spelen. Ook wees hij nog even op het "kinderspelletje" Up & Down. Als het voor kinderen bedoeld is, dan moet Arjo het toch wel kunnen spelen? Het bleek inderdaad lastiger dan verwacht. Ronald I bleef op zijn laatste "3" kaartje hangen en had telkens geen mogelijkheid om die te halen, toen hij eindelijk aan een "4" mocht beginnen, was Yvonne al bijna klaar. Eindstand: Yvonne 25, Arjo 21, Ronald I 20.

Maar dan toch Sint Petersburg. Yvonne had het snel te pakken en wist een goede inkomstenbron te genereren. Arjo had daar wat meer moeite mee. Nu was het zaak om de inkomsten in punten om te gaan zetten. Ronald I werkte aan een grote verzameling edelen, maar Yvonne bleef goed bij. Ondertussen scoorde ze wel punten met gebouwen. Zou Ronald I voldoende punten verdienen om haar in te halen? Eindstand: Ronald I 90, Yvonne 88, Arjo 67.

Ook Mauerbauer had Yvonne snel door. Tijdens het hele spel gingen de scores gelijk op, maar tegen het einde maakte Yvonne een kleine tussensprint, die de beide heren niet meer wisten goed te maken. Eindstand: Yvonne 101, Ronald I 93, Arjo 86. Het was inmiddels al laat en tijd om er een einde aan te gaan maken. Ronald I liet nog even wat andere spellen zien, zoals Techno Witches. Het bleek inderdaad een stuk lastiger dan verwacht om de vliegende stofzuigers te besturen. En ook Ahoy kwam nog even op tafel. Als afsluiter werd dit geheugenspelletje gespeeld. Al snel werd er niet alleen gekeken hoe je als snelste kon reizen, maar ook hoe je de anderen kon vertragen. Iedereen haalde vijf reddingsboeien en nu was het zaak om als eerste de boot te bereiken. Eindstand: Arjo 6, Ronald I 5, Yvonne 5. Nu was het echt tijd om te stoppen. De dag was weer voorbij gevlogen. Ronald I vroeg nog wel nieuwe spel het beste was bevallen, maar daar kon geen antwoord op worden gegeven. De selectie was dus weer uitstekend geweest.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006