Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Eurospoor - Eurospel

Titel (5K) Verslag

Eurospoor - Eurospel, Utrecht, 29-31 oktober 1999

 

Eurospoor is een modeltreinenbeurs en vanaf 2000 wordt deze beurs gecombineerd met Eurospel, een speelgoedbeurs. Het was de bedoeling dat in 1999 ook Eurospel al van start ging, maar de voorbereidingstijd was te kort. Toch waren enkele speelgoed- en spellenfabrikanten al op de beurs aanwezig en ook Ducosim was er ter promotie van de vereniging. Op zondag 31 oktober was ik samen met Jeroen en Bianca aanwezig. De meeste bezoekers kwamen uiteraard voor de treintjes, dus de belangstelling was maar matig. Maar als we eenmaal zelf enthousiast aan het spelen waren, bleven vele mensen toch even staan kijken en konden we de (oude) Ducosim folders uitreiken en hen wijzen op de Mega Games Day die er aan zat te komen. De wat oudere jeugd was tevens ge´nteresseerd in de treinenspellen en speelden een spelletje mee. Union Pacific trok daarbij de aandacht, Stephenson's Rocket wat minder. Toch werden beiden enthousiast gespeeld. Vooral als er veel met speelgeld werd gezwaaid trokken de spellen aandacht. Een veel gestelde vraag: "Het lijkt een beetje op Monopoly, hŔ ?".

Tussendoor speelde ik veel oude en nieuwe spellen. Stephenson's Rocket beviel me goed. Een soort vereenvoudigde versie van 1830 met invloeden van Acquire en een vleugje Euphrat & Tigris. Het is in een uurtje te spelen en heeft veel tactische keuzemogelijkheden. Union Pacific had ik al enkele malen met 2 personen gespeeld en daarmee bleef het een beetje achter bij Airlines. Met meerdere spelers beviel het me veel beter en heeft mijn mening toch in positieve zin veranderd. Daarnaast veel nieuwe kaartspelletjes geleerd. Geheim Code is een aardig spelletje waarbij je achter de geheime code moet komen die de codemeester op zijn kaartje heeft. Ruim voldoende. Bambuti is een 2-persoons kaartspel van het niveau van Lost Cities. Best spannend. Elchfest is een nieuw spel uit de Kosmos mini-serie. Velen hebben dit onterecht in Essen links laten liggen. Kort omschreven is het een 2-persoon Carabande, waarbij je elanden over schijfjes naar de overkant moet dirigeren. De schijfjes moet je met je vinger wegschieten.

Bij Lost Cities werd ik behoorlijk ingemaakt. Mijn score was duidelijk niet hoog genoeg. Ook met The Very Clever Pipe Game scoorde ik niet best. Ik had de mogelijkheden nog niet helemaal door. We speelden ook nog het door mij meegenomen World Cup Football Tournament. Ik wist alleen Saudi Arabie door de voorrondes te loodsen. In de eerste vervolgronde verloor ik nipt op penalties. Mijn tegenstander zou later de finale winnen (via de door mij voorbereide route...). Tot slot van de dag speelden we nog Elements. Dit bleek zeer goed speelbaar. In 5 kleuren zijn er kaarten genummerd van 0 tot en met 10. Daarmee probeer je combinaties te maken om punten te scoren op de 5 elementen. Combinaties kun je vormen door gelijke getallen of gelijke kleuren.

 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina