Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Ducosim spellenbeurs 02-09-2006

Titel (5K) Verslag

Ducosim spellenbeurs, Utrecht, 2 september 2006

Het was weer tijd voor de nieuwe Ducosim spellenbeurs. Zo'n 480 bezoekers wisten de beurs te vinden. De meeste uitgevers waren dit keer aanwezig en ook was het de aftrap van de Nederlandse spellenprijs.

Ave Caesar

Ravensburger was aanwezig met de nieuwe uitvoering van Ave Caesar. Spelgroep Phoenix verzorgde de demonstratie. Dit luchtige racespel speelt zich af in een Romeinse arena. Je moet geen zwaar strategisch of tactisch spel verwachten, maar gewoon een gezellig racespel. Je moet telkens uit drie kaarten kiezen hoe snel je je strijdwagen laat rijden. Het draait voornamelijk om het blokkeren van de tegenstanders. Aan de reacties van veel spelers te horen hadden ze echter meer van het spel verwacht. De nieuwe uitvoering ziet er prima uit, maar helaas zijn enkele vakjes veel te klein en soms is de scheiding niet duidelijk zichtbaar.

Da Vinci Code bordspel

Identity Games was ook weer eens aanwezig. Het nieuwe Da Vinci Code Bordspel kon worden uitgeprobeerd. Door over het bord rond te lopen verzamel je informatie. Op bepaalde locaties kun je door een stapel kaarten kijken op andere locaties kun je informatie bekijken. Zo moet je het gezochte woord samenstellen. Zodra iemand dat gevonden heeft, scoor je punten voor alle letters die je hebt gevonden. Daarna worden er vragen gesteld. De antwoorden heb je tijdens het spel kunnen vinden. Ook daar kun je nog punten voor scoren.

Cleopatra

De spellen van Hodin werden zoals gebruikelijk weer gedemonstreerd door Roll the Dice. Het ging hier voornamelijk om het spel Cleopatra. De spelers bouwen gezamenlijk aan het paleis en de omgeving en scoren daarbij punten. Je kunt proberen meer punten te scoren door omkoping. De speler die echter het meest corrupt is, wordt voor de krokodillen geworpen en verliest het spel in ieder geval.

de Bezeten Fles

University Games had alleen de kaartspellen meegenomen: Vlooiencircus, Biggenbende, Beestenveiling, de Bezeten Fles, Typo en Veel Soeps. Vooral de Bezeten Fles werd veel gespeeld. Het bordspel Anti-Monopoly was niet aanwezig, maar daar was waarschijnlijk toch niet het geschikte publiek voor aanwezig.

PS Games demonstreerde Heersers der Woestijn, Kaleidoscope en Tsuro. Heersers der Woestijn werd erg veel gespeeld, waarschijnlijk ook omdat het voor de Nederlandse spellenprijs is genomineerd. Een geweldig tactisch spel dat in een half uurtje te spelen is. De kleuren van de kamelen roepen altijd weer de nodige reacties op. Tsuro is nog korter, maar bleek ook zeer in de smaak te vallen.

Seb speelt een nieuw abstract spel

999Games en Phalanx Games hadden veel verschillende spellen meegenomen: het voor de Nederlandse spellenprijs genomineerde Manilla en Pingu´n, het voor Speelgoed van het Jaar genomineerde Paniek in de Wei en verder het nieuwe Emira en Bizon. Ook was het spel CIA aanwezig, de nieuwe uitvoering van Safe & Partners.

The Gamemaster had helaas het nieuwe Section X nog niet klaar. Dus kon je er het voor de Nederlandse spellenprijs genomineerde Skyline spelen en natuurlijk de winnaar van vorig jaar: De Ontembare Stad. Van deze laatste komt binnenkort in Duitsland een Duitse versie uit, waarin nog enkele dingen zijn verbeterd aan de uitvoering. Natuurlijk kon ook het kaartspel 10 worden uitgeprobeerd.

OpSteltenSpeelgoed

Quined Games demonstreerde natuurlijk de genomineerde spellen Caylus en Reef Encounter. Twee spellen die uitermate geschikt zijn voor de veelspelers. En verder was ook de nieuwe uitvoering van Taj Mahal aanwezig. Behalve de doos is er aan het spel niets gewijzigd.

de Nederlandse Spellenprijs

Bij de stand van de Nederlandse spellenprijs konden de genomineerde spellen ook worden uitgeprobeerd en de stemmen konden worden uitgebracht. Pirates! was vooral bij de jeugdige spelers erg in trek, maar ook Heersers der Woestijn en Reef Encounter kregen voldoende belangstelling. Op de website van de Nederlandse spellenprijs kun je inmiddels ook je stem uitbrengen.

Factory Fun

CornÚ van Moorsel had de eerste prints van het nieuwe Factory Fun meegenomen en het kon ook nog gespeeld worden. In een aantal rondes kies je een nieuwe machine voor je fabriek. Hoe sneller je kiest, hoe meer keus je hebt. Daarna moet je de machine in je fabriek plaatsen en zorgen voor de juiste input. Je kunt daarvoor de centrale bakken gebruiken, maar ook de output van vorige machines. Vooral dat laatste levert extra punten op. Elke machine levert punten op, maar elk onderdeel dat je extra moet bouwen, kost punten. Weer een prima interessant spel.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006