Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Verjaardag Rutger & Esther 29-07-2006

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Rutger & Esther, 29 juli 2006

Het was warm zomerweer, dus de verjaardag van Rutger en Esther kon in de tuin worden gevierd. Spellen spelen, in het zwembad spelen, kletsen, barbecue, kortom een gezellige zomerdag. Sandra en Enrico waren eerst naar mij (Ronald I) toegekomen en gezamenlijk gingen we naar Rutger en Esther toe. Mandy (het nichtje van Rutger) was al aanwezig. We begonnen met een eenvoudig spelletje That's Life. Eindstand: Ronald I 20, Sandra 16, Enrico 0, Rutger 0, Esther -2, Mandy -10. Het volgende spelletje dat op tafel kwam was Formel Fun. Tijdens het spel kwamen Saskia en Marit binnen. Marit wilde meteen al het zwembad in. Formel Fun verliep wat traag, maar langzaam maar zeker vielen er toch steeds meer deelnemers af. Mandy was de eerste die beide auto's kwijt was. De andere dames verloren ook al snel een auto. Het was duidelijk dat de strijd tussen de drie heren zou gaan. Rutger was de eerste die een auto kwijtraakte, daarna volgde Enrico. De finale ging uiteindelijk tussen Rutger en mij. Doordat Rutger de finale wist te winnen, pakte hij ook nog de winst van het spel. Eindstand: Rutger 21, Ronald I 21, Enrico 17, Sandra 11, Esther 9, Mandy 3.

Formel Fun | volleybal in het zwembad

Sandra ging ook een duik nemen in het zwembad en Rutger werd ook overgehaald. Dit lukte pas nadat het volleybalnet door Mandy was klaargezet. Saskia stelde aan de overige spelers voor om Niagara met uitbreiding te proberen. De uitbreiding voegt een aantal nieuwe elementen aan het spel toe. Zo zwemt er een monster in het water. Op deze tegel mag je niet met je boot liggen en stroomopwaarts wordt het lastiger om het monster te passeren. De spelers hebben tevens een aantal nieuwe kaartjes, zoals een 7, een 1/2/3, waarbij je pas op het laatst je keuze hoeft te maken en een lasso, waarmee je je vast kunt houden aan de kant. Bij het diamantenpunt dat het verst verwijderd is, is een eland aanwezig. Deze eland kan je helpen sneller te verplaatsen. Eén van de twee kano's van elke speler wordt vervangen door een kano met 2 ruimtes voor diamanten. Erg handig. En tot slot is er nog een bever. Die komt in actie tijdens slecht weer en kan er voor zorgen dat het snel weer mooi weer wordt. Het was even wennen aan alle nieuwe elementen, maar het bleken best leuke toevoegingen te zijn. De bever hoefde pas tegen het einde van het spel in actie te komen en haalde niet eens de waterval. Eindstand: Ronald I 8, Saskia 5, Esther 4, Enrico 3.

een tuin vol gasten

Mandy was inmiddels uit het water en kwam met For Sale aanzetten. Dat vond ze er erg interessant uitzien. Ik verzorgde de uitleg en het spel kon beginnen. Eindstand: Enrico 67, Ronald I 57, Saskia 53, Mandy 51. Een luchtig snel spelletje dat altijd even tussendoor kan. Inmiddels waren Seb, Leonie en Eline ook aangekomen. Ik stelde voor om aan Mykerinos te beginnen. Seb en Saskia hadden het al eens gespeeld, maar voor Enrico was het nieuw. Het spel verliep lekker vlot en al vrij snel was het tijd voor de laatste ronde. Ik had een ruime voorsprong op de rest, die het onderling nog enigszins spannend maakten. Eindstand: Ronald I 57, Enrico 39, Seb 37, Saskia 32. Het werd steeds drukker in de tuin. Jeroen en Monique waren er ondertussen ook. Tijd om de cadeautjes te geven. Ik had een grote doos vol cadeautjes waaraan veel van de gasten hadden meegewerkt. Rutger en Esther pakten de doos uit en haalden vele dingen van hun verlanglijstje naar boven. Voor Esther o.a. een mozaïektang en mozaïeksteentjes, een bakvorm en een kookboek van Donald Duck, voor Rutger het spel Memoir'44 met een uitbreiding, DVD's van Coupling en een poster van Buffy. Esther liet nog een dienblad met mozaïek zien dat ze had gemaakt.

Esther | Rutger pakt het cadeau uit | het dienblad van Esther

Tijd voor actie. Een spelletje Ave Caesar dan maar? Ik had de nieuwe versie meegenomen. Iedereen was het er over eens dat het spel er nu prachtig uitzag. Wel kwamen er de nodige opmerkingen over het bord. Per speelzijde was er nog maar één parcours en een aantal vakjes was veel te klein voor de speelstukken. Een gemiste kans, te meer omdat er nog voldoende ruimte op het bord over was. Jammer. Eindstand: 1) Saskia, 2) Ronald I, 3) Monique, 4) Seb, 5) Jeroen.

de barbecue | de salades

De barbecue was ondertussen flink opgestookt en er kon gegeten worden. Dat liet iedereen zich prima smaken, salades, broodjes, worstjes, hamburgers en nog veel meer. Ondertussen gezellig bijpraten met bekenden en onbekenden. En natuurlijk waagden zich ook nog enkele aanwezigen het om het zwembad te betreden. Na het eten nog enkele rondjes Drahtseilakt. Jeroen was daarin duidelijk de beste. Met grote voorsprong wist hij te winnen. Toen het wat donkerder werd kwamen ook de muggen te voorschijn. Tijd om naar binnen te vluchten. Ik had nog mijn spelcomputer met het quizspel Buzz meegenomen. Altijd gezellig om een rondje of twee te spelen. Eerst een partyspel met z'n zessen. Daarna de verkeerde keuze gemaakt en speelden er vier een complete quiz. De meeste gasten waren nu zo zoetjes aan vertrokken. Nog even wachten tot 12 uur om Rutger te feliciteren en dan naar huis. Ondanks dat ik de hele dag in de schaduw had gezeten was mijn hoofd roodverbrand.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006