Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Snowgame 10-03/19-03-2006

Titel (5K) Verslag

Snowgame, Oz-en-Oisans (F), 10 maart/19 maart 2006

Donderdag 16 maart 2006

Weer prachtig weer vandaag. Erg warm en een strak blauwe lucht. We begonnen met een grote groep, dus werden niet al te moeilijke hellingen genomen.

prachtig weer | Leonie en Vincent vermaken zich prima

Op een gegeven moment splitste de groep zich (niet helemaal gepland). Zelfs Vincent wilde het vandaag rustig aan doen. We zijn helemaal naar beneden gegaan, waar de sneeuw steeds slechter werd en zelfs bijna helemaal weg was. We besloten in Alpe d'Huez wat te gaan eten. Met een soort kabelbaantje konden we ons verplaatsen. Telkens stopte het kabelbaantje om mensen in en uit te laten stappen. Op een terrasje hebben we uitgebreid gegeten. Sandra vermaakte zich ondertussen elders met Derk-Jan. Ze zijn de enigen die deze vakantie Le Tunnel hebben gedaan. Een piste die door een tunnel gaat. De tunnel was trouwens het makkelijkste deel. De piste was erg steil en na de tunnel allemaal buckels. Er stonden aan het eind van de tunnel dan ook al banaantjes klaar voor de reddingswerkers. Dapper hoor.

Vincent, Enrico en Leonie bestuderen de kaart | de gondeltjes door het dorp | 15 graden Celsius

Na het eten splitsten we de groep verder op. Met Bob, Vincent en Seb ben ik teruggegaan.

Teruggekomen in het appartement namen we eerst een lekkere douche of bad. Daarna haalde Seb een prototype exemplaar van Tempus tevoorschijn. Er moesten nog wat regels worden doorgenomen. Ook Jeroen B had wel interesse om mee te doen. Naast Seb had ook Ronald I het wel eens gespeeld. Voor de anderen was het nieuw. Seb was de meest ervaren speler, maar hij overtrad wel als eerste de spelregels voor het bouwen. Het spel vorderde erg traag en de tijd om te gaan eten kwam steeds dichterbij. We zouden deze avond uit eten gaan. Sandra had een restaurant gereserveerd. Met de hele groep liepen we naar het dorp. De meesten namen een uitbreid gerecht, zoals kaasfondue, raclette of steengrillen. Ikzelf nam iets anders en kreeg als een van de eersten mijn bord voorgeschoteld. Het smaakte heerlijk. Ik was daardoor wel als een van de eersten klaar, maar dat mocht de pret niet drukken.

groepsfoto in het restaurant

Na het eten het spel Tempus afgemaakt. Ik stond inmiddels aardig voor en kreeg de anderen op mijn dak. Gelukkig was mijn voorsprong groot genoeg voor de winst. Eindstand: Ronald I 23, Vincent 22, Jeroen B 21, Bob 20, Seb 12. Zoals mijn ervaring eerder met dit spel was, werd het pas in de tweede helft interessant en spannend. Inmiddels was het al tijd om naar bed te gaan.

Vrijdag 17 maart 2006

Voor mij de laatste ski-dag. We gingen weer met een grote groep op pad. De minder goede skirs "moesten" op een gegeven moment zonder stokken skin om hun houding te verbeteren. Zonder stokken blijkt het prima te doen en is het vaak zelfs gemakkelijker. Derk-Jan had voor de vrijdag en de zaterdag een snowboard gehuurd. We zijn een heel eind omlaag gegaan en vonden daar een Nederlands terrasje. Op het prachtige terrasje lieten we ons verwennen met wat lekkers. Er waren enkele spellen Heck Meck meegenomen, dus dat moest gespeeld worden. Ik had er niet echt zin in, maar ik besloot toch maar in te stappen. Dat ging aanvankelijk super en een stapel stenen stapelde zich voor me op. Maar n voor n verdwenen ze weer als sneeuw voor de zon. Leonie won het spel met overmacht. Eindstand: Leonie 9, Arjan 3 (29), Derk-Jan 3 (28), Vincent 2 (27), Seb 2 (25), Ronald I 2 (24), Bob 1, Enrico 0, Sandra 0.

een prachtig uitzicht

Voor de lunch namen de meesten eend. In een mooi gelegen restaurantje, dat te bereiken was via een hele flauwe blauwe piste. Voor Derk-Jan op het snowboard was dat niet te doen. Hij is via een lastige zwarte piste ook naar het restaurant gekomen. Het skin ging lekker vandaag. Ik ging wat vroeger terug dan de rest om mijn ski's weg te brengen. Op de ski's kon ik precies bij de shop uitkomen. Daar liet ik mijn ski's en stokken alvast achter, maar mijn schoenen had ik nog nodig. Het was een flinke wandeling terug naar het appartement. Daar even bijgekomen en mijn gewone schoenen gehaald. Nu moesten de skischoenen weer worden weggebracht. Een lekkere inspannende wandeling. Helemaal afgepeigerd kwam ik terug in het appartement. Langzaam maar zeker druppelden ook de anderen binnen. Om 18.00u was het tijd voor een groepsfoto. Iedereen moest aanwezig zijn. Het balkon was voldoende sneeuwvrij gemaakt voor een foto op het balkon. Seb maakte er een paar voor de zekerheid. Iedereen had natuurlijk zijn speciale snowgame sweater aangedaan. Nadat de foto's waren gemaakt kon ik beginnen met het branden van de foto-CD's.

groepsfoto op het balkon

Sandra en Enrico verzorgden de avondmaaltijd: Shoarma-honing kip uit de oven, rijst, salade en diverse blikgroentes.  Met Leonie en Hanneke speelde ik ondertussen een spelletje Funkenschlag. Hanneke had niet zulke goede ervaringen met spellen van 2F, maar na afloop moest ze bij deze toch wel toegeven dat het een prima spel is. Ik wist Leonie te verslaan, waar ze niet zo blij mee was. Eindstand: Ronald I 19, Leonie 18, Hanneke 16. De rest van de avond nog twee kleine spelletjes: Formel Fun en Edel, Stein & Reich. Formel Fun was een prooi voor mij. Vincent was al snel beide auto's kwijt. Ursula was al snel haar eerste auto kwijt, maar met haar tweede auto kwam ze tot in de finale. Eindstand: Ronald I 20, Jeroen B 13, Ursula 12, Enrico 10, Vincent 4. Edel, Stein & Reich was een heel afwisselend spelletje, maar uiteindelijk ging het tussen Ursula en Jeroen B. Eindstand: Jeroen B 79 (16), Ursula 79 (10), Ronald I 67, Vincent 59. Daarna was het tijd om mijn tas te gaan inpakken. Zaterdagmorgen moeten we er al vroeg uit.

boodschappen halen

Zaterdag 18 maart 2006

Ik had vandaag geen skipas meer en besloot met Bob te gaan wandelen. We haalden een dagkaart voor de liften. Bart en Femke haalden we over om mee te gaan. Zij haalden ook nog een dagkaart. Met de kabelbaan gingen we naar de top voor het mooie uitzicht. Helaas. We zaten midden in de wolken en zagen nog geen 2 meter ver. Het was er ook ijskoud. Snel terug naar de kabelbaan die al was vertrokken. We moesten een tijdje wachten op de volgende. Ook de ijsgrot nog maar een keer bezocht. Bart en Femke hadden hem nog niet gezien.

zicht 2 meter

Dan maar naar Alpe d'Huez voor een bezoekje aan de Tour de France tentoonstelling. Helaas, deze was alleen in de zomer te bezichtigen. We aten wat in het dorp en wandelden terug. Nog even gezocht naar de finish van de Alpe d'Huez rit en een foto gemaakt. De dag was niet helemaal gegaan zoals gepland. Dan maar terug en de dag verder doorbrengen met wat spelletjes.

Alpe d'Huez | de finish van een Tour-etappe

Bart leerde me Oh Hell. Een alleraardigst kaartspelletje dat gebaseerd is op Boerenbridge. Er zitten echter wat andere kaarten in die het hele spel kunnen omgooien. De echter Boerenbridgers zullen dat niet leuk vinden, maar ik vond de chaos best wel geinig eigenlijk. Het eerste spelletje werd ik ruim laatste. Eindstand: Femke 43, Bob 38, Bart 36, Ronald I 13. Het tweede spelletje nam ik echter snel de kop en stond die niet meer af... tot de laatste ronde. Bart schoot me toch nog voorbij. Eindstand: Bart 53, Ronald I 48, Vincent 27, Bob 8, Femke 4. Ik heb geen idee wat ik verder nog gespeeld heb, want daar heb ik geen aantekeningen van. Aan het eind van de middag wilden we toch wat eten, maar dat bleek niet te kunnen. Snel op zoek naar iets anders, maar alles was nog dicht. Dan maar een gevuld broodje gehaald bij een snackbar. Veel meer was er niet te vinden. Voor onderweg nog wat drinken gehaald en dan terug naar het appartement om de spullen op te halen. Nog even de laatste sneeuwballen gegooid en dan de bus ingeladen.

nog even sneeuwballen gooien

De terugreis kon beginnen. De bus zat stampvol en even leek het erop dat er n plaatsje te weinig was. Maar op de een of andere manier is dat toch opgelost. De film maar een beetje gevolgd en geprobeerd te slapen. Onderweg bij n stop er wel uit geweest. De rest van de reis proberen te slapen...

Zondag 19 maart 2006

's Morgens vroeg kwamen we aan in Eindhoven. Sandra ging met Vincent mee met alle bagage en met Enrico zou ik met de bus gaan. Nog even afscheid nemen van iedereen en toen was het op pad. De bus zou echter nog meer dan een uur op zich laten wachten. Dan maar wandelen naar de volgende busroute. We zagen Corn met een lege auto wegrijden. Die had ons vast wel even bij het station kunnen afzetten. Ook de volgende bus zou nog zeker 3 kwartier op zich laten wachten. We besloten dus maar naar het station te wandelen. Dat duurde ook zo'n 3 kwartier. Wel even lekker om de stijfheid van de busreis weg te lopen en even wakker te worden. Op het station bleek de intercity vertraging te hebben, zodat we maar de stoptrein namen. We zouden de busaansluiting in Den Bosch toch wel missen. Gelukkig kon Sandra ons alweer oppikken op het station van Den Bosch. Nog even tijd voor een kopje thee en dan op weg naar huis. Eerst maar even naar mijn ouders om wat boodschappen op te halen en de eerste foto's te laten zien. Eind van de middag was ik eindelijk thuis. Vermoeid van de lange reis, maar met herinneringen aan een heerlijke vakantie.

Naar deel 1 | Naar deel 2

Links

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006