Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellendag Zeeland 13-05-2006

Titel (5K) Verslag

Spellendag Zeeland, 13 mei 2006

Een dagje trainen voor het NK Bordspellen op de camping in Zeeland. De weersverwachting voor het weekend was niet zo goed, maar het bleek ontzettend mee te vallen, zodat vrijwel de hele dag buiten in het zonnetje gespeeld kon worden. Ronald I had Willem opgehaald en door de files heen hadden ze redelijk op tijd Zeeland weten te bereiken. Sacha zou pas aan het eind van de middag komen. Willem zou in haar plaats tegenstand proberen te bieden.

Als eerste kwam MesopotamiŰ op tafel. Voor Rob en Det was het erg lang geleden dat ze het gespeeld hadden, dus verzorgde Ronald I een opfriscursus. Willem had een goede tactiek bedacht. Hij zou eerst alle offers klaarzetten en ze dan in ÚÚn keer afleveren. Hij was goed op weg, totdat Ronald I hem er tijdens het spel fijntjes op wees dat hij daar nooit voldoende mana voor beschikbaar kon hebben. De paniek sloeg toe. Hoe moest hij het tij keren? Det had als eerste al haar hutjes op het bord en begon snel de offers naar de tempel te brengen. Haar mana productie lag echter niet zo hoog. Ronald I had juist eerst aan zijn mana productie gewerkt. Toen hij daar tevreden over was, volgden zijn hutjes al snel. Hij liep snel in op Det en wist net voor haar zijn vierde offer te brengen en het spel te winnen. Willem en Rob lagen een behoorlijk eind achter. Eindstand: Ronald I 4, Det 3, Willem 2 (11), Rob 2 (8).

Det, Rob en Willem bij MesopotamiŰ

Daarna maar Aloha. Een spel dat best leuk om te spelen is, maar volgens de meesten niet echt op een NK thuis hoort. Rob en Det wisten zich beiden goed te mengen in de strijd om het grootste strand. Ronald I hield zich wat afzijdig en durfde maar zelden meer dan 1 tegel te trekken. Willem ging juist tegen alles in en gokte er lustig op los. Het grootste strand werd uiteindelijk erg groot en een prooi voor Det. De andere stranden leverden echter veel meer punten in totaal op. Eindstand: Ronald I 22, Willem 21, Det 18, Rob 15. Ronald I was aardig in vorm aan het komen. Als dat maar niet te vroeg is. Rob is meestal degene die vˇˇr het NK erg goed voor de dag komt, maar op het NK zelf niet. Wellicht is dat dit jaar eens anders. Inmiddels was hij al tweemaal laatste geworden.

Skyline was het volgende spel. Er ontstonden twee grote bouwgebieden op het bord. In de ene waren Det en Willem aan het bouwen, in de andere Ronald I en Rob. Det weigerde om verdiepingen van 6 te bouwen, waardoor Willem helemaal vast kwam te zitten. Rob bouwde vooral veel, zodat hij ook veel inkomsten kreeg. Terwijl iedereen al aan een penthouse dacht, was Rob daar nog niet mee bezig. Toen de geldstroom eenmaal op gang gekomen was, kocht hij snel de laatste neutrale etages op en begon penthouses in te slaan. Hij bouwde als eerste zijn derde penthouse. Det wist haar derde niet te bouwen. Willem wist zelfs zijn tweede niet te bouwen. Hij bouwde wel al zijn lage etages in de hoop zijn eindopdracht te halen. Daarmee boorde hij de hoop voor Ronald I in de grond om zijn eindopdracht te halen. De plek die hij daar voor gereserveerd had, was nu bezet. Ook Ronald I kon zijn derde penthouse niet bouwen. Hij kwam net het geld ervoor te kort. Daardoor kon hij ook Rob niet van zijn eindopdracht afhouden. Eindstand: Rob 5, Det 3, Ronald I 3, Willem 2.

de rustgevende omgeving in Zeeland

Inmiddels was ook Sacha aangekomen. Det ging Chinees halen en Willem en Sacha zetten vast hun tentje voor de nacht op. Toen Det terug was, liet iedereen het eten goed smaken. Toen de tafel weer schoon was kon aan Ostia worden begonnen. Er werd flink gerekend tijdens het spel, waardoor het best lang duurde. Uiteindelijk bleek Sacha de beste rekenaar. Eindstand: Sacha 13, Willem 12, Ronald I 10, Det 9, Rob 8. Nu maar hopen dat Sacha de goede vorm nog een weekje vast weet te houden.

Voordat Ronald I de terugreis zou aanvaarden was er nog wel tijd voor een spelletje Ave Caesar. Sacha had niet al te goede ervaringen met het spel, maar wilde het nog wel eens proberen. Det lag een groot deel van de race op kop, gevolgd door Rob met daarachter een groot gat. Ronald I lag heel lang laatste. Maar in de derde ronde kwam het hele veld dicht bij elkaar en het zou op de finish worden beslist. Det viel helemaal stil vlak voor de finish. Rob profiteerde er als eerste van. Ook Sacha en Willem schoten er voorbij. Ook met haar volgende kaart wist Det nog niet te finishen en het leek erop dat ook Ronald I haar nog zou passeren. Hij had echter ook alleen nog lage kaarten en wist niet te finishen. Det kwam vervolgens met haar laatste punt toch nog over de finish. Ronald I had nog 2 punten over, maar werd wel laatste. Eindstand: 1) Rob, 2) Sacha, 3) Willem, 4) Det, 5) Ronald I. Sacha moest toegeven dat het spel nu veel leuker was dan de vorige keer.

Ronald I ging naar huis. De trainingsstage was weer prima verlopen. De anderen zullen vast nog een tijd lang verder hebben gespeeld. 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006