Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellenverjaardag Corné en Erik 07-05-2006

Titel (5K) Verslag

Spellenverjaardag Corné en Erik, Den Bosch, 7 mei 2006

Tijdens Snowgame kwamen Corné en Erik R er achter dat ze op precies dezelfde dag geboren waren. Een mooie gelegenheid om samen hun verjaardag te vieren met een spellendag. De locatie werd Den Bosch, welbekend van andere spellendagen. Enrico, Sandra en Ronald I waren als eerste aanwezig, vlak daarop gevolgd door feestvarken Erik R. Als eerste werden de tafels verplaatst en daarna de tassen met spellen uitgepakt. Corné was wat verlaat, maar dat werd goed gemaakt door de Limburgse vlaaien die hij meegenomen had. Hij had ook een groot deel van zijn spellenverzameling meegenomen.

alle spellen uitgestald

Nadat de cadeautjes waren uitgepakt (ingelijste groepsfoto's van Snowgame, boeken en spelletjes), werd er genoten van de vlaaien. Corné had een zelfgemaakte versie van Einstein würfelt nicht meegenomen. Hij wilde het graag met Ronald I uitproberen. Het is een simpel spelletje voor twee spelers. Beide spelers hebben 6 genummerde speelstukken. Het doel is de overzijde te bereiken met één van de stukken, of alle stukken van de tegenstander te slaan. Een dobbelsteen bepaalt welk stuk verplaatst moet worden. Als je dat stuk niet meer hebt, dan mag je het eerstvolgende hogere of lagere stuk verplaatsen. Daar komt de tactiek om de hoek. Je kunt zo door de juiste stukken van jezelf te (laten) slaan, de kans verhogen dat je dat stuk mag verplaatsen. Ronald I had nog niet helemaal door wat nu het beste was, maar hij wist toch eenvoudig te winnen. Geluk of wijsheid?

Langzaam maar zeker verschenen ook andere spelers, maar erg druk werd het nog niet. Erik R wilde graag Ostia spelen in verband met het naderende NK. Ronald I verzorgde de uitleg. Ook Sandra en Enrico deden mee. Voor Sandra bleek het echter te veel te bestaan uit veilingen en daardoor kon het haar niet echt bekoren. Enrico was ook niet razendenthousiast. Je moet het spel wat vaker gespeeld hebben om de finesses door te krijgen. Na één van de vijf rondes werd besloten te stoppen, zodat ook de zojuist gearriveerde Hennie aan een spel mee kon doen. Enrico stelde voor Linie 1 te gaan doen. Eenvoudig te leren. Sandra wist een prachtige route te bouwen met maar 3 haltes. Als de dobbelsteen dan een beetje goed valt, is de overwinning zeker. En dat bleek. Erik R werd tweede. Eindstand: 1) Sandra, 2) Erik R, 3) Ronald I, 4) Hennie, 5) Enrico. Vincent was inmiddels ook binnengekomen, dus werd er een spel voor zes spelers gezocht. Ronald I stelde In 80 Tagen um die Welt voor. Dat komt de laatste tijd steeds vaker op tafel. Het bleek een goede keus. Erik R ging heel erg traag, maar wist wel voort te bewegen met heel weinig reisdagen. Ronald I en Vincent gingen juist erg snel en het werd een spannende strijd tussen hen wie als eerste Londen zou bereiken. Ronald I had in zijn laatste beurt een beetje geluk bij het ruilen van zijn kaarten, zodat hij op 71 dagen uitkwam. Dat was een tegenvaller voor Vincent, die op 72 dagen uitkwam. Erik R verwachtte daar nog wel onder te kunnen komen, maar een onverwachte blauwe kaart leverde hem nog 2 strafdagen op. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een derde plaats. Sandra zag vlak voor de finish de detective nog over het hoofd, waardoor ze teveel strafdagen kreeg. Het maakte niet meer uit dat ze uiteindelijk Londen helemaal niet meer bereikte. Eindstand: Ronald I 71, Vincent 72, Erik R 73, Enrico 82, Sandra (73), Hennie (79). Sandra en Hennie waren beiden op 1 etappe van Londen gestrand.

Trans America en Funkenschlag

Aan de andere tafel waren ze bijna klaar met Trans America. In de tussentijd liet Ronald I Set! en Rasende Roboter aan Hennie zien. Beide spellen had hij snel door, maar na een aanvankelijk goed begin, werd hij toch voorbij gestreefd door o.a. Enrico en Ronald I. Daarna was het tijd voor een spelletje Funkenschlag. Het spel lag al een hele tijd klaar, maar nu was er dan toch gelegenheid om te starten. Hennie speelde bank, Seb, Erik R, Enrico, Sandra en Ronald I waren de spelers. Er werd gespeeld op het bord van Frankrijk. Ronald I werd tot zijn spijt ingebouwd door de andere spelers en bleef lange tijd op 3 steden steken. Hij spaarde veel geld, zodat hij later ineens kon uitbreken. Dit tot teleurstelling van Seb, die daardoor zijn uitbreidkansen zag slinken. Sandra en Erik R wisselden steeds van kop met elkaar en met Enrico. De tijd vorderde inmiddels gestaag, dus was het tijd om Chinees te gaan halen.

Funkenschlag | Ronald I showt de grondstoffentabel

Erik R ging met Seb en Sandra Chinees halen. Ronald I en Enrico speelden een partijtje Streetsoccer. Enrico wist al heel snel te scoren, waardoor Ronald I steeds meer risico moest gaan nemen. Hij wist Enrico een klein beetje onder druk te zetten, maar op de juiste momenten wist Enrico de bal steeds weg te krijgen. Totdat het Ronald I toch nog lukte om te scoren. Nu had Enrico ten minste een 4 nodig om uit te trappen, want anders zou hij in grote problemen zijn, zo vlak voor tijd. Hij had geluk en wist vrij snel daarna te scoren. Ronald I wist nog ver uit te trappen en had nog een kleine kans om te scoren. Enrico wist echter goed te blokkeren, zodat zelfs de 6 in de laatste worp van Ronald I niet voor een doelpunt kon zorgen. 2-1 eindstand voor Enrico. Op een andere tafel werd nog Jenga gespeeld. Ronald I probeerde een foto te maken van een omvallende Jenga toren, maar telkens bleef deze staan. Toen het eten verscheen, viel de toren onverwachts toch nog. Ronald I was net te laat voor een actiefoto.

Jenga

Na het eten gingen de meeste gasten naar huis. De anderen probeerde Funkenschlag nog op tijd af te maken. Dat lukte niet helemaal, maar tijdens het opruimen werd toch de eindstand bereikt. Eindstand: Erik R 17, Sandra 16, Enrico 15 (22), Seb 15 (17), Ronald I 14. Snel werden de laatste tafels op hun plaats gezet en kon de reis naar huis worden aangevangen. Ook de zaalbeheerder kon nu naar huis. Een gezellige dag was ten einde. Alleen jammer dat veel spelers het hadden laten afweten.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006