Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Snowgame 10-03/19-03-2006

Titel (5K) Verslag

Snowgame, Oz-en-Oisans (F), 10 maart/19 maart 2006

Maandag 13 maart 2006

Om kwart voor acht heb ik samen met Vincent de tafel gedekt. Ik had nog veel last van mijn bovenbenen. Dat wordt vandaag niet skiën. Bob bleef vandaag ook in het appartement. De dag daarvoor had hij zich wat te veel ingespannen. We konden dus veel spellen gaan spelen. Richard ging met Ursula mee naar de dokter. In het dorp bleek deze niet aanwezig te zijn, dus moesten ze naar Alpe d'Huez. Daar zou zelfs een wachtrij zijn. Dat bleek niet waar. Ze konden er zo terecht. Er werden foto's gemaakt, maar er was gelukkig niets gebroken. De pols werd in het gips gezet, zodat ze de rest van de vakantie toch veilig kon skiën. Een flinke doktersnota volgde nog wel.

Ik stelde voor om met Bob Revolte in Rom te gaan spelen. Dat beviel goed. Het eerste spel was nog even uitproberen en langzaam maar zeker wist ik de winst te pakken. Ondanks dat Bob 3 forums had, kon ik hem met andere kaarten langzaam leeg trekken, zodat zijn achterstand opliep. Eindstand: Ronald I 27, Bob 10. Het tweede spel verliep heel anders. Daar moesten we beide strijden om niet op nul te komen. Het was wachten wie als eerste de nul zou bereiken. Tot Bob in de voorlaatste beurt 12 punten wist te scoren. Daardoor gaf de eindscore een enigszins vertekend beeld. Eindstand: Bob 13, Ronald I 0. Anera's Arena was niet echt een succes. Een beetje saai met 2 spelers. Bob wist als thief het spel te winnen van de berserker. Dan maar wat sterkers: Caylus. Bob had het wel een keer gespeeld, maar een uitleg was toch nog even op zijn plaats. Bob ging daarna voortvarend van start en bouwde flink aan het kasteel. Als privilege koos hij steeds de overwinningspunten. Langzaam maar zeker liep hij uit. Ik werkte gestaag aan het grootste blauwe gebouw. Dat lukte en in één klap was ik weer bij Bob. Bob zorgde ervoor dat het spel snel verliep door de provoost telkens 3 stappen naar voren te zetten. En als hij als eerste in het kasteel bouwde kon hij telkens veel punten scoren. Ik hield hem niet bij en Bob won glansrijk. Eindstand: Bob 97, Ronald I 77. Een goede les.

prachtig weer | de goede skiërs starten op de top

Inmiddels was Ursula ook terug en ze wilde wel wat kleine spellen spelen. Korsar viel niet zo bij haar in de smaak. We werden door Bob afgedroogd. Eindstand: Bob 49, Ronald I 25, Ursula 21. Bob was zeer te spreken over het spel en het kwam op zijn aankopenlijstje te staan. Jericho viel wel in de smaak en omdat in de laatste ronde 12 punten net aan mijn neus voorbij gingen, won Ursula. Eindstand: Ursula 18, Bob 12, Ronald I 10. Bob werkte zich vervolgens even in het zweet op het balkon met sneeuwruimen, maar het zette weinig zoden aan de dijk. Ondertussen zette ik diverse foto's over op de laptop. Seb kwam aan met zijn videocamera en ook de film konden we overzetten. Dat kostte wel wat meer tijd. Tegelijkertijd speelde ik HeckMeck met Ursula en Bob. Ursula had het spel nog nooit verloren, dus dat was een leuke uitdaging. Ik moest mijn aandacht verdelen over de laptop en het spel en dat ging erg goed. Al snel had ik een stapel vol stenen. Het leek dat ik gemakkelijk kon gaan winnen. Maar toen ik de aandacht wat meer bij het spel had, was het snel over en won Ursula toch nog gemakkelijk. Eindstand: Ursula 11, Ronald I 6, Bob 1.

's Avonds een rijstschotel gegeten door o.a. Vincent en Richard gemaakt met pittige tandori erbij voor de liefhebbers. De pittigheid bleek mee te vallen. Na het eten veel gekletst en nog een paar kleine spelletjes gedaan. Hanneke wilde graag Boomo doen. Het bleek een soort pesten te zijn, waarbij je de bommen van de tegenstanders moet laten afgaan. In het eerste spel verloor ik nipt van Hanneke. Leonie en Ursula waren reeds uitgeschakeld. We wilden nog wel een revanche doen. Nu lag Hanneke er als eerste uit, gevolgd door Leonie. Ursula en ik gingen gelijk op. Ursula mocht uitkomen en ze koos de verkeerde kaart, waardoor ik gemakkelijk kon counteren en kon winnen. Slechts één van haar kaarten had haar de winst kunnen brengen. Een grappig spelletje, verder niet bijzonder. Tot slot van de avond nog Revolte in Rom gespeeld met Leonie. Zij kende het nog niet en het duurde even voordat ze de kaarten begreep. Het spel ging voortdurend heen en weer, maar ze kon ineens goed scoren met haar forum en de algemene voorraad was op. Een nipte overwinning voor Leonie. Eindstand: Leonie 20, Ronald I 18. Nog even verder gekletst en daarna naar bed gegaan, rond een uur of elf. Corné lag al in bed, dus ik kon geen verslagje meer schrijven.

 

lunchen in het zonnetje | skiën op de wolken
(foto's: Vincent)

Dinsdag 14 maart 2006

Mijn benen voelden wat beter, dus vandaag toch weer lekker op de ski's. Met Vincent en Sandra de tafel gedekt, nog voordat het brood er was. Na het ontbijt met een grote groep met een gondel naar boven gegaan. Daar lagen een paar mooie blauwe pistes. De groep bleef goed bij elkaar. Op een gegeven moment wilden de betere skiërs een wat lastiger piste nemen. Met Leonie, Hanneke, Bob en Richard besloot ik het rustig aan te doen. Met wat extra pauzes tussendoor hielden mijn benen het nog redelijk. Rond een uur of elf op een terrasje even wat gedronken. Daarna weer verder gegaan. Onderweg kwamen we de anderen nog twee keer tegen. Toen zijn we teruggeskied naar de gondel vlakbij het appartement. Het leek me verstandig om nu te stoppen, zodat mijn benen morgen ook weer te gebruiken zijn. Bob stopte ook. Leonie ging met Hanneke en Richard weer naar boven. Met Bob teruggelopen naar het appartement, wat toch een hele inspannende tocht is. Femke zat lekker op de bank te lezen en Corné (met een geblesseerde knie) zat in bad. Even later kwam ook Bart binnen. Met Bob en Bart at ik een broodje en daarna lekker in bad om de spieren te ontspannen. Een stukje film op de laptop gekeken.

In de middag heb ik weer Caylus gespeeld. Een heel spannend spel, waarbij Bob uiteindelijk met dezelfde tactiek toch wist te winnen: veel aan het kasteel bouwen en punten scoren met privileges. In het begin leek dat niet te lukken, omdat de andere spelers telkens wel iets tegen wisten te houden. Eindstand: Bob 67, Derk-Jan 62, Vincent 61, Ronald I 54. Het avondeten bestond uit pannenkoeken. Leonie en Seb hadden zich op het bakken toegelegd, maar kregen later hulp van Corné en Jeroen B. De hele woonkamer zag blauw, maar de pannenkoeken smaakten prima. Er waren zelfs nog pannenkoeken over. Er waren ook gevulde pannenkoeken, o.a. met chocola en banaan. In de avond heb ik Torres gespeeld met Arjan en Derk-Jan, die het nog niet kenden en Erik die wel zou winnen. Daar hebben we hem vanaf weten te houden. Eindstand: Ronald I 243, Erik 231, Derk-Jan 225, Arjan 221. Ter afsluiting een spelletje Die Fürsten von Florenz, maar dan de Engelse versie. Dat was even wennen bij het uitleggen aan Derk-Jan. Arjan en Vincent hadden nog opfriscursusje nodig. Het spel duurde veel langer dan verwacht, maar het bleef wel spannend. Arjan wist in de laatste beurt de winst te pakken. De prestigekaarten van Erik leverden niet voldoende punten op. Eindstand: Arjan 56, Ronald I 50, Derk-Jan 49, Erik 46, Vincent 40. Het was inmiddels wel al bijna half een. Snel naar bed dus.

Arjan lost de puzzel op | Jeroen B en Corné leren pannenkoeken bakken

Woensdag 15 maart 2006

Het was weer prachtig weer. Het duurde wel even voordat iedereen bij het ontbijt verscheen. Sandra besloot vandaag niet te gaan skiën, maar te gaan wandelen. Met Leonie, Seb, Remco, Hanneke, Bob en Sandra gingen we omhoog naar de Grotte de Glace. We namen één hellinkje voordat we de grot gingen bezoeken. Sandra legde de afstand met de lift af. Het was niet zo'n grote grot, maar wel leuk om even de ijssculpturen te zien. In sneeuw en ijs waren allerlei gezichten, dieren en personages gemaakt. Op de achtergrond klonk er soms muziek. Een apart gevoel om in zo'n grot rond te lopen. Het was er ongeveer 2 graden onder nul. Mijn benen protesteerden vandaag weer behoorlijk en ik vond het niet verstandig om veel te skiën. Ik had beter ook kunnen gaan wandelen, maar dat was geen optie meer. Bij een splitsing kon ik een andere kant op, zodat ik weer terug kon skiën naar het appartement. Daar was verder nog niemand. Een broodje gegeten en de film afgekeken. Verder niet veel gedaan.

Voor het eten heb ik nog wel een aantal rondes Frank's Zoo gespeeld. Ik had nog nooit het teamspel gespeeld. Dat was wel even wennen, maar bleek toch wel leuk te zijn. Het spel zou de rest van de week door diverse mensen tot in de late uurtjes worden gespeeld. Het spel werd onderbroken voor een pasta maaltijd. Er was zoveel klaar gemaakt, dat er erg veel over was. Het smaakte trouwens weer prima. Na het eten Frank's Zoo afgemaakt. In de laatste ronde ben ik toch nog van de laatste plaats afgekomen. Vincent wist in de laatste ronde de winst te pakken. Eindstand: Vincent 51, Corné 51, Enrico 43, Ursula 42, Ronald I 35, Richard 35. Daarna was het tijd voor Hazienda. We speelden de gevorderden variant. Bob wist te winnen door de meeste markten aan te sluiten. Enrico kwam nog het dichtste bij. Richard had niet helemaal door waar veel punten mee te verdienen waren. Eindstand: Bob 89, Enrico 88, Ronald I 83, Vincent 75, Richard 47. Het was inmiddels al na tienen. Nog even tijd voor dit verslag en daarna een keer vroeg naar bed.

Bob geniet van een consumptie | de ingang van de ijsgrot

Naar deel 1 | Naar deel 3

Links

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006