Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellenavond Beesd 04-03-2006

Titel (5K) Verslag

Spellenavond, Beesd, 4 maart 2006

Vlak voor Snowgame nog een avondje Beesd. Een mooie gelegenheid om mijn laptop aan de Snowgame deelnemers mee te geven die met de auto zouden gaan. In de middag alvast naar Sandra en Enrico gegaan om na het eten naar Beesd te vertrekken. Ik kwam iets eerder aan dan Sandra en Enrico en kon meteen de plaats van Amanda overnemen bij een spelletje Geschenkt. Zij kon dan enkele andere gasten verwelkomen.

een spelletje roulette

De speelruimte was een stuk ingekrompen, doordat de ruimte in het pand gesplitst was. Het was dus behoorlijk proppen met de spellentafels, te meer omdat er ook een grote roulettetafel was opgesteld. Al snel liep het dan ook helemaal vol. Nadat Geschenkt was afgelopen stelde Sandra voor om Bonobo Beach te gaan spelen. Nog even snel las ik de regels na, zodat ik het kon uitleggen aan Arjan en Marcel. In het begin was het even aftasten wat nu handig was, maar langzaam maar zeker werd het beeld duidelijker. Toen bleek het spel alweer afgelopen te zijn. Eindstand: Arjan 36, Ronald I 27, Marcel 26, Sandra 19. Sandra was wat grieperig en ze besloot rustig roulette te gaan spelen. Enrico nam haar plek over, zodat we Hazienda konden gaan spelen. In Hazienda koop je grond en dieren. De grond moet je op specifieke plaatsen op het bord leggen. De dieren moet je aangrenzend aan je eigen grond leggen en aangrenzend aan hun eigen soort. Zo probeer je de diverse markten op het bord te bereiken. Hoe meer markten je bereikt, hoe meer punten je scoort (vergelijkbaar met Sint Petersburg). Er zijn nog wat extra manieren om punten te scoren, zoals verbindingen met water en het bouwen van een haciŽnda. Je verdient geld door dieren aan een markt aan te sluiten en door grondgebieden te oogsten. Halverwege het spel is er een waardering. Tussenstand: Marcel 38, Arjan 37, Enrico 34, Ronald I 30. En aan het eind is er nog een waardering. Enrico was de enige die Marcel nog een beetje kon bedreigen. Eindstand: Marcel 93, Enrico 89, Arjan 81, Ronald I 76. Een prima spel, waarbij je weer veel meer wilt doen, dan je eigenlijk kunt.

Marcel, Arjan en Enrico bij Hazienda

Enrico hield het ook voor gezien. Arjan wilde graag Eufraat & Tigris leren en ook Marcel was daarin wel geÔnteresseerd. Ik verzorgde de uitleg. Het verschil tussen interne en externe conflicten bleek toch nu ook weer lastig, terwijl het dat eigenlijk niet is. Na een voorzichtig begin, sloeg de vlam in de pan en werden er hevige gevechten gestart, niet zelden met een verrassende en destructieve uitslag. Opnieuw bleek Marcel de beste en kwam als winnaar uit de bus. Eindstand: Marcel 15-15-19-21, Arjan 14-15-15-17, Ronald I 13-15-16-19. Tot slot van de avond liet ik Ricochet Robot nog even zien. Dat moest ik toch wel kunnen winnen? En ja hoor, dat ging een stuk beter. Het duurde even voordat Marcel en Arjan de juiste lijnen begonnen te zien. Het was ten slotte al wat later op de avond. Uiteraard kwamen er steeds meer mensen kijken. Helene was daar een van en ze bleek verrassend goed te zijn en ze zag enkele mooie oplossingen. Als ze vanaf het begin had meegedaan, was ze zeker hoger geŽindigd. Uiteindelijk won ik wel met een ruime voorsprong. Eindstand: Ronald I 10?, Marcel 3, Helene 3, Arjan 0.

Inmiddels was het alweer veel later dan gepland. Tijd voor de terugreis. Eerst moest er echter flink gekrabd worden. De ijslaag op de voorruit van de auto was erg hardnekkig. Ook de terugweg verliep wat trager door het koude weer. Volgende week Snowgame...

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006