Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Verjaardag Caroline 25-02-2006

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Caroline, Sassenheim, 25 februari 2006

Caroline vierde 25 februari 2006 haar verjaardag met een spellendag. Ze was al een aantal dagen ziek, maar wilde de dag niet afzeggen. Dapper sloeg ze zich door de dag heen. De school in Sassenheim was erg koud, doordat het schoolvakantie was geweest. Het was maar lastig om het warmer te krijgen, naar later bleek omdat heel veel luchtroosters open stonden.

Koen en Michiel bij Antike | De jarige Caroline legt Boomtown uit

De dag begon erg rustig. Tot een uur of één waren er hooguit 10 spelers. Ronald I had Antike meegenomen en in Koen, Martijn, Michiel en Lody vond hij direct geïnteresseerden. In dit Civilization-achtige spel proberen de spelers overwinningspunten te verdienen op verschillende gebieden. De spelers waren direct al enthousiast en bleven dat ook gedurende het spel. Iedereen zag mogelijkheden om het spel te winnen. Martijn had een flinke hoeveelheid tempels gebouwd en daarna bouwde hij flinke legers op, waarmee hij naburige tempels uitschakelde. Michiel had als eerste een groot leger, maar kreeg daarna toch de nodige tegendruk van Koen, Martijn en Ronald I. Ronald I deed het heel lang zonder grote legermacht, maar hij was de eerste die het wiel uitvond. Daarna begon de echte strijd. Lody hield zich redelijk rustig in een hoekje, maar sprokkelde toch de nodige punten bij elkaar. Tegen het einde werd het echter lastig om nog punten te halen. De enige twee punten die nog te halen waren, waren te halen met schepen. En aangezien niet iedereen veel schepen in het spel had, viel een aantal spelers een beetje buiten de boot. Lody had vlak daarvoor het spel kunnen beslissen door de laatste ontwikkeling te doen. Michiel wist hem daar met de grootste moeite echter te van weerhouden. Koen gaf Lody echter de helpende hand door het 14e schip van Lody niet aan te vallen en daarmee het spel te beëindigen. Het eindspel was eigenlijk het enige minpuntje bij dit uitstekende spel. Eindstand: Lody 8, Koen 7, Martijn 7, Michiel 7, Ronald I 6.

de heren spelen Warcraft | de dames spelen in Rome

Inmiddels was ook Rutger gearriveerd. In de avond had hij echter nog een ander feest, dus kon het spel niet al te lang duren. Ronald I stelde Mesopotamië voor. Rutger kende het nog niet, Michiel wel. De eerste keer was het Michiel niet al te best bevallen, maar er bleken toen enkele regels niet goed geïnterpreteerd te zijn. Rutger pikte het mechanisme snel op en hij wist dan uiteindelijk ook te winnen. Eindstand: Rutger 4, Michiel 3 (12/7), Ronald I 3 (12/1). Het spel was hem prima bevallen. Esther was ondertussen bijna klaar met haar strijd in Rome tegen Saskia.

Esther

Ronald I daagde Michiel uit voor een spelletje Dungeon Twister. Voor Michiel was het nieuw en het duurde enige tijd voor hij alle elementen door had. Hij hield echter prima stand tegen Ronald I. Toen het 3-3 stond, was het tijd voor het avondeten. Iedereen liet zich de bolletjes met worst en ander beleg prima smaken. De kou had inmiddels bij iedereen een beetje toegeslagen. Toen iedereen zo'n beetje klaar was met eten, werd de grote cadeaudoos aan Caroline gegeven. Uit de doos kwamen de nodige nieuwe spellen voor de verzameling tevoorschijn. Na het toetje kon er snel verder worden gespeeld. Michiel zette een eindsprint in. Net voordat Ronald I 2 helden naar buiten zou brengen, wist hij met zijn laatste krachten een gewonde held van Ronald I te doden en daarmee de winst binnen te halen. 5-3 winst voor Michiel. Prima gespeeld.

Ronald I, Bianca H en Sacha bij Caylus

Sacha wilde graag Caylus spelen, mogelijk een spel dat bij het NK gespeeld gaat worden. Ronald I verzorgde de uitleg en Saskia en Bianca H schoven aan. Het spel ging heel erg gelijk op en telkens als iemand een voorsprong dreigde te nemen, sloeg de provoost weer toe. Ineens besloot Saskia met het spel te stoppen. Het was eigenlijk al de hoogste tijd voor Marit om naar bed te gaan en ze zag het niet zitten om haar nog een uur te laten wachten. De anderen besloten wel door te spelen, maar moesten wel even omschakelen. Met 3 speelt het spel heel anders dan met 4. Het bleef heel erg gelijk opgaan, totdat Ronald I ineens de benodigde grondstoffen had voor het grootste gebouw. Bianca H kon hem nog één ronde van het bouwen afhouden, maar daarna nam Ronald I een grote voorsprong. Hij dacht zeker van de winst te zijn door de provoost vooruit te sturen en het spel te beëindigen. Hij vergat echter nog 1 muntje te betalen om er zeker van te zijn. Bianca H offerde zich op en betaalde drie muntjes om het spel nog een ronde te laten duren. Ronald I kon zich wel voor zijn hoofd slaan. Zowel Sacha als Bianca H konden beide nu een groot gebouw bouwen. Ronald I probeerde het spel snel te beëindigen in de hoop dat hij zijn voorsprong zou behouden. De eindstand was echter verrassend: Bianca H 75, Sacha 74, Ronald I 73. Een erg spannende partij.

de klassieker Eufraat en Tigris | Monique en Jeroen delen een sjaal

Sacha ging naar huis, maar Leonie en José wilden nog wel een spelletje meespelen. Na enig discussiëren viel de keus op Sint Petersburg. José had nog een kleine opfriscursus nodig. Bij Leonie zat alles tegen, terwijl bij Bianca H alles op de plaats viel. Langzaam maar zeker liep ze steeds verder uit. Ronald I was de enige die nog een beetje kon volgen. Uiteindelijk was het toch Bianca H die wist te winnen. Eindstand: Bianca H 92, Ronald I 85, José 67, Leonie 58.

Klaas wilde ook op de foto

Tot slot van de avond nog een snel spelletje For Sale. Voor Remco en Sarah was het een nieuw spel, maar het was snel uitgelegd. De eindstand geeft wel aan hoe spannend het nog is geworden. Eindstand: Ronald I 56, Sarah 55, José 54, Edwin 52, Remco 35. Inmiddels was het al na twaalf uur en tijd om naar huis te gaan. Dan kon Caroline haar bed weer in duiken. Ze had de dag volbracht. Een prima geslaagde dag.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006