Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Verjaardag Jeroen 18-02-2006

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Jeroen, Hoofddorp, 18 februari 2006

Jeroen krijgt een taart

Jeroen vierde zijn verjaardag met een traditionele spellendag. Vanaf 13.00u was iedereen welkom en al snel verschenen de eerste spelers. Jeroen speelde met Seb, Leonie en Enrico het nieuwe spel Huizenjacht. Toen Ronald I aankwam waren ze net begonnen. Sandra speelde niet mee en wilde wel De Ruimteschepen van Catan gaan spelen met Ronald I. Er moesten nog even wat zaken worden opgezocht in de spelregels, maar toen kon het spel beginnen. De eerste twee beurten liep Ronald I direct bij de eerste kaart tegen een piraat op en beide gevechten verloor hij ook direct. Sandra had echter nergens last van en kon haar positie gemakkelijk opbouwen, tot grote teleurstelling van Ronald I. Langzaam maar zeker kwam hij echter ook in het spel en er ontspon zich een leuke strijd. Ronald I weigerde te handelen, waar Sandra niet zo blij mee was. Uiteindelijk was het Ronald I die het spel wist te winnen met 10-7. Ondertussen waren de anderen klaar met de Huizenjacht, die veel te lang had geduurd voor wat het spel te bieden had, helaas. En er waren inmiddels zoveel nieuwe spelers binnengekomen, dat er flink geschoven kon worden.

Warcraft

Leonie stelde voor om Warcraft te gaan spelen en ze dacht dat Ronald I wel mee wilde doen. Hij wilde het inderdaad graag leren, maar werd toch overgehaald om Tadsch Mahal te gaan spelen. Leonie vond in Rob, Niek en Bianca H echter voldoende medespelers. Ronald I verzorgde nog een korte opfriscursus voor Tanya en Det bij Tadsch Mahal, maar erg veel leek dat niet te helpen. Hij nam snel een voorsprong en ondanks zijn geruststellende woorden, konden de dames de achterstand niet meer goedmaken. Hij had won flink wat olifantenfiches en had een groot deel van het spel de +2 bonuskaart in handen. En aan het eind bleek hij ook nog eens de meeste bonuspunten te verdienen. Eindstand: Ronald I 74, Det 48, Tanya 35. Ondanks de nederlaag waren de dames zeer te spreken over het spel.

Det stelde voor om Manila te gaan doen. Toen het spel echter was klaargezet bleek het eten klaar te zijn. Daar liet iedereen graag het spel voor liggen. Monique had zich flink uitgesloofd in de keuken en dat liet iedereen zich dan ook goed smaken, terwijl werd gekeken naar het schaatsen van de Olympische spelen. Na het eten moest Jeroen zijn cadeautjes uitpakken. Een hele doos vol met de nieuwste spellen. Van de meeste titels had hij nog niet eens gehoord.

Roborally

Tijd voor Manila. Det, Tanya en Ronald I werden gecompleteerd door Enrico en Esther. Voor Enrico was het spel nieuw, maar het was snel uitgelegd. Het spel verliep heel wisselend. De ene keer werd er veel geld verdiend, de andere keer waren de spelers bijna blut. Det moest zelfs twee aandelen belenen toen ze als verzekeringsagent heel veel schade moest uitkeren. Ronald I maakte twee keer een flinke sprong door als piraat een schip te enteren. Esther hielp hem daarbij een handje door maar liefst alle drie de schepen op 13 te laten finishen. Eindstand (geld + aandelen): Ronald I (55+90=) 145, Tanya (26+90=) 116, Enrico (52+60=) 112, Det (21+70=) 91, Esther (27+60=) 87.

Ronald I had op verzoek van Lody het spel Antike meegenomen. Lody moest echter thuisblijven bij zijn zieke dochter. Caroline verscheen wel met Bart (maar ze moest mobiel bellen om binnen te komen, omdat de deurbel niet gehoord werd). Rutger wilde het wel spelen, maar andere medespelers werden niet gevonden. Dan maar een spelletje Gemblo. Vijf spelers wilden het wel spelen en dus werd er met een neutrale zesde partij gespeeld. Eindstand: Rutger 6, Ronald I 7, Bianca H 15, Sandra 16, Esther 18, Mister X 19. Sandra vluchtte al weg naar een andere tafel, toen ze geen stukken meer kon spelen. De anderen wilden nog wel een poging wagen. Bianca H had het spel ondertussen goed door en wist dit keer te winnen. Eindstand: Bianca H 10, Ronald I 12, Rutger 18, Esther 22.

Carcassonne Der Turm

Tot slot van de avond een spelletje Carcasonne met de kersverse uitbreiding Der Turm. In deze uitbreiding krijgen alle spelers een aantal houten torendelen en er komen 18 kaartjes met torenbouwplaatsen in het spel. Als je aan de beurt bent heb je naast de standaardmogelijkheden, drie nieuwe: het bouwen van een torendeel op een lege bouwplaats. Het bouwen van een torendeel op een ander torendeel. Het plaatsen van een speelfiguur op een toren. Door het bouwen van torens kun je speelfiguren van andere spelers van het bord nemen en gevangen nemen. Dit is afhankelijk van de positie en de hoogte van de toren. Door het plaatsen van een figuur op een toren, wordt deze toren geblokkeerd en kunnen daar geen figuren mee gevangen worden. De uitbreiding was een leuk idee, maar het bracht te veel chaos in het spel met een grote geluksfactor. Erg jammer, want daar had veel meer in gezeten. Ronald I had de pech dat er één kaartje te weinig in het spel bleek te zijn, waardoor hij een beurt minder had dan de rest. Eindstand: Bianca H 70, Det 61, Ronadl I 52, Niek 50, Tanya 48.

Het was inmiddels al na middernacht en de meesten moesten nog een aardige reis afleggen. Tijd om afscheid te nemen na een gezellige spellendag.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006