Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Verjaardag Seb en Leonie 21-01-2006

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Seb en Leonie, 21 januari 2006

Leonie voert zichzelf en Eline met Marit op de achtergrond

Zoals inmiddels een goede gewoonte is, werd de verjaardag van Seb en Leonie met een spellendag gevierd. Sanne was als eerste aanwezig, gevolgd door Ronald I. Ronald I stelde voor Da Vinci Code te spelen, een spel dat Sanne nog niet kende. Het was inderdaad makkelijk te leren, maar het bleek niet makkelijk te winnen voor Sanne. Ze verloor tweemaal van Ronald I. Ondertussen waren ook Sandra en Enrico aangekomen en zij hadden Einfach Spitze meegenomen. In dat spel moet je piramidevormige speelstukken naar de overkant verplaatsen door ze telkens 1 stapje vooruit of 1 stapje zijwaarts te bewegen. Uiteraard mag je alleen bewegen als er niemand bovenop je staat. Leonie nam de plaats in van Sanne en er ontstond een spannend schuifspel. Eerst bracht iedereen zijn stukken in positie en probeerde van daaruit de sprong naar de finish te maken. Ronald I slaagde daar als eerste in. Eindstand: 1) Ronald I, 2) Enrico, 3) Leonie, 4) Sandra. Er was ook nog een raster meegeleverd, waarmee je de onderliggende speelstukken kon afschermen. Zo kwam er een geheugenelement in het spel. Ondertussen was Saskia ook aangekomen. Haar dochter Marit kwam schuchter de kamer in om te kijken of er al andere kinderen waren. Ze kon met Sanne en Leonie en de twee kleintjes mee naar de speeltuin. Saskia nam de plaats van Leonie in. Opnieuw won Ronald I het spel. De anderen (Enrico, Sandra en Saskia) eindigden gelijk op de tweede plaats.

Ronald I, Enrico, Sandra en Saskia bij Einfach Spitze (foto: Seb)

Saskia wilde graag Piratenbaai eens uitproberen. Een mooie gelegenheid want er waren voldoende spelers. Ook Seb had tijd gevonden om aan te schuiven. De strijd zou gaan tussen Enrico en Seb, die allebei een sterk schip hadden weten te bouwen. De dames Sandra en Saskia hadden daar meer moeite mee en moesten meermalen hun schip repareren. Ronald I dwarrelde daar een beetje tussenin. Eindstand: Enrico 39, Seb 37, Ronald I 27, Sandra 21, Saskia 21. Voor Saskia had het toch een te hoog Risk-gehalte door de vele dobbelsteenworpen. Het volgende spel dat op tafel kwam was De Veilingmeesters van Amsterdam. Ronald I, Esther, Saskia, Rob en Leonie begonnen aan het spel. Willem zou later de plek van Saskia innemen en Seb de plaats van Leonie. Saskia moest een slaapplaats voor Marit regelen en Leonie hield zich bezig met de aanvoer van pizza's. Er werd in de veilingen flink betaald voor de kaartjes, maar dat werd even hard weer terugverdiend met bonussen en waarderingen. Toch was het Ronald I die dit spel het slimste was en maar één kaartje op de veiling kocht. Hij haalde zelfs geen enkele bonus. Eindstand: Ronald I 1.510.000, Esther 1.230.000, Rob 970.000, Seb/Leonie 940.000, Willem/Saskia 660.000. Willem had zich in het eindspel vergist. Hij dacht dat de eindtelling dubbel zou zijn, maar in de waarderingstabel staan al de dubbele waardes. Daardoor betaalde hij meer voor kaartjes, dan hij er mee terug kon verdienen. Een ruime overwinning voor Ronald I.

Esther en Saskia zijn klaar voor De Veilingmeesters

Ondertussen was het een grote drukte geworden in de woonkamer. Overal spelende mensen. Ronald I wilde graag Sint Petersburg oefenen in verband met een toernooi de volgende dag. Bianca H, Edwin en Saskia wilden wel meedoen. Ronald I verzorgde de uitleg voor Saskia. Bianca H richtte zich voornamelijk op gebouwen en scoorde er tijdens het spel flink op los. Ronald I werkte aan een grote serie edelen en hoewel Edwin ook die strategie volgde, kon hij daarin niet voldoende meekomen. Voor Saskia was het de eerste keer natuurlijk uitproberen en ze wist goed bij te blijven. Eindstand: Bianca H 97, Ronald I 80, Edwin 62+, Saskia 62. Als tussendoortje even een rondje Times to Remember. Ronald I en Rob bleken beter op de hoogte te zijn dan Bianca H en Saskia. Ze wonnen met 2 clips voorsprong.

een woonkamer vol spelende gasten (foto: Seb)

Ronald I stelde voor om Quo Vadis te gaan doen. Voor Bianca H en Saskia (en Rob?) was het nieuw, dus moest Ronald I weer een uitleg verzorgen. Dat gaat gelukkig vrij eenvoudig bij Quo Vadis. Het bleek dat de uitleg goed overkwam, want Ronald I werd kansloos laatste. Iedereen wist de senaat te bereiken en Rob had verreweg de meeste lauwerkransjes. Eindstand: Rob 32, Bianca H 27, Saskia 24, Ronald I 16. Het spel was iedereen zo goed bevallen, dat er om een revanche werd gevraagd. Nu werd het spel veel harder gespeeld en werden andere tactieken geprobeerd. Toch bereikte opnieuw iedereen de senaat. Nu was het wel Ronald I met de meeste lauwerkransjes, vlak voor Rob. De dames lagen op grote achterstand. Eindstand: Ronald I 27, Rob 26, Bianca H 12, Saskia 11. Voor Ronald I was het tijd om naar huis te gaan, in verband met een spellentoernooi de volgende dag. De anderen bleven nog lekker spelen...

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006