Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellenpret Sassenheim 19-11-2005

Titel (5K) Verslag

Spellenpret Sassenheim, 19 november 2005

Zie ook het fotoalbum.

Spellenpret in Sassenheim werd dit keer gecombineerd met de 40e verjaardag van Ronald I. Ronald I nam de zaalkosten voor zijn rekening, zodat alle spelers en genodigden gratis naar binnen konden. Uiteraard waren er ook de nodige consumpties, zoals taarten en frisdrank. Er was in ieder geval voldoende. Ronald I was wat vroeger deze keer, zodat alles kon worden klaargezet. Zoals altijd had hij ook weer een rode draad spel verzonnen voor tijdens zijn verjaardag. Dit keer een Carabande toernooi. Iedere geïnteresseerde kon een deelname ticket krijgen en daarmee anderen uitdagen voor een Carabande wedstrijd over één ronde. De verliezer moest aan de winnaar een ticket betalen. Je kon alleen spelers uitdagen die evenveel of minder tickets dan jezelf hadden en uiteraard moest je wel een ticket hebben om mee te doen. Gerard zou zijn Carabande bouwsels meenemen en toen hij er was, ontstond er een indrukwekkende baan. De bouwsels zorgden voor veel hilariteit, maar veranderden wel het karakter van het spel. Doordat er veel Carabande werd gespeeld, viel het rode draad spel daarbij een beetje in het niet.

Shadows over Camelot

Ondertussen stroomden de spelers en gasten binnen en verschenen de eerste spellen op tafel. Op de enige ronde tafel werd uiteraard Shadows over Camelot gespeeld. Lody was dit keer de verrader en het viel hem niet mee. Hij had telkens het gevoel dat iedereen naar hem keek en het ging dat uiteindelijk ook mis. Hij werd betrapt en de andere spelers wonnen het spel.

Ellen en Marc waren intussen ook binnengekomen. Geen spellenspelers, maar verjaardagsgasten. Ronald I wist ze te verleiden tot een spelletje Verflixxt. Vincent schoof als vierde speler aan. Voor Ellen en Marc was het erg aftasten, terwijl Ronald I en Vincent elkaar de loef probeerden af te steken. Vincent slaagde daar het beste in en hoewel Ronald I er erg goed voor leek te staan, moest hij ineens toch veel negatieve punten pakken. Hij werd daardoor zelfs laatste. Eindstand: Vincent 34, Ellen 24, Marc 8, Ronald I -16. Ellen en Marc vonden het best leuk en wilden nog wel een ander spelletje doen. Diamant dan maar. Ook gemakkelijk te leren. Jeroen en Patrick wilden wel meedoen. Vincent koos voor iets anders. Net toen ze wilden beginnen, schoven ook Gerard en Bas nog aan. Opnieuw was het erg wennen voor Ellen en Marc en ze speelden erg voorzichtig. In de laatste mijn gooide Marc alle schroom van zich af en ging als een waanzinnige door. Daarmee pakte hij de winst in het spel. Eindstand: Marc 44, Patrick 27, Ronald I 24, Ellen 22, Jeroen 21, Gerard 18, Bas 17.

de Carabande baan, nog zonder de Slingshot

Het was tijd voor wat Carabande geweld. Gerard liet zien dat hij erg bedreven was met zijn bouwsels, maar Ronald I wist toch telkens weer zijn spoor te volgen. In de laatste ronde ging het dan toch even mis en Gerard liep uit naar een gemakkelijke overwinning. Eindstand: 1) Gerard 2) Ronald I 3) Jeroen 4) Danny 5) Bas.

Jeroen test de Slingshot met succes

Frank van PS Games had enkele spellen meegenomen die hij graag wilde uitproberen. De eerste was Big Manitou. Danny kende het enigszins en Ronald I kende de voorloper. Met behulp van de spelregels werd het spel uitgelegd en gespeeld. Met drie spelers kwam het niet helemaal uit de verf. De toegevoegde waarde van de meerderheden viel eigenlijk helemaal weg, omdat er geen gelegenheid was deze uit te buiten. Eindstand: Ronald I 7, Frank 5, Danny 5. Gemengde gevoelens bij de spelers. Het andere spel was Daimyo. Niek kon het spel gelukkig uitleggen. De spelers programmeren telkens twee acties door middel van kaartjes. Deze kaartjes gaan vervolgens naar de andere spelers, zodat ze deze later kunnen gebruiken. Het doel is de Daimyo van een tegenstander te verslaan. Met behulp van de kaarten kun je legers bijbouwen, legers verplaatsen, de Daimyo verplaatsen, gebiedstegels bijplaatsen of verplaatsen. Het lastige is dat een leger niet met een Daimyo meeverplaatst. Danny verzwakte het Daimyo leger van Ronald I, waardoor Frank een aanval kon doen. Ronald I verloor zijn Daimyo en Frank won het spel. Opnieuw gemengde gevoelens. Er lijkt toch wel wat in dit spel te zitten en er zijn nog regels voor gevorderden. Een nieuwe poging zal dat uit moeten wijzen.

Willem kende het spel Caylus niet en Ronald I wilde het wel uitleggen. Bianca H en Erik R waren de andere spelers. Ook zij kenden het nog niet. Willem bleek helemaal in zijn nopjes te zijn met het spel, omdat je elkaar lekker dwars kon zitten. Hij maakte daar dankbaar gebruik van om Ronald I dwars te zitten. Maar de ervaring van Ronald I met het spel bleek voldoende om daar wat aan te doen. Het spel leek in eerste instantie misschien een beetje overgewaardeerd, maar naarmate je het vaker speelt, blijkt het toch wel erg goed in elkaar te steken en ontzettend goed gebalanceerd te zijn. Het spel nam nogal wat tijd in beslag, maar dat vonden de spelers niet erg. Eindstand: Ronald I 89, Bianca H 62, Willem 60, Erik R. Op een andere tafel werd het gigantisch grote Railroad Tycoon gespeeld. Ook dit nam veel tijd in beslag.

Lody buigt zich over Railroad Tycoon

Ronald I vierde vandaag zijn 40e verjaardag. Tijdens de dag had hij al de nodige presentjes in ontvangst genomen, maar nu was het tijd om de grote stapel in ontvangst te nemen. Een heleboel spellenvrienden hadden gezamenlijk een hele stapel spellen gekocht, die nog in de verzameling ontbraken. Maar eerst moest hij op de stoel met een grote opblaasbare 40 een verjaardagslied aanhoren. Daarna was het tijd om het pakpapier te verwijderen. Hij stond te glunderen bij de grote stapel spellen.

Bianca H zet de Chinese maaltijd klaar

Na het eten was het tijd voor Dungeon Twister. Ronald I wilde het graag aan Willem leren, want hij dacht dat hij dat spel wel kon waarderen. Een misrekening, want het spel sloeg helemaal niet aan. Eindstand: Ronald I 5, Willem 1. Rob wilde het ook graag leren, dus ging Ronald I opnieuw de uitdaging aan. Rob kon het spel meer waarderen en dacht flink na over zijn zetten. Hij had het best goed staan, maar Ronald I wist toch vrij eenvoudig te winnen. Eindstand: Ronald I 5, Rob 0. Rob kon het spel echter zeker wel waarderen. Dat zal vaker op tafel komen.

Het was inmiddels al laat geworden. Een groot deel van de spelers was al naar huis en er werd het een en ander opgeruimd. Ter afsluiting nog even een spelletje Diamant met 7 spelers. Over en weer werd er leuk gebluft en onverwacht was het Edwin die het spel won. Eindstand: Edwin 36, Caroline 32, José 31, Bart 30, Lody 28, Ronald I 25, Ruud 14. Het was voor Ronald I nu ook tijd om naar huis te gaan. De auto werd ingeladen met alle cadeau's, spellen en lege flessen. Lody en Caroline bleven achter met de rest van de puinhopen. Met dank van Ronald I voor het ter beschikking stellen van de zaal voor zijn 40e verjaardag.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005