Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellenavond Beesd 12-11-2005

Titel (5K) Verslag

Spellenavond Beesd, 12 november 2005

Het aantal aanmeldingen viel een beetje tegen en het zou dan ook een rustige avond worden. Toen ik aankwam in Beesd werd er net een spelletje Geschenkt gestart en ik kon meteen aanschuiven. Enkele spelers kenden het spel nog niet en dat gooide mijn speelwijze aardig door de war. Ik kwam dan ook uiteindelijk zonder fiches te zitten en toen stapelden de strafpunten zich op. Eindstand: Erik S -28, Peter -37, Amanda -42, Ronald I -43, Tino -69.

Amanda wilde graag Mall World proberen. Ze had het enigszins voorbereid en verzorgde de uitleg. Bart en Erik S wilden ook wel meedoen. Toen we met de voorbereiding klaar waren, kwam Corine binnen en zij kon ook nog aanschuiven. In Mall World bouwen de spelers aan een winkelcentrum en de bedoeling is om zoveel mogelijk geld te verdienen. In het begin was het nog even aftasten hoe je het nu het beste kon doen. Je moest met meer zaken rekening houden dan je in eerste instantie zou verwachten. Ik nam snel een voorsprong, waardoor ik de nodige tegenstand kreeg te verduren. Over en weer werden nog de nodige tips uitgewisseld en Corine wist daar goed van te profiteren. Bart was het stilste en dat had duidelijk een reden. Aan het eind van het spel maakte hij een grote sprong en wist de winst nog voor Corine weg te kapen. Eindstand: Bart 84.000, Corine 71.000, Erik S 67.000, Amanda 55.000, Ronald I 53.000. Een spel dat nog zeker een tweede poging verdient, maar nog niet echt enthousiasme bij me losmaakte.

Aan andere tafels werd inmiddels ook druk gespeeld. In totaal schat ik dat er ongeveer 15 spelers zijn geweest. Het uitkiezen van het volgende spel was even lastig, maar uiteindelijk viel de keuze op Caylus. Amanda ging wat anders doen, maar de rest van de Mall World spelers deed wel mee. Erik S verzorgde de uitleg voor Corine en Bart. Blijkbaar had hij dat goed gedaan, want hij lag op snel op achterstand. Bart, Corine en ik volgden alle drie een heel verschillende strategie. Corine lag voortdurend op voorsprong op het scorespoor, maar Bart en ik bleven in het spoor. Toen ik grote gebouwen kon gaan bouwen, haalde ik Corine in. Maar ook Bart had nog een paar sprongen in gedachten. Groot was de verrassing toen we aan het einde alledrie precies op 52 punten uitkwamen. Erik S bleef teleurstellend op 30 punten steken.

Ik stelde voor om Einfach Tierisch te gaan doen. De andere drie kenden het nog niet. Een uitleg was dus op zijn plaats. Erik S haalde de hoogste score, maar hij had minste geld over en viel dus af. Eindstand: Corine 14 (51), Ronald I 11 (46), Bart 6 (73), Erik S 15X (44). Een revanche was op zijn plaats. Dit keer had Bart de hoogste score en het minste geld. Eindstand: Corine 16 (57), Ronald I 16 (43), Erik S 3 (77), Bart 24X (37). Corine wist beide keren te winnen. Ze pikte het spel snel op. Iedereen was erg te spreken over dit simpele, maar erg listige kaartspelletje.

Voor mij was het inmiddels tijd om naar huis te gaan.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005