Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellensessie Ronald I 25-09-2005

Titel (5K) Verslag

Spellensessie Ronald I, De Kwakel, 25 september 2005

Remco en Sarah waren al een hele tijd niet geweest om te spelen, dus was er een datum geprikt. Gerard en Yvon wilden ook graag meekomen. Even voor twaalf uur kwamen ze aan. Gerard en Yvon hadden ook hun kinderen Bas en Celine meegenomen. Zij zouden zich voornamelijk met de X-Box en op de spellenzolder vermaken. Eerst werd natuurlijk de spellenkamer bekeken en daarna de verzameling op zolder. Er was dus genoeg om uit te proberen. Snel werd de speeltafel opgezocht. Om op te warmen eerst maar een spelletje Heck Meck. Gerard begon erg goed en verzamelde de ene steen na de andere. De dames gingen juist erg slecht in het begin. Maar het tij keerde en Gerard zag zijn stapel slinken en Yvon zag haar stapel stijgen. Remco en Sarah zaten elkaar steeds in de haren. Ronald I verzamelde ondertussen ook de nodige stenen. Hij was telkens tevreden met een lage steen. Eindstand: Yvon 9, Ronald I 8, Remco 1, Sarah 0, Gerard 0. Tijd voor nog een opwarmertje: Hornochsen. Remco nam een geweldige voorsprong, terwijl de rest vlakbij elkaar bleef. Maar ineens leek hij het spel door te krijgen en schoot als een speer achteruit en lag ineens op kop. Gerard kocht aan het eind van het spel enkele malen wat stenen om er voor te zorgen dat er een open ronde werd gespeeld. Zo hoopte hij nog anderen te kunnen laten passeren. Het verschil werd inderdaad kleiner en Yvon schoot hem nog voorbij. Eindstand: Ronald I -27, Sarah -30, Remco -41, Gerard -50, Yvon -54. Weer een spel voor op het lijstje...

alle rijtjes liggen vol bij Hornochsen

Nu was het tijd voor een groter spel: Shadows over Camelot. Ronald I verzorgde de uitleg, want de anderen hadden het nog nooit gespeeld. Sarah mocht met King Arthur spelen, want ze speelt graag altijd met rood (vanwege haar achternaam). In het begin was het erg aftasten door de spelers en iedereen probeerde op zijn manier een steentje bij te dragen. Dat werkte niet en al snel was het harnas van Lancelot verdwenen. Langzaam maar zeker namen de problemen toe en was het tijd voor actie. Er moest goed samengewerkt worden om het tij nog te keren. Eerst werden er wat levenspunten opgeofferd om minder zwarte kaarten te hoeven trekken. Het stond 3-3 en Excalibur leek ook in het meer te gaan verdwijnen. Snel werd er actie ondernemen en Excalibur werd gered: 5-3. Nu werd gewerkt aan de zoektocht naar de graal. En dat werkte. Met een beetje geluk werd de graal gevonden. Het stond nu 8-3. Er moest nog een zwaard worden gehaald om zeker te zijn van overwinning. De kaarten die de graal hadden opgeleverd waren bijna allemaal verschillende gevechtskaarten en een kaart om bijna alle spelers een levenspunt te geven. De kaarten werden zo onder de aanwezigen verdeeld dat de Picten heel snel verslagen zouden kunnen worden. King Arthur was niet bij de graal aanwezig en moest dus met de juiste persoon een kaart ruilen om de goede gevechtskaart te krijgen. Door het extra levenspunt kon iedereen een levenspunt opofferen om zo geen zwarte kaart te hoeven trekken. Iedereen ging naar de Picten en offerde nog een levenspunt op om direct een kaart te kunnen spelen. Zo werd in ruim één ronde het bos uitgekamd. King Arthur mocht de beslissende klap toebrengen: 9-3. We hadden zeker gewonnen! Maar was er een verrader? In spanning wachtte iedereen af. Nee, dit keer was er geen verrader. Iedereen was erg blij met de winst. Het was Ronald I tot nu toe nog nooit gelukt om te winnen. De anderen waren trots dat zij aan die overwinning hadden bijgedragen.

een aarzelend begin bij Shadows over Camelot

Het volgende spel was Boomtown. Ronald I zorgde weer voor de uitleg en het spel kon beginnen. Remco en Sarah gaven veel geld uit om veilingen te winnen, terwijl Yvon zich heel stil hield. De strijd om de burgemeesters was in het begin nog hevig, maar daarna liet iedereen het op zijn beloop. Ronald I had in het begin wat geluk met zijn 7-mijn. Deze leverde diverse malen goud op. Toen het spel was afgelopen schrok iedereen van de hoeveelheid geld die Yvon in handen had: 80! Eindstand (mijnen, burgemeesters, goud): Yvon (36+5+80=) 121, Remco (39+10+17=) 66, Gerard (24+5+31=) 60, Ronald I (30+5+19=) 54, Sarah (34+0+8=) 42. De kids wilden ondertussen ook wel eens iets meedoen. Een geschikte keuze was Carabande, te meer omdat ze ervaring hadden met Carrom. De stoelen werden uit de kamer verwijderd, een baan werd opgebouwd, het raam werd opengezet voor de broodnodige frisse lucht en de race kon beginnen. Na 1 ronde waren er 4 koplopers die binnen 1 steenlengte van elkaar lagen. Wauw. Daarna liepen Ronald I en Remco uit en af en toe wist Gerard bij de koplopers in de buurt te komen. Celine en Bas zakten langzaam maar zeker naar achteren af. Sarah houdt niet van het spel en ze lag dan ook helemaal achteraan. Ze werd bijna ingehaald door de koplopers. Ineens ging het echter wat beter en ze begon in te lopen op Bas en Celine. Ronald I besliste ondertussen de race in zijn voordeel. Op het laatste stuk wist Sarah de beide kids nog in te halen. Eindstand: 1) Ronald I, 2) Remco, 3) Gerard, 4) Yvon, 5) Sarah, 6) Celine, 7) Bas. Gerard vertelde over zijn plannen om een looping te maken voor Carabande. Zijn ervaring als meubelmaker komt daarbij zeker van pas. Wordt vervolgd.

Celine, Yvon en Gerard bij Carabande

Ondertussen werd er wat te eten besteld. De eerste pizzeria had het te druk en kon niet binnen een uur leveren. Dan maar naar de volgende. Dat ging iets beter, hoewel ook al niet alles meer te leveren was. Dan maar een kort spelletje: Igel Ärgern (de nieuwe versie van University Games was nog net niet binnen gekomen). Celine deed ook mee. Bas ging weer naar de X-Box. Het spel kwam wat traag op gang, maar aan het einde werd het erg spannend. Iedereen (behalve Remco) maakte grote kans op de overwinning. Uiteindelijk ging de winst naar Sarah. Remco was de enige die pas 1 egel binnen had. Dan maar een snel spelletje Geschenkt. Eindstand: Remco -16, Ronald I -22, Yvon -29, Sarah -37, Gerard -62. In plaats van een revanche kwam Ronald I met Up & Down aanzetten. Celine deed ook mee, want de anderen kenden het spel ook niet. Het spel bleek goed aan te slaan, ook bij de spelers die niet van geheugenspellen houden. Net voordat het spel was afgelopen, ging de deurbel: het eten! Het spel werd niet verder afgemaakt. De score was op dat moment: Sarah 12, Remco 10, Ronald I 8, Gerard 8, Celine 6, Yvon 3. Het eten liet iedereen zich goed smaken. Het was intussen al flink laat geworden. Na het eten nog een kort spelletje That's Life. Ronald I paste zijn tactiek van heel traag bewegen weer toe en toen iedereen al binnen was, had hij nog 2 pionnen op het bord staan. Het werd dan ook een monsterscore. Eindstand: Ronald I 37, Remco 8, Sarah 7, Yvon -2, Gerard -14. Maar toch werd het een leuk spel gevonden. De kids waren inmiddels wel moe geworden en het was hoog tijd om te vertrekken. De dag was weer voorbij gevlogen. Lang niet alle spellen van het lijstje van Remco waren gespeeld. De rest van de titels werd nog even doorgenomen, voor zover mogelijk.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005