Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellendag Jeroen en Monique 24-09-2005

Titel (5K) Verslag

Spellendag Jeroen en Monique, Hoofddorp, 24 september 2005

Ter vervanging van de spellendagen in Amersfoort en Den Bosch een alternatieve spellendag bij Jeroen en Monique vanwege het lage aantal aanmeldingen. Vanaf 11.00u was iedereen welkom. Toen Ronald I en Det aankwamen, was Daan ook net gearriveerd. De rest van de spelers liet nog even op zich wachten. Er werd gekozen voor een kort spelletje Blokus. Jeroen was de enige die lang door kon gaan met het leggen van stukken. Eindstand: Jeroen -5, Det -16, Ronald I -16, Daan -17. Omdat de andere spelers er nog niet waren werd Hornochsen op tafel gezet. Det ging er als een speer vandoor en was door de anderen niet bij te benen. In een mum van tijd was ze voorbij de 60 en had verloren. Eindstand: Jeroen -5, Ronald I -16, Daan -23, Det -68.

Ronald I wilde graag Louis XIV spelen. Jeroen kon het enigszins uitleggen en de anderen wisten nog wel vaag hoe het spel ging. Het spel zit ingenieus in elkaar, maar niet alles is even intuÔtief. Daardoor moet je telkens weer nazoeken hoe het ook alweer zat. Ronald I richtte zich voornamelijk op het verzamelen van schildjes, terwijl Jeroen vooral veel opdrachten wilde vervullen. Daan had een slechte eerste ronde, maar zette daarna de achtervolging in. Det volgde haar eigen route daar ergens tussenin. Jeroen haalde inderdaad de meeste opdrachten en Ronald I veruit de meeste schildjes en daardoor ook de meeste meerderheden. Eindstand: Ronald I (30+19=) 49, Jeroen (40+4=) 44, Daan (25+9=) 34, Det (25+8=) 33. Det vond dat ze te veel met de spelregels bezig moest zijn in plaats van met het spel zelf.

Sacha en Caroline bij M

Inmiddels waren er diverse andere spelers gearriveerd, dus kon er gewisseld worden. Ronald I ging met Daan en Arthur Lost Valley spelen. De anderen wilden graag Schoko & Co doen, maar niemand kon het uitleggen. Voor Arthur en Daan was Lost Valley nieuw, dus verzorgde Ronald I de uitleg. Het begin was wat aarzelend, maar daarna kwam het echt op gang. Ronald I kreeg in het begin weinig inkomsten, dus kon hij alleen een kano kopen en niet zijn geliefde zeef. Snel voer hij de rivier op en af, terwijl de anderen het binnenland introkken. Daan wist veel goud uit de mijnen te halen en wist zo telkens voor te blijven op Ronald I, die het spel snel had willen beŽindigen. Nu moest hij blijven varen en uiteindelijk was het riviergoud op. De winter liet lang op zich wachten, maar toen deze was ingevallen, bleek Daan de grote winnaar. Eindstand: Daan 27, Arthur 21, Ronald I 17. Arthur was zeer enthousiast over het spel en wilde het graag nogmaals doen. Hij moest helaas alweer naar huis.

Op de andere tafel stond inmiddels Black Box klaar en er werd gewacht op Ronald I om mee te doen. De dames Leonie, Det en Sandra en de heren Jeroen en Ronald I durfden het aan om allerlei vragen te beantwoorden. De heren bleken iets in het voordeel en liepen langzaam maar zeker uit. Er werd af en toe flink gelachen om de resultaten. Jeroen koos vaak voor extreme antwoorden, terwijl Ronald I wat behoudender speelde. Tegen het einde van het spel pakte het voor Jeroen goed uit en hij liep snel uit. Hij haalde zelfs een score van 47. Eindstand: Jeroen 47, Ronald I 33, Sandra 31, Det 29, Leonie 27.

Jeroen en Det bij Louis XIV

Ronald I en Jeroen wilden Axis & Allies Miniatures gaan proberen, maar Leonie wilde ook graag nog een spelletje doen. Op haar verzoek werd dat een kort spelletje Heck Meck. Daan schoof ook nog aan. Eindstand: Jeroen 13, Daan 10, Leonie 6, Ronald I 0. Het was ondertussen tijd voor een broodje worst en soep. Enkele heren maakten van de gelegenheid gebruik om op de XBox te spelen. Maar daarna was het toch weer tijd om een bordspel te gaan doen. Willem wilde graag een iets langer spel doen. Uiteindelijk viel de keuze op Shadows over Camelot. Willem, Jeroen, Ronald I, Enrico en Rob waren de dappere ridders. Voor Rob was het de eerste keer. Het spel begon rampzalig. Na 6 zwarte kaarten was het harnas van Lancelot al verloren. Iedereen probeerde op zijn eigen manier het tij te keren, maar zo lukte dat niet echt. Jeroen probeerde uit alle macht iedereen te laten samenwerken en eindelijk leek dat te gaan lukken. Langzaam maar zeker werden witte zwaarden binnengehaald, maar ondertussen bestond toch het vermoeden dat er een verrader was. Willem liet dat vooral duidelijk merken. Uiteindelijk eindigde het spel met 7 witte tegen 6 zwarte zwaarden. Was er een verrader of waren de ridders er eindelijk in geslaagd het spel te winnen? Willem bleek de verrader te zijn en de score veranderde in 5-8. Helaas, weer niet gelukt. Willem had graag iemand willen beschuldigen om het spel al eerder te hebben gewonnen, maar hij wist niet of het mocht...

Het werd al laat, maar er kon nog wel een spelletje Bluff gespeeld worden. Josť en Seb schoven ook aan, Enrico ging huiswaarts. Het werd een ware slachting en al snel waren alleen Ronald I en Willem nog over. Ronald I had voorsprong, maar hij maakte een foutje, waardoor zijn voorsprong werd verkleind. In de laatste ronde pakte het net verkeerd voor hem uit, waardoor Willem alsnog de winst greep. Volgende keer een wat minder destructieve variant spelen? In plaats van het verschil in dobbelstenen inleveren, kost een verkeerde keuze je maar 1 dobbelsteen.

Josť, Lody en Seb bij Skyline

Tot slot nog een spelletje Rasende Roboter. Jeroen was het meest wakker, want hij wist de meeste fiches te verzamelen. Ronald I, Willem en de later aangeschoven Monique streden om de tweede plaats. Rob deed ook mee, maar was telkens net te laat. Eindstand: Jeroen 6, Ronald I 4, Willem 4, Monique 3, Rob 0. Voor Ronald I zat de avond erop. Enkele anderen gingen nog even door. Met dank aan Jeroen en Monique voor het beschikbaar stellen van hun spellenzolder voor de spellendag.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005