Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Snowgame 2005

Titel (5K) Verslag

Snowgame 2005, 25 februari 2005 t/m 6 maart 2005

Naar deel 1 | Naar deel 3

Maandag. De wekker op 7 uur, erg vroeg. Samen met Sandra boodschappen gedaan: voornamelijk brood en wat jus d'orange. Na het ontbijt met Rutger, Ursula en Jeroen B naar de skiles. We gingen als eerste over de pistes met verse sneeuw, heerlijk. Ook gingen we eenmaal over buckelpiste. Da's lastig voor de eerste keer. Ik werd af en toe echt gelanceerd, maar ik kon gelukkig redelijk overeind blijven. Rutger is echter wel gevallen en er uiteindelijk maar lopend uit gekomen. Dat kostte veel tijd, waardoor we nog eenmaal tijd hadden voor een sleeplift om vervolgens zo snel mogelijk naar beneden te skiŽn. Rutger ging skispullen van Esther inleveren (ze zou deze week toch niet meer kunnen skiŽn) en ik ging terug in verband met stijve bovenbenen. Dan maar een spelletje Roborally gedaan met Monique, Willem en Esther. Met ruime voorsprong wist ik te winnen. Monique haalde zelfs helemaal de finish niet. Eindstand: 1) Ronald I, 2) Willem, 3) Esther, 4) Monique. Daarna de lunch. Na de lunch ben ik met Leonie, Rutger en Gaston een stukje gaan skiŽn. Onderweg zijn we Sandra en Enrico en de rest tegengekomen. Met z'n allen mee naar boven gegaan en een paar mooie blauwe pistes bezocht. Daar was het een stuk rustiger en prachtig skiŽn. Na de blauwe pistes terug naar het chalet. De anderen gingen nog even verder. De "beginners" moesten inmiddels naar de ski-les. Sacha mocht al een klasje hoger naar het klasje waarin ook Erik R zat.

gezellig spellen spelen

Diverse spellen gespeeld. Saga bleek een interessant meerderheden spel dat onverwacht werd gewonnen door Rutger. Eindstand: Rutger 56, Ronald I 47, Bianca H 21, Enrico 12. Land Unter ging niet zo geweldig. Jeroen wist het, met een lage score, toch nog gemakkelijk te winnen. Eindstand: Jeroen 6, Rutger 3, Ronald I 1. Penguin Ultimatum was nieuw voor me. Er zitten wat aardige elementen in, maar het kon me helaas niet echt boeien. Opnieuw was het Rutger die enigszins onverwacht wist te winnen. Eindstand: Rutger 68, Ronald I 63, Sandra 53, Willem 44.  's Avonds hebben we pilav gegeten. Na het eten heb ik met Rutger Puerto Rico gespeeld. Een hele rare partij. Rutger had veel maÔs en ik veel steengroeves. Toen Rutger ook nog de werf had ging het snel. Ik probeerde nog maÔs achterover te drukken in mijn pakhuis, maar dat ging te langzaam. Het leek er even op dat ik flink zou verliezen. Maar door veel geldinkomsten kon ik grote gebouwen kopen. Uiteindelijk met 3 punten verloren. Een interessant spelletje. Eindstand (VP + gebouwen + bonus): Rutger (42+14+0=) 56, Ronald I (18+22+8+5=) 53.

de Jenga toren stort in

Dinsdag. Opnieuw de wekker op 7 uur. Samen met Sandra boodschappen gedaan. Nog erg stijf in de benen. De laatste ski-les met Ursula, Jeroen B en Rutger. Rutger had last van zijn voeten en maakte de les niet af. Na de les ben ik ook gestopt om blessures te voorkomen. Nog even wat met Ursula gedronken. Veel last van stijve bovenbenen. De rest van de dag niet meer gaan skiŽn. 's Middags Roborally gespeeld. Dit tot frustratie van Jeroen, die speciaal Roborally had meegenomen, maar er telkens niet was als het gespeeld werd. Opnieuw wist ik redelijk eenvoudig te winnen. Eindstand: 1) Ronald I, 2) Monique, 3) Bianca H, 4) Willem 5) Esther, 6) Rutger. De laatste twee wisten het niet te overleven. Rutger kreeg zelfs een extra leven, maar dat mocht niet baten. Om 18.00u gingen we naar de buren omdat Nancy jarig was. Taart gegeten en cadeautjes gegeven (o.a. een koeien T-shirt).

de jarige Nancy in haar nieuwe T-shirt

Daarna terug voor het avondeten: een bonenschotel met gehakt. Na het eten speelden we een geÔmproviseerde muziekquiz bij een brandend open haard vuur. Op de laptop had ik muziek staan en de anderen probeerden bij het intro de titel en de artiest te raden. Voor Sandra ging het allemaal een beetje te snel. Zij wilde graag meer horen, voordat naar het volgende nummer werd overgesprongen. Toen de onderburen naar boven kwamen gingen we spellen spelen. Voor mij Formula Dť mini en Magelaen. Bij Formula Dť startte ik van poleposition en het ging allemaal prima. Toch verspeelde ik onderweg vrij veel fiches en ja hoor, in de laatste ronde vloog ik uit de bocht. Eindstand: 1) Bianca H, 2) Gaston, 3) Rutger, 4) Esther, 5) Ronald I. Met Rutger en Gaston speelde ik Magelaen. Voor Gaston was het nieuw en Rutger had het al eens eerder gespeeld. De eerste keer dat je het spel speelt, weet je nog niet zo goed wat alles waard is. Voor mij verliep dat prima. Eindstand (bord+kaartjes+Magelaen): Ronald I (51+27+0=) 78, Rutger (4+6+42=) 52, Gaston (31+15+3=) 49. Tegen half twaalf ging ik naar bed. Dit keer slecht in slaap gekomen.

het knapperend haardvuur

Woensdag. Wederom met Sandra boodschappen gedaan, wat vroeger dan gepland, want ik zou vandaag uitslapen. 's Morgens geskied. Rutger hield het in verband met zijn voeten snel voor gezien. Ik ging ook niet al te lang door. Erg veel last van de bovenbenen. Boven op de berg wat met Sacha gedronken in het restaurant. Rustig naar beneden geskied. 's Middags niet meer geskied, maar spellen gespeeld. Puerto Rico. Eindstand (VP+gebouwen+bonus): Sacha (33+21+0=) 54, Rutger (15+22+5+7+3=) 52, Ronald I (29+15+0=) 44. een mooie overwinning van Sacha, ondanks 3 grote gebouwen van Rutger. Daarna nog een keer Puerto Rico gespeeld. Eindstand: Willem (9+25+6+6=) 48, Ronald I (15+19+4=) 38 (4), Rutger (27+11+0=) 38 (1). Roborally. Opnieuw een eenvoudige overwinning. Eindstand: 1) Ronald I, 2) Bianca H, 3) Rutger, 4) Willem. Willem haalde dit keer de finish niet. Tot slot nog een snel spelletje Geschenkt. Jeroen wist dit voor het eerst te winnen. Eindstand: Jeroen -13, Monique -32, Ronald I -37, Willem -67.

een prachtig uitzicht op de bergen

In de avond met de pistebully naar boven gebracht naar het restaurant met 14 eters. Het was flink proppen achterin de pistebully en door de steile hellingen werd een aantal passagiers flink geplet. Heerlijk gegeten. Ik moest vlees in bouillon op een schoorsteenhoed braden. Heel apart. Een soort vertikaal gourmet. We hadden erg veel vlees. Dus aan het einde maakten we maar wat extra klaar voor de andere eters. De kaasfondue was uiteraard weer bron voor de nodige opmerkingen. "De zweep" of "in het meer" als iemand weer zijn stukje brood was verloren. Niet iedereen bleek bekend te zijn met de strips van Asterix. Er was een probleem met het water, dus het toilet kon niet gebruikt worden. Voor het eten hebben we nog driemaal Geschenkt gespeeld. In een van de spellen was het me bijna gelukt om geen enkele kaart te halen. Net in de laatste ronde ging het mis. Ik wist zelf een keer te winnen met -16, Bianca H won een keer met -13 en Jeroen B met -9. De andere Jeroen (S) was niet in vorm. Hij scoorde maar liefst -49, -40 en -49. Nancy en Frans speelden ook mee. Ze kenden het spel nog niet en vonden het verrassend leuk. Ook op de terugweg was het weer proppen in de pistebully. Nu werden de passagiers aan de andere kant geplet op de helling. Na terugkomst nog een spelletje Roborally gespeeld. Jeroen was verheugd dat hij dit keer ook mee kon doen. Hij wist dan ook te winnen. Ik zat hem flink op de hielen en Monique werd laatste. Daarna het bed ingedoken voor een goede nachtrust.

Jeroen en Bianca H braden ook vlees op de "schoorsteen"

Naar deel 1 | Naar deel 3

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005