Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Snowgame 2005

Titel (5K) Verslag

Snowgame 2005, 25 februari 2005 t/m 6 maart 2005

Naar deel 2 | Naar deel 3

Vrijdag. Op vrijdag 25 februari 2005 was het dan zover: Snowgame zou beginnen. Vroeg in de middag vertrok ik naar Sandra en Enrico in Den Bosch, vanwaar we naar de startplaats zouden vertrekken. Na een kleine file kwam ik rond 14.00u aan. Jeroen en Monique waren ook net aangekomen. We aten rustig een boterhammetje. Om 16.00u vertrokken we met een taxi-busje naar het station. Het was even proppen met de hoeveelheid bagage en enkele ski's die mee moesten. Vandaaruit met de trein naar Eindhoven. De trein zat goed vol en we nestelden onszelf in het fietsenhok, waar nog meer wintersporters zaten. In Eindhoven kwamen we Richard en Ursula tegen. Het was nog een klein stukje lopen naar de bussenstandplaats. In twee groepjes gingen we naar de snackbar voor een hartige hap. Ondertussen kwamen langzaam maar zeker ook de anderen aan. De bus was ook mooi op tijd. De bagage werd ingeladen en we nestelden onszelf in de bus. Na een klein stukje rijden kwamen we bij de overstapplaats. De meesten moesten overstappen, wij niet. De reis zou uiteindelijk worden voortgezet met 17 van ons en 6 anderen. Lekker veel ruimte in de bus dus. De chauffeurs waren Ilse en Jeroen. Vooral de laatste naam zorgde voor hilariteit, omdat wij ook de nodige Jeroens bij ons hadden.

een kijkje in de bus

In de bus werd de film Duplex getoond. Niet echt geweldig. Verder veel geslapen. De reis verliep voorspoedig tot ik rond zeven uur wakker werd gemaakt. We bleken er al bijna te zijn. Ongeveer 7.30u kwamen we aan in La Toussuire. De bagage konden we zolang opslaan in een garage. Daarna nuttigden we een ontbijt in het nabijgelegen restaurant. Na het ontbijt gingen we met z'n allen een wandeling maken om de omgeving te verkennen. Na afloop dronken we nog wat op het terras, waarna we de sleutels van de appartementen kregen. 's Middags haalde ik met enkele anderen al skispullen om vast wat te proberen. Het was heerlijk weer. Strak blauwe lucht. Heerlijke temperatuur.

het nabijgelegen restaurant

Erik R had er nog de meeste moeite mee, maar hij kwam veilig naar beneden. Ondertussen waren Rutger, Willem, Sacha en Esther aangekomen. De uitlaat van de auto moest nog gerepareerd worden onderweg. De auto van Jeroen B met Frans en Nancy was al eerder aangekomen. Het wachten was nog op Seb, Leonie, Gaston en Sanne en hun 2 kids. Zij zouden uiteindelijk ook goed aankomen. Aan het eind van de middag ging de rest ook de skispullen halen. Het was vreselijk druk en het duurde dan ook uren. Ook was skiles bijna niet te krijgen in verband met Franse schoolvakantie. Dat was een streep door de rekening. Degenen die vroeg naar de beginnersklas wilden kregen les aan het eind van de middag en de gevorderden die liever wat later wilden starten, moesten al direct om 08.30u lessen. Maar goed, er was in ieder geval les geboekt. De meesten gingen aan het eind van de dag uit eten. Samen met Sandra heb ik een maaltijdsoep gegeten bij de buren. Voor het eten probeerden we nog een spelletje Guillotine, maar na 1 ronde was het eten al klaar. Sandra was best moe en ik eigenlijk ook wel, dus na het eten gingen we direct terug naar ons eigen chalet. Tijd voor een goede nachtrust.

een van de chalets

Zondag. Half acht ging de wekker. Met Sandra boodschappen gedaan en daarna met de meesten ontbeten. Daarna had ik skiles met Rutger, Jeroen B en Ursula van Philippe. Een uur was snel voorbij. Daarna Erik R opgepikt en met de stoeltjeslift omhoog gegaan. Rutger kreeg telefoon van Sacha dat Esther was gevallen en naar de EHBO was. Rutger ging snel naar beneden. Wij volgden wat trager. Esther was met een reddingskussen naar beneden gebracht. Ze had last van haar schouder, rug en knie. Ze werd naar ziekenhuis gebracht met een ambulance om foto's te maken. Rutger ging mee. Sacha bracht de ski's van Rutger naar huis. Met Sacha heb ik vervolgens boodschappen gedaan. Daarna geluncht met o.a. Jeroen, Monique, Bianca H en Sacha.

klaar voor de eerste skiles

Om half drie ben ik met Jeroen, Monique en Sacha naar de les toe gegaan. Monique ging onderweg nog onderuit en ramde een viertal tafeltjes. Verder ging het rustig aan naar de les toe. De anderen kwamen later ook. Even blijven kijken hoe het ging, daarna met Seb, Leonie, Jeroen B, Ursula enz. nog wat geskied. Terug naar het chalet, waar Rutger en Esther ook net waren aangekomen. Esther bleek gelukkig alleen wat kneuzingen te hebben, maar kon de rest van de week niet meer skiŽn. Eerst lekker douchen en daarna een spelletje Puerto Rico. De dames zorgden voor het koken en we moesten het spel ervoor onderbreken. Na het eten het spel afgemaakt. Willem won uiteindelijk het spel. Esther was het spel begonnen, maar na het eten nam Sandra haar plaats in. Willem bleef veel verschepen en wist ook een groot gebouw te kopen. Ik had veel geldinkomsten en kon 2 grote gebouwen bouwen. Rutger ging in het begin erg slecht. Hij zat overal steeds naast, maar wist zich uiteindelijk toch te herpakken. Bianca H leek een sterke concurrent, maar zij bleef tegen het einde juist steken. Eindstand (VP+gebouwen+bonus): Willem (34+19+8=) 61, Ronald I (20+25+5+8=) 58, Rutger (28+18+7=) 53, Bianca H (26+12+0=) 38, Esther/Sandra (20+13+0=) 33. Ook nog even geprobeerd het filmpje van Seb over te zetten, maar het juiste kabeltje was er helaas niet. Dan maar een spelletje Fluxx met Sandra en Seb. Even later viel Rutger ook nog in. Sandra wist het spel te winnen. Gelukkig maar, want het bloedde een beetje dood.

Naar deel 2 | Naar deel 3

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005