Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 27-11-2004

Titel (5K) Verslag

Spellensessie Guido, 27 november 2004

Lang van tevoren was het afgesproken om weer eens te gaan spelen en eindelijk was het dan 27 november. Door omstandigheden werd het een spellensessie zonder Deborah. Ter vervanging had Guido Rolf en Ingrid uitgenodigd. Er werd er even kennisgemaakt en bijgepraat, maar toen was het toch tijd voor een spelletje. Ronald I had een tas vol spellen meegenomen. Als opwarmertje was daar Einfach Tierisch. Nieuw voor Guido en Rolf en Ingrid kenden een oudere versie. Ronald I zorgde er bij de uitleg voor dat het ook voor Guido duidelijk was dat de speler die aan het eind van het spel het minste geld over heeft, in ieder geval verliest. In de eerste veilingen hield Ronald I zich rustig. Vooral Guido en Rolf wilden wel wat dure dieren aanschaffen. De kaarten waren zo geschud dat de laatste blauwe kaart onderop de stapel lag. Het werd dus een lang spel en de tactiek van Ronald I pakte goed uit. En zoals te verwachten was, eindigde Guido met het minste geld. Ingrid had nog erg veel geld over. Eindstand: Ronald I 17 (26), Ingrid 14 (31), Rolf 5 (21), Guido 18 (1). Een heerlijk spel om mee te beginnen.

Het volgende spel was Wings of War. Ronald I vormde een team met Ingrid. Rolf en Guido waren de tegenstanders. Ingrid had meteen goed door hoe ze haar vliegtuig kon positioneren en bracht flinke schade toe bij de heren. Helaas blokkeerde haar machinegeweer enkele malen. Maar Ronald I kon toen mooi de taak overnemen. Het vliegtuig van Guido moest nu toch echt bijna kapot zjin, dus verkoos Ronald I een frontale aanval. En inderdaad, Guido stortte neer. Helaas voor Ronald I wist Guido één voltreffer te plaatsen en ook Ronald I stortte neer. Nu moest Ingrid het karwei afmaken, wat haar moeiteloos lukte. Opnieuw een spel dat erg goed was bevallen.

Rolf doet of hij nadenkt onder het toeziend oog van Ingrid

Ronald I had ook Sint Petersburg meegenomen. Guido had het spel al een keer gespeeld, maar Rolf en Ingrid nog niet. Ronald I gaf bij de uitleg aan, dat het een simpel spel zou lijken, waarbij je aan het eind zou zeggen: "Als dit alles is, waarom heb ik dan verloren ?". Rolf had een goede start en scoorde als enige wat punten. Hij had echter niet goed genoeg aan zijn geldvoorziening gewerkt en viel enigszins stil. Ingrid en Guido ontvingen veel meer geld. Ronald I bleef daar niet zo ver bij achter, maar hij concentreerde zich iets meer op de edelen. In het middenspel kon hij enkele goede edelen activeren en ineens kreeg hij veel geld en veel punten. Zijn achterstand verdween als sneeuw voor de zon. Nu kon hij nog zijn verzameling uitbreiden. Even leek het erop dat de groene stapel als eerste leeg zou zijn, maar dat bleek tot opluchting van velen niet het geval. Wat niet iedereen had gezien, was dat ook de oranje stapel vrijwel leeg was. Het kwam dan ook als een grote verrassing dat het spel deze ronde toch zou aflopen. Ronald I schoot vooruit met veel bonuspunten en won gemakkelijk. Eindstand: Ronald I 68, Guido 45, Rolf 42, Ingrid 38. Iedereen was zeer te spreken over het spel en ze moesten Ronald I gelijk geven in zijn uitspraak aan het begin van het spel.

De middag was alweer bijna voorbij, maar er was wel tijd voor nog een spel: Lost Valley. Hierbij duurde het iets langer voordat de mogelijkheden duidelijk werden. Het spel begon aarzelend. Hoe kon je nu aan goud komen ? Wat moet je kopen voor het goud ? Welke tactiek is het beste ? Het verloop van de rivier was heel raar. Hij bleef langs de buitenrand van het speelveld lopen, zodat de rest van het speelveld een groot gebied werd. Ronald I trok diep het onbekende in, met een kar gevuld met voedsel en hout. Hij vond de nodige mijnen, maar het schieten op dieren verliep erg slecht voor hem. Daarmee verloor hij te veel beurten om te kunnen winnen. Guido was met een kano op pad gegaan en had veel fiches verzameld. Helaas was het niet zo veel goud waard. Ingrid speelde het slimste. Ze bleef dicht bij huis en haalde de mijnen leeg, die de anderen hadden gebouwd. Toen de winter was ingevallen was iedereen verrast over de hoeveelheid goud van Ingrid. Eindstand: Ingrid 19, Ronald I 10, Guido 8, Rolf 4. Ondanks het trage begin, was er ook weer veel bewondering voor dit spel. De keuze van de spellen die Ronald I had meegenomen was erg goed bevallen. Helaas zat de dag er alweer op.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004