Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 13-11-2004

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Ronald I, 13 november 2004

Klik op de foto's voor een vergroting.

Dit keer niet in een zaaltje, maar gewoon bij Ronald I thuis in De Kwakel. Vanaf 13.00u waren de genodigden welkom voor een spellendag. Sandra en Enrico waren de eersten, al snel gevolgd door een aantal anderen. Op drie verdiepingen stonden tafels klaar waar gespeeld kon worden. In de woonkamer was ook gelegenheid om Halo 2 op de X-Box te spelen. Jeroen dook daar meteen op af en Ronald I wilde dat zelf ook wel doen. Bianca H die even later binnenkwam wilde het ook wel proberen. Jeroen was veruit de beste, maar ook Bianca H kwam er steeds beter in. Later kwam ook nog Ellen, die het vooral leuk vond om mee te kijken.

het prototype van Louis XIV

Armand en Tamara hadden een exemplaar van het prototype van het nieuwe Alea spel Louis XIV meegenomen en dat wilde iedereen wel graag spelen. Het spel werd echter niet zo positief ontvangen als de geluiden in Essen deden vermoeden. Er was nogal wat op te merken aan het spel. Enrico vond dat het spel zichzelf speelde. Een ander favoriet spel was Niagara. Dat werd gedurende de hele dag overal gespeeld.

Rond een uur of vier hield Ronald I de X-Box voor gezien en voorzag iedereen van een briefje. Daarin stond het jaarlijkse rode draad spel. Iedereen kreeg een drietal eigenschappen en moest proberen zoveel mogelijk spellen te spelen, die aan die eigenschappen voldeden. Aan het eind van de avond zouden van deze drie eigenschappen die minst en de meest gespeelde afvallen en de overgebleven eigenschap zorgde dan voor de eindscore. Wat voor eigenschappen waren er zoal ? Een spel van Wolfgang Kramer. Een racespel. Een spel met paarse speelstukken. Een spel in een vierkante doos. Niet iedereen was even fanatiek, maar er werd uiteindelijk toch wel gestreden om de prijs. Zo kwamen er uiteindelijk toch wat spellen op tafel, die anders in de kast zouden zijn gebleven.

Monique wilde graag Mexica spelen (want dat voldeed aan twee eigenschappen van haar lijstje) en vond Bianca H, Esther en Ronald I bereid om mee te doen. Net toen het spel was klaargezet, werd iedereen naar beneden gedirigeerd. Seb en Leonie gingen namelijk naar huis en dus was het de hoogste tijd om Ronald I zijn verjaardagcadeautje te geven. Jeroen verzorgde een speech. Daarin maakte hij duidelijk dat het verlanglijstje van Ronald I altijd erg lastig is. Dan staat er bijvoorbeeld een CD op, die alleen voor 80,00 bij een speciaalzaak te koop is, of voor 0,25 op een rommelmarkt. Of een videoband, die zelfs nergens meer te bestellen is. Uiteindelijk zijn ze in Duitsland geslaagd en hebben daar het spel Full Metal Planet gekocht. Ronald I was daarbij aanwezig, dus het was voor hem geen grote verrassing meer. Toch stond hij met een grote glimlach op de foto. Hij bedankte iedereen hartelijk.

Ronald met Full Metal Planet

Tijd om te gaan spelen. Mexica verliep heel interessant. Er werd flink geknokt op diverse gebieden en er werden geen desastreuze tactieken ingezet. Voor Esther was het spel helemaal nieuw. Ronald I profiteerde van zijn kennis van het spel en bereidde het tweede deel goed voor. Hij kon mooi een groot gebied claimen en daar de macht in handen nemen. Maar vooral Bianca H bleek een geduchte tegenstander. Er werd flink heen en weer gesprongen over het bord en ook de overgebleven lege gebieden waren natuurlijk erg in trek. De eindtelling moest de beslissing brengen. Eindstand: Bianca H 91, Ronald I 87, Monique 68, Esther 58.

Het spel werd onderbroken door de avondmaaltijd. Willem en Sacha hadden de bestelling bij de Chinees opgehaald en verder waren er diverse broodjes en salades. Als toetje nog diverse soorten ijs met slagroom. De woonkamer zat propvol met iedereen die het zich goed liet smaken. Het was even wachten voordat iedereen een bordje vol had, maar daarna was iedereen voldaan. Maar na het eten werd er snel weer verder gespeeld.

Bianca H wilde graag een spel van Sid Sackson spelen voor haar lijstje. Ronald I toverde Das Superblatt tevoorschijn. Monique ging wat anders doen, maar Esther wilde het wel proberen. Na een korte uitleg kon er worden begonnen. De eerste ronde was erg spannend: Bianca H 13, Esther 12, Ronald I 12. De tweede ronde verliep rampzalig voor Ronald I. Hij scoorde helemaal niets, terwijl Esther 24 bijeen sprokkelde. Bianca H haalde er weer 13. De laatste ronde leek een formaliteit, maar Esther werd flink tegengewerkt. Ze scoorde maar 4 punten. Ronald I had niet voldoende aan zijn 21 punten, maar Bianca H wist met 17 punten toch de winst te pakken. Eindstand: Bianca H 43, Esther 40, Ronald I 33.

Inmiddels was Jeroen binnengekomen en ging Esther ergens anders spelen. Jeroen was ook druk aan het werken aan zijn lijstje. Hij zocht iets van Faidutti met veel dobbelstenen. Het werd Bongo. Dit was ook nieuw voor Bianca H. Er werden even wat rondjes geoefend en toen kon er worden begonnen. Ronald I ging als een speer van start. Hij scoorde veel punten en af en toe maakte hij een foutje, waardoor Bianca H ook van scorestokjes werd voorzien. Binnen een mum van tijd was het spel afgelopen. Eindstand: Ronald I 2, 2, 2, Bianca H 2, 1, 1, Jeroen 1, 0, 0. Niet te lang bij stil staan. Een ander spel van Sid Sackson dan maar: Can't Stop. Caroline schoof ook aan. Opnieuw ging het voor Ronald I erg soepel. Nadat iedereen eenmaal de top bereikt had, deed hij dat snel nog tweemaal. Eindstand: Ronald I 3, Caroline 1, Bianca H 1, Jeroen 1.

Er werd gezocht naar een spel met piraten, een vierkante doos en veel dobbelstenen. De keus viel op Pirate's Cove. Jeroen begon erg slecht door al snel twee gevechten te verliezen. Caroline bouwde in korte tijd een erg sterk schip op. Ook Ronald I had een erg goed schip. Totdat beiden elkaar ontmoetten. In flinke rookwolken werd er een stevig gevecht gevoerd, waarbij niemand wilde opgeven. Caroline gooide iets beter en Ronald I droop af. Deze klap kwam hij niet meer te boven en telkens werd hij weer verslagen. In de laatste ronde werd zijn ondergang duidelijk, toen hij ook de piraat niet kon verslaan. Caroline werd onbedreigd de grootste piraat. Eindstand: Caroline 43, Bianca H 34, Jeroen 27, Ronald I 15.

Wallenstein

Het was tijd om te wisselen. Ronald I maakte een rondje door het huis en schoof aan bij Monique voor Kablamo. Ook Esther en Bianca H schoven aan. Het werd een chaotisch spelletje, zoals te verwachten was. Ronald I was het eerste slachtoffer. Daarna was het Bianca H. Monique hield het nog het langste vol tegen Esther, maar moest uiteindelijk toch ook het onderspit delven. Esther was de grote winnaar. Langzaam maar zeker was het voor veel spelers tijd om naar huis te gaan. Beneden waren Willem, Sandra, Remco, Sarah en Lody ook bijna klaar met Wallenstein. Daar waren ze de nodige uurtjes mee zoet geweest. Het was trouwens ook tijd om de winnaar van het rode draad spel te bepalen. Er waren diverse spelers met een score van 3: Monique, Enrico, Bianca H. Dus werd er gekeken naar de slechtste score. Daarin was Monique duidelijk de beste. Ze mocht kiezen uit enkele prijzen. De keus viel op een van de spellen. Glunderend nam ze deze in ontvangst.

Niet veel later was bijna iedereen vertrokken. Alleen Sandra bleef achter, zodat er op zondag nog gestept en geskeelerd zou kunnen worden. Snel werd nog een en ander opgeruimd en toen werd het bed opgezocht. Het was best een vermoeiende dag geweest, maar zeer geslaagd. Iedereen bedankt voor de gezellige aanwezigheid.

Zie ook het foto-album.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004