Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 24-10-2004

Titel (5K) Verslag

Spiel, Essen 24 oktober 2004

Spiel 2004. De laatste dag alweer. De nacht was voor de meesten redelijk goed verlopen. De stilste kamers waren opgezocht of zelfs de badkamer. Ikzelf had een prima nacht gehad en nergens last van gehad. De auto's werden ingepakt en er werd voor de laatste keer ontbeten. Jeroen en Monique hadden de nacht in een hotel doorgebracht. Uitgerust en fris gewassen kwamen ze binnenlopen. Toen was het tijd om naar de beurs te gaan.

startroopers overal

Samen met Jeroen en Monique ging ik op weg om Piracy te gaan spelen. Daar hadden we speciaal een afspraak voor gemaakt. Het bleek een alleraardigst piratenspel te zijn. De mechanismes vielen goed in elkaar en het was leuk om te spelen. Doel was het verzamelen van voldoende geld om als piraat eindelijk ergens rustig te gaan leven. Daarvoor moesten schepen en havens overvallen worden. De uitlegger wist helaas niet alle details en af en toe moesten er dingen in de regels opgezocht worden. Maar dat veranderde niets aan het spelplezier. We moesten het spel echter voortijdig afbreken om op tijd bij het WK Streetsoccer te zijn. Monique wilde daar haar titel verdedigen en ik wilde deze overnemen. Uiteraard had Jeroen hetzelfde plan.

Enrico speelt tegen Monique (foto: Sandra)

Bij de stand van Cwali bleken uiteindelijk 15 deelnemers klaar te staan voor het WK. In de eerste ronde moest ik tegen Attikmage. Ik scoorde al snel, maar toen kwam ik in de verdrukking en kreeg twee tegendoelpunten. Gelukkig wist ik voor het einde van de wedstrijd nog te scoren. In de verlenging werd niet meer gescoord en zo kon ik op het nippertje door naar de volgende ronde. Jeroen ging ook gemakkelijk door met 3-0. Monique moest tegen Enrico en werd in de verlenging met 2-1 verslagen. Geen prolongatie van haar titel dus. De volgende wedstrijd won ik eenvoudig met 5-2 en ook Jeroen ging met 5-2 door. Enrico werd helaas met 3-2 verslagen in de verlenging door Arby. Konden we er nog een Nederlandse finale van maken ? Jeroen moest het nu opnemen tegen Arby. Helaas verloor hij met 2-1. Ik wist mijn partij met enige moeite met 3-2 te winnen. Op naar de finale tegen Arby. Ik kwam flink onder druk te staan, maar op alle cruciale momenten gooide Arby te laag. Toen wist ik te scoren uit een counter. Bij de aftrap maakte Arby een foutje en meteen had ik hem weer onder druk. 2-0. Het ging goed, maar Arby bleef rustig en koos voor goed positioneel spel. 3-0. Nu kon het toch niet meer misgaan. In zijn laatste zet redde Arby nog wel de eer met de 3-1. Het was afgelopen. Ik was wereldkampioen! Was mijn oranje T-shirt toch goed geweest vandaag. Van Corné kreeg ik de beker uitgereikt.

tijd om afscheid te nemen (foto: Sandra)

Na even nagepraat te hebben moest ik toch op pad gaan. De laatste aankopen doen en niet te laat naar huis. Ik had nog een heel lijstje, maar al snel werd dat ingekort. Ik sjouwde met grote tassen van stand naar stand. Uiteindelijk bleven er nog enkele titels over. Gelukkig kwam ik een aantal anderen tegen, die ook bijna klaar waren. Ze namen even mijn tassen over, zodat ik wat sneller naar de juiste stands kon gaan. Toen zat het er op. We namen afscheid. Ik zat er nu toch echt wel doorheen. De dagen waren prima verlopen. We hadden de dagen met telkens wisselende samenstellingen doorgebracht en dat was erg goed bevallen. Ik kijk alweer uit naar volgend jaar. De auto werd volgeladen en de terugreis kon beginnen. Bij de grensovergang was er nog een marechaussee controle, maar ik mocht gelukkig doorrijden. Ze waren vast verrast geweest over zoveel bordspellen.

Fotoalbum overzicht 1 | Fotoalbum overzicht 2 | Fotoalbum piratenspellen | Fotoalbum Toernooien
Verslag 20-10-2004 | Verslag 21-10-2004 | Verslag 22-10-2004 | Verslag 23-10-2004

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005