Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 21-10-2004

Titel (5K) Verslag

Spiel, Essen 21 oktober 2004

Spiel 2004. Het opstaan verliep soepeltjes. Geen lange rijen voor de douches, verse broodjes van de bakker, iedereen was mooi op tijd klaar. Onderweg naar de beurs was er nog een klein ongelukje gebeurd, waardoor er enige vertraging ontstond. Maar toch waren we mooi op tijd bij de beurs. Daar ook geen lange rijen. Caroline zorgde voor de kaartjes, voor diegenen die nog geen kaartjes hadden. Daarna naar binnen. Als eerste naar de tweedehands markt op zoek naar enkele spellen. De lijstjes werden afgewerkt en bijna alles werd gevonden. Ook nog redelijk betaalbare uitbreidingen voor Star Quest en voor mijn verjaardag werd Full Metal Planet gevonden. Ik vond hem te duur om ter plekke te kopen, maar het aanbod om hem voor mijn verjaardag te krijgen, sloeg ik niet af.

klaar om de beurs te bestormen, ik ook

Op dezelfde verdieping was ook de stand met Kablamo. We hadden gisteren afgesproken dat we het zouden komen proberen, dus daar hielden we ons aan. Vincent, Jeroen, Monique, Lody en Rogier waren de slachtoffers. Het werd zoals verwacht een chaotisch spelletje. Omdat nog onbekend was welke kogels er in het spel zaten, moest er eerst goed gelezen worden. Langzaam maar zeker kwam er lijn in het spel. Er kwam schot in het spel toen Vincent zich door zijn hoofd schoot en tegelijkertijd ook Jeroen uitschakelde. Niet lang daarna volgde ook Monique. Lody wist uiteindelijk de strijd van Rogier te winnen. Bij deze stand was ook het spel Spank the Monkey verkrijgbaar. Sandra en Caroline vermaakten zich met een prachtige 3D versie. En natuurlijk werden er ook T-shirts van Spank the Monkey gekocht.

Het was inmiddels tijd om naar de Cwali stand te gaan. Daar zouden we Rob en Det oppikken. En dat lukte keurig. Vlakbij was trouwens het spel Ys te koop. Niemand die we kenden had het nog gespeeld, maar toch hoorde je zo her en der positieve geluiden. Het zag er ook prachtig uit en was maar in een gelimiteerde hoeveelheid geproduceerd. We lieten ons eerst het een en ander uitleggen en daarna besloten we er 8 te kopen. Zo konden we nog een korting bedingen. De verkoper was er in ieder geval blij mee. Nu maar hopen dat we nog een prijs gewonnen hebben met de loterij.

de slachtoffers zijn klaar voor Kablamo

Daarna splitsten we ons weer op in kleine groepjes. Er werd flink wat ingeslagen bij All Games for You. Na afloop kwamen we er achter dat een van de spellen voor 0 euro op de kassabon stond. We gingen terug om de eigenaar te waarschuwen. Blijkbaar hadden meer mensen het ontdekt, want het spel stond al bijna niet meer in de schappen. Het stond verkeerd in de kassa, zodat veel mensen het gratis hebben gehad. In plaats van een bedankje voor het waarschuwen, moesten we het spel alsnog betalen. Grrr. Bij de stand van Days of Wonder konden we een uitbreiding voor Ticket to Ride halen. Daartoe moesten we een promotiekaartje uit het spel meenemen of het spel ter plekke kopen. We hadden ons goed voorbereid en hadden het kaartje meegenomen. De uitbreiding konden we dus ook van ons to-do lijstje afstrepen. De stand van Days of Wonder was trouwens helemaal gericht op Ticket to Ride, met een grote trein en de standbemanning in toepasselijke kledij.

Ook gingen we een kijkje nemen bij Face 2 Face Games om te zien of Ice Cream inmiddels was geleverd. Helaas, ook vandaag was het er nog niet. Ze hoopten nu dat het vrijdag of zaterdag geleverd zou worden. Dan maar de uitbreiding van Atta Ants halen. Helaas, ook die was er niet. Even later hoorden we ook nog het trieste verhaal dat de spellen van Alchimech niet waren geleverd en dat de standbemanning teleurgesteld huiswaarts is gekeerd. Later bleek dat de spellen ook nog eens beschadigd en wel waren terugbezorgd op het verzendadres. Wel de stand gevonden waar Armand stond. Niet echt op een opvallende locatie. Ik was ondertussen wel de rest kwijtgeraakt. Ik kwam wel diverse andere bekenden tegen op weg naar de Cwali stand. Daar kwam iedereen weer bijeen. Er waren reeds diverse lichtingen spellen naar de auto's gebracht en een sommigen wilden inmiddels al naar het appartement.

de oogst van de eerste dag

Samen met Jeroen ging ik nog even op jacht naar Windschatten en Die Tafelrunde, maar de tijd begon te dringen. Met Rob en Det reden we vervolgens ook naar Bottrop. We gingen uiteraard weer naar dezelfde eetgelegenheid, maar nu met een stapeltje spellen bij ons: Bootleggers, Karibik, Jambo, Spank the Monkey en zo meer. Na het eten nam ik de spelregels door van Bootleggers. Dit speelt tijdens de drooglegging in Amerika. De spelers zijn bendes die whisky stoken en proberen te verkopen aan de feestgelegenheden. Je moet je krachten verdelen over het stoken van de drank, het vervoeren van de kratten en de macht over de feestgelegenheden. De ene keer produceer je meer whisky dan je kunt vervoeren, de volgende keer staan je vrachtwagens werkeloos te wachten en de derde keer mogen de anderen eerst leveren aan de feestgelegenheden en blijf jij met je kisten zitten. Het spel verliep vrij vlot, maar niemand had echt het gevoel er veel invloed op uit te kunnen oefenen. Dat lag een beetje aan de volgorde waarin de kaartjes werden getrokken. Daardoor duurde het lang voordat er meerdere feestgelegenheden beschikbaar kwamen. Toen eenmaal de juiste kaartjes naar boven kwamen, werd het spel interessanter, maar ook trager. Inmiddels begon het al wat later te worden en waren we net halverwege het spel. We besloten het spel te stoppen. Het liet nog wat gemengde gevoelens achter. Het lijkt erop dat er best een leuk spel in zit. Vooral als er wat meer en harder wordt onderhandeld, maar de geluksfactor bij de productie van en de vraag naar whisky is misschien toch net te groot. Een tweede poging waard.

Het was tijd voor een goede nachtrust. Voordat ik in bed dook, bekeek ik nog wel even de foto's van de dag. Altijd leuk.

Wordt vervolgd...

Fotoalbum overzicht 1 | Fotoalbum overzicht 2 | Fotoalbum piratenspellen | Fotoalbum Toernooien
Verslag 20-10-2004 | Verslag 22-10-2004 | Verslag 23-10-2004 | Verslag 24-10-2004

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005