Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 25-09-2004

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Rob en Det, Meppel, 25 september 2004

Hoewel ze in de zomer jarig zijn, vierden ze hun verjaardag in het najaar: Rob en Det. De woonkamer en de keuken waren weer ontruimd om alle speeltafels de ruimte te geven. In de loop van de dag werden ze gevuld met spelers. Samen met Armand en Tamara speelde Ronald I Ticket to Ride. Armand en Tamara kenden het spel nog niet, dus moest Ronald I weer voor de uitleg zorgen. Met drie spelers verliep het spel een beetje mak. Tamara koos voor het bouwen van veel grote routes. Ronald I hinderde (bewust of onbewust ?) een traject van Tamara, die nu een grote omweg moest maken. Armand had niet meegekregen dat er maar één van de twee verbindingen op het bord gebruikt mochten worden en kwam nu in de knel. Toen hij bijna een oplossing had gerealiseerd bouwde Ronald I (weer bewust of onbewust ?) een kleine route en Armand had een probleem. Tamara had intussen zo'n grote voorsprong opgebouwd, dat de anderen nooit voldoende bonuspunten op hun kaartjes hadden voor de overwinning. Eindstand: Tamara 131, Ronald I 98, Armand 84.

Rob en Det zijn blij met de presentjes

Armand wilde graag Funkenschlag spelen. Tamara en Ronald I hadden het beiden al gespeeld, maar wisten de details niet precies meer. Tanya wilde ook wel meedoen. Met behulp van de regels werd het spel uitgelegd. Armand kon er zijn aandacht niet helemaal bijhouden en miste daardoor enkele spelregels. Het spel ging redelijk gelijk op, maar het was wel te merken dat Tamara en Ronald I het eerder hadden gespeeld. Armand maakte niet altijd de juiste keuzes, maar Tanya leek het spel steeds beter door te krijgen. Ineens was Armand weer back in business, want hij had eindelijk voldoende geld om zijn gebied uit te breiden. Het einde naderde. Ronald I probeerde het spel uit te maken, maar hij kwam net 3 credits te kort. Er volgde nog een ronde. Tamara moest de keuze maken tussen een betere centrale of het uitbreiden van haar gebied. Ze had niet voldoende geld voor allebei. Ronald I had dat wel en kon zo de winst pakken. Eindstand: Ronald I 19, Tamara 18, Armand 17, Tanya 16. Armand wist nog niet precies wat hij van het spel vond. Er zat wel voldoende in, maar toch had het hem niet helemaal geraakt. Tanya vond het iets te lang duren, maar was er verder wel over te spreken.

De Ontembare Stad

Even wat luchtigere spellen. Crazy Derby. Det schoof ook aan, maar het zat haar niet mee. Tanya had een superstart en ook een super finish. Dat was net voldoende om Ronald I voor te blijven. Eindstand: Tanya (46+26+49=) 121, Ronald I (38+38+41=) 117, Armand (29+29+22=) 80, Tamara (19+24+32=) 75, Det (33+7+27=) 67. Zonder Armand werd er nog een kort spelletje DaVinci Code gespeeld. Ronald I kon het net niet uitmaken, omdat hij in verwarring was gebracht door een vraag van Tanya. Voor Tamara was het toen simpel om het spel te winnen. Eindstand: 1) Tamara, 2) Ronald I, 3) Tanya, 4) Det. Nu was het tijd voor de maaltijd. Det had dit jaar geen pannen vol staan koken, maar het werd gewoon Chinees, Grieks of Italiaans. Dat liet iedereen zich prima smaken.

Monique, Tanya en Sandra bij Goa

Het was tijd om weer wat te spelen. Ronald I verzorgde de uitleg van Goa voor Tanya en Sandra. Monique completeerde het viertal. Na een rustig begin, kreeg Ronald I steeds meer problemen om aan de juiste kaartjes te komen. Het leek er bijna op dat de dames elkaar het balletje toespeelden. Sandra kocht voor veel geld een kaartje van Monique, die voor datzelfde geld het volgende kaartje van Tanya kocht, die op haar beurt voor dat geld het kaartje van Sandra kocht. Aargh. Hij wist geen oplossing te verzinnen en zou als laatste eindigen. Maar wie zou de winst pakken ? Toen het spel het einde naderde, leek het erop dat Tanya aan de winnende hand was, maar dat had ze nog niet helemaal door. En ja hoor, na de eindtelling bleek zij de winnares. Sandra werd nog tweede. Was het dan toch beginnersgeluk of hadden de dames het gewoon goed gespeeld ? Waarschijnlijk het laatste, want Goa is zeker geen geluksspel. Eindstand (blokjes, kolonie, kaartjes, bonus): Tanya (19+11+2+4=) 36, Sandra (25+3+0+6=) 34, Monique (21+6+3+0=) 30, Ronald I (14+4+5+4=) 27. 

Erwin, Enrico en Henk-Johan bij Sankt Petersburg

Tot slot van de avond nog een kort spelletje Kraut & Rüben. Hier kon Ronald I de frustratie een beetje van zich af spelen, want het liep bijna perfect. Sandra had het tuintje helemaal verkeerd geïnterpreteerd en had zichzelf flink tegengewerkt. Eindstand: Ronald I 22, Det 19, Monique 17, Jeroen 15, Sandra 8. Een mooie afsluiting voor een ontzettend gezellige dag.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004