Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 13-09-2004

Titel (5K) Verslag

Star Quest missie 3, Utrecht, 13 september 2004

Klik op de kleine foto's voor een vergroting.

Het vervolg op de trainingsmissie. Iedereen kreeg zijn volledige team plus de mariniers die de training hadden overleefd. De leider begon met de geleden schade uit de training, wat voor Ronald I een gevoelige klap was. Iedereen mocht ook zelf zijn uitrusting en opdrachten uitzoeken. Ronald I mocht als hoogste in rang als eerste het ruimteschip betreden. Meteen werd hij bestormd door monsters, maar gelukkig waren deze eenvoudig uit te schakelen. Iedere speler had trouwens een individueel nevendoel gekregen. Voor Ronald I was dat het uitschakelen van ten minste 15 mutanten. Ronald I positioneerde zijn manschappen en Jeroen was aan de beurt. Voor hem verliep het eigenlijk hetzelfde. Daarna Lody. Hij had het probleem dat hij dicht bij een versterkingsgang het schip binnenkwam, waardoor hij voortdurend werd lastiggevallen door vervelende monsters.

Ronald I komt als eerste binnen

Ronald I doorzocht heel voorzicht kamer voor kamer en Jeroen besloot ook de richting van Ronald I op te gaan, maar hield wel de gang richting Lody onder schot. Lody vocht zich wezenloos tegen de toestroom van monsters. Helaas ging hij af en toe verkeerd in de vuurlijn staan, zodat Jeroen niet kon helpen met zijn laser. Het zag er naar uit dat Ronald I en Jeroen hun deel onder controle hadden, toen ze werden overvallen door 2 durfals. Inmiddels waren al enkele mariniers met zware wapens uitgeschakeld door man-tegen-man vechtende orks van Willem. Lody had ook te maken met een durfal, maar die was nog even buiten zicht.

Jeroen volgt als tweede

Lody gooide een hittebom en viel met drie mariniers de durfal aan. Helaas waren zijn mannen niet scherp genoeg en hoewel ze wat schade toebrachten, werden ze uiteindelijk toch het slachtoffer van deze durfal. De heldhaftige actie had zijn hele team uitgeschakeld. Alleen zijn leider was nog over en omringd door mutanten. Toen ook de durfal nog zijn kant op kwam, had hij nog maar één keuze: AANVALLEN! Hij stormde met zijn leider op de durfal af en met succes. De durfal werd verslagen. Nu lag de weg open naar de commandokamer. 

Lody valt de durfal aan

Aan de andere kant waren Ronald I en Jeroen heftig in gevecht met twee durfals. Ronald's zware wapens brachten hen wel enige schade toen, maar ze bleven komen. Toen ook nog het pantserschild van zijn leider werd vernietigd, sloeg de paniek toe. Kon zijn leider het kunststukje van Lody herhalen ? Hij stormde op de gevaarlijkste durfal af en begon te hakken. Enkele tellen later werd hij echter uitgeschakeld door de durfal. Slik. Alle moeite in de voorgaande missies was tevergeefs geweest. Hij kan volgende keer weer op de laagste rang beginnen.

de posities waren nog goed...

Uit woede begonnen zijn mariniers nog te schieten op de durfals en uiteindelijk werd er wel eentje uitgeschakeld. Jeroen schakelde de andere durfal uit, maar werd nu bedreigd door groepjes androïden. Ronald I kon er met één schot drie uitschakelen, voordat ook zijn laatste marinier het loodje legde. Inmiddels bleek ook de leider van Lody te zijn uitgeschakeld door de geweldige overmacht. Het lot lag in handen van Jeroen. Met enkele gelukkige acties schakelde hij de gevaarlijkste monsters uit. Nu stond hij met zijn leider tegenover allemaal eenvoudige mutanten en een enkele ork. Hij zou kunnen vluchten, zijn rang behouden en enkele onderscheidingen verdienen. Hij verkoos echter de heldhaftige rol. Hoe kun je nu punten verdienen als het doel van de missie niet eens wordt gehaald ? Standvastig ging hij op weg naar de commandokamer. 

Willem bleef maar schieten en af en toe had hij een treffer. Jeroen schakelde één voor één de mutanten uit en kwam dicht bij de commandokamer. Toen kreeg hij onverwacht nog 2 treffers te verduren en storrte bijna in. Snel rende hij een gang in om even op adem te komen. Van achteren werd hij echter getroffen en stortte neer. Hij zal het wel niet gered hebben, want we hebben nooit meer iets van hem gehoord. Helaas.

Eindstand:

Ronald I 16 monsters verslagen 76-50 = 26 punten -1 rang, +1 onderscheiding
Jeroen 28 monsters verslagen 166 - 55 = 111 punten -1 rang, +3 onderscheidingen
Lody 16 monsters verslagen 117 - 55 = 62 punten +3 onderscheidingen
Willem 18 mariniers verslagen 190 punten +1 rang

Hier waren de mariniers niet veel mee opgeschoten. Ze kunnen weer van voren af aan beginnen. Wordt vervolgd.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004