Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 13-09-2004

Titel (5K) Verslag

Star Quest missie 2, Utrecht, 13 september 2004

Klik op de kleine foto voor een vergroting.

Het vervolg van de Star Quest missie. De start verliep wat rommelig. Er zou namelijk worden begonnen met eten. Lody stond in de file, Jeroen moest ineens nog een probleem op zijn werk herstellen en Ronald I wist niet dat de eetafspraak definitief was. Maar uiteindelijk was iedereen er en kon er gegeten worden. Tijdens het eten zorgde Willem voor de missiebriefing. 

Willem zorgt voor de voorbereiding

Missie 2 was een trainingsmissie. De missie moest het team opleiden voor het opblazen van een groot ruimteschip. Op basis van spionage gegevens was de brug van het ruimteschip nagebouwd en kon er getraind worden. De bom moest worden ingeschakeld in de commandokamer, waarna er beperkte tijd was om uit het ruimteschip te komen. De mariniers werden slechts uitgerust met geavanceerde karabijnen en de leider met een krachtzwaard. Iedere marinier die de training zou overleven mocht mee met de echte missie. De leider nam echter wel zijn verwondingen mee naar de missie. 

Lody mocht als laagste in rang beginnen. De training bleek niet zo gemakkelijk als iedereen wel had gewilde. De onervaren mariniers werden stuk voor stuk uitgeschakeld door Willem. Er moest een andere tactiek worden gekozen. Een snelle doorbraak naar de commandokamer om de bom te activeren en dan snel naar de uitgang. Ronald I begon te rennen en er was even verwarring bij Jeroen en Lody. Wat te doen ?

Na overleg hield Ronald I even in, zodat Lody zijn manschappen in veiligheid kon brengen en Jeroen de terugweg voor Ronald I kon veiligstellen. De laatste marinier van Ronald I trok zich tactisch terug en zijn leider moest het werk doen. Zijn opdrachtkaart tempo werd ingezet, maar... het lukte hem niet om de bom te activeren. Probleem ! Jeroen en Lody stuurden nu beiden een man naar de commandokamer, terwijl de terugweg werd veiliggesteld. Ook Lody slaagde niet, maar Jeroen wel. Nu was het rennen naar de uitgang.

Ronald I kreeg een onwaarschijnlijke klap van Willem te verduren, waardoor zijn leider de helft van zijn levenspunten verloor, vlak voordat hij de uitgang bereikte. Een grote teleurstelling. Jeroen wist tijdens de training de meeste punten te scoren en steeg in rang. Hij verloor daarbij wel al zijn onderscheidingen. Daar was hij niet blij mee. Ronald I en Lody verdienden allebei een onderscheiding. Ronald I had 1 marinier weten te redden, terwijl Jeroen en Lody er ieder twee hadden.

Eindstand:

Ronald I 5 monsters verslagen 35-10 = 25 punten +1 onderscheiding
Jeroen 14 monsters verslagen 107 - 5 = 102 punten +1 rang
Lody 7 monsters verslagen 20 - 5 = 15 punten +1 onderscheiding
Willem 4 mariniers verslagen 20 punten -1 rang

Wordt vervolgd.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004