Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 07-08-2004

Titel (5K) Verslag

Verjaardag Rutger en Esther, Uithoorn, 7 augustus 2004

Vanaf 12.30u waren de spellenliefhebbers welkom op de verjaardag van Rutger en Esther. Ronald I, Enrico en Sandra waren de eersten. Op advies van Ronald I werd La Strada op tafel gezet. Het bleek een goede keus en iedereen was erg enthousiast over het spel. Sandra speelde het uitstekend en won nipt van Ronald I. Eindstand: Sandra 25, Ronald I 24, Rutger 22, Enrico 19. Iedereen vond een revanche op zijn plaats. Ronald I werd direct in een hoekje gedrongen en het spel eindigde dan ook dat Ronald I niets meer kon. Rutger had op dat moment het spel al helemaal in handen en won afgetekend. Eindstand: Rutger 30, Sandra 23, Enrico 22, Ronald I 13. Inmiddels waren ook andere gasten aangekomen.

Rutger hield zich bezig met de gasten en Willem en Mandy wilden wel een kaartspelletje doen. De keuze viel op Land Unter. Willem en Mandy kenden het beiden nog niet, dus verzorgde Ronald I de uitleg. Hoewel Mandy nog niet zoveel spellenervaring heeft, pikte ze het spel toch vrij snel op. Willem had in het begin nog erg moeite met het spel, maar naarmate het vorderde, zag hij steeds meer in hoe hij het kon sturen. Of toch niet ?

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Totaal
Willem 3 1 1+1 3 1 10
Sandra -1 5+1 3 3+1 2 14
Enrico 4 2 -1 1 4 10
Mandy 2 -1 3 2 3 9
Ronald I 2+1 4 3 0 2+1 13

Sandra pikte opnieuw de overwinning vlak voor Ronald I. Mandy ging helpen in de keuken en Enrico ging ook iets anders doen. Seb en Leonie schoven aan voor een spelletje Too Many Cooks. Halverwege het spel nam Jeroen de plek van Sandra in, want ze moest naar een volgend feestje. Jeroen zette de goede start van Sandra zo mogelijk nog veel beter voort en ze wonnen dan ook gemakkelijk. Ronald I haalde het hele spel in totaal maar één slag. Uiteraard was dit niet voldoende voor een goede score. Toch werd hij geen laatste. Eindstand: Sandra/Jeroen 24, Willem 17, Seb 14, Ronald I 12, Leonie 11.

Het was tijd om buiten in het zonnetje Puerto Rico te gaan spelen. Henk-Jan had het ooit wel eens gespeeld, maar had nog wel een korte opfriscursus nodig. Leonie werd startspeler en daar was ze niet zo blij mee. Willem baalde dat hij links naast Ronald I zat. Jeroen begon als laatste speler flink te verschepen, terwijl Ronald I aan zijn financiën werkte. Dat werkte bijzonder goed, zodat hij voortdurend te veel geld had. Hij had al snel twee grote gebouwen, maar geen plaats meer voor een derde. Helaas voor hem kwam het verschepen niet zo best op gang. De winst ging dan ook naar Jeroen.

Naam Verschepingspunten Gebouwenpunten Bonuspunten Totaal
Leonie 22 15 0 37
Henk-Jan 28 14 0 42
Ronald I 9 24 5+6 44
Willem 25 21 6 52
Jeroen 32 16 6 54

Roads & Boats: Ronald I links, Seb boven, Willem rechts

Na de barbecue wilde Willem graag nog Roads & Boats doen. Hij had het spel meegenomen op verzoek van Henk-Jan, maar die moest vroeg naar huis. Na enig overleg wilden uiteindelijk Ronald I en Seb wel meedoen. Er werd gekozen voor het Triangle scenario. Iedereen maakte in het begin kleine foutjes. Maar toen begon Ronald I uit te lopen. Toen hij al aan de productie van zijn eerste munt begon, bouwde Seb net zijn olieplatform. En toen Ronald I via een slinkse manoeuvre ineens twee vrijliggende goudklompjes bij Willem kon inpikken, sloeg de wanhoop bij Willem en Seb toe. Willem zag nog een kleine mogelijkheid om Ronald I te achterhalen, maar eigenlijk was het hopeloos. Beiden besloten de winst aan Ronald I te laten.

De rest van de avond werd nog in het heerlijke zomerse weer in de tuin doorgebracht.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004