Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 31-05-2004

Titel (5K) Verslag

Spellensessie met Ik Speel Met Groen!, 31 mei 2004

De kersverse Nederlandse kampioenen Ik Speel Met Groen! kwamen met een kleine delegatie bij Spelmagazijn op bezoek. Het was al eerder afgesproken toen nog niet bekend was dat ze Nederlands kampioen zouden worden. Spellenstapel Jeroen zou in eerste instantie ook komen, maar dat ging helaas niet door. Iets later dan gepland verschenen Patrick en Jeroen H. Patrick had als presentje een spel meegenomen dat zowaar nog niet in het Spelmagazijn aanwezig was. Daarvoor hartelijk dank. Na een korte rondleiding langs de verzameling werd er begonnen met spelen. Ronald I zette Lost Valley op tafel. Na een korte uitleg kon worden begonnen met ontdekken en goudzoeken. Een ieder probeerde verschillende tactieken uit. Patrick en Jeroen H zagen veel in de wagen, Ronald I koos voor de kano. Daardoor kon hij razendsnel langs de rivier verplaatsen en ook oversteken. Over en weer werden diverse goudvondsten weggeroofd, maar er werd ook weer veel uitgegeven. Ronald I had er als eerste 10 bij elkaar, maar omdat Patrick nogal veel goud uit de bergen had gehaald, durfde Ronald I het niet aan om het spel te beëindigen. Jeroen H zag in dat hij op verlies stond en deed nog een alles of niets poging. Hij kocht veel whisky in en trok de binnenlanden in. De winter kwam echter snel opzetten en het zag er dan ook naar uit dat dat niets meer zou worden. Toen het spel afgelopen was, bleek Patrick met 1 puntje verschil gewonnen te hebben. Eindstand: Patrick 21, Ronald I 20, Jeroen H 11.

Even tijd voor wat korte spelletjes. Einfach Tierisch. Een heel listig spelletje. Patrick was de ongelukkige en had teveel uitgegeven. Zijn score zou echter ook niet voldoende geweest zijn voor de overwinning, die naar Jeroen H ging. Eindstand: Jeroen H 16, Ronald I 7, Patrick - (12). Een ander kort spelletje was Korsar. Na de uitleg leek het een simpel spelletje, maar tijdens het spelen bleek er een leuk timing aspect in te zitten. Jeroen H was de enige die met 2 strafpunten bleef zitten, maar toch pakte hij de winst door in de laatste beurt het grootste goudschip binnen te halen. Eindstand: Jeroen H 37, Ronald I 35, Patrick 34. Patrick dacht dat hij op winst zou staan, maar dat viel tegen.

Nu was het tijd voor een echt spel: Die Fürsten von Florenz. Jeroen H had het wel in de kast staan, maar zowel Jeroen H als Patrick hadden het nog niet gespeeld. De uitleg van Ronald I was duidelijk en het spel kon snel beginnen. Het was duidelijk wel even wennen, maar al snel viel het spel in goede aarde. In het begin ging het gelijk op, maar omdat Ronald I gemakkelijk aan veel jongleurs kon komen, kregen de anderen steeds meer problemen. In zijn laatste beurten kon hij flink uitlopen. Eindstand: Ronald I 87, Patrick 51, Jeroen H 48. Een flinke afstraffing waar Patrick en Jeroen H wel even van schrokken. Dat mocht niet nogmaals voorkomen.

Patrick en Jeroen bij Die Fürsten von Florenz

Ronald I had ook Fifth Avenue in huis, het nieuwste spel uit de Alea serie. Met enige kleine haperingen werd ook dat spel uitgelegd. Het werd een heel spannend spel, waarbij menigeen tegen het gebrek aan huizen opliep. Ronald I had echter een zeer goede bouwlocatie gevonden en kon daar telkens goed bouwen. Tevens kon hij elders de juiste bouwstops aanbrengen, zodat de einduitslag niet laat zien hoe spannend het spel in eerste instantie verliep. Eindstand: Ronald I 104, Jeroen H 71, Patrick 45. Dit spel liet toch wat gemengde gevoelens na, in tegenstelling tot Die Fürsten wat erg goed was bevallen. 

Het was tijd om aan eten te gaan denken. Patrick en Jeroen H hadden wel interesse in een stevige hap, dus werd er een bestelling geplaatst. Het was druk, dus het kon wel een uur duren voordat het bezorgd zou worden. Ronald I stelde daarom maar voor om Modern Art te gaan spelen. Ook dat was nieuw voor Patrick en Jeroen H, ondanks dat het een al een oudje is. Er werd lustig op los gehandeld en zoals altijd was het lastig te volgen wie nu eigenlijk op kop stond. Toen de eindtelling daar was, bleek Jeroen H het het beste te hebben gedaan. Zijn laatste actie had daar goed aan meegeholpen. Eindstand: Jeroen H 414, Patrick 388, Ronald I 387. Aangezien het eten er nog niet was even een denkspelletje: Ricochet Robot. Patrick had al eens een soortgelijk denkspel gespeeld en wist al snel enigszins aan te pikken bij Ronald I. Jeroen H kreeg tegen het einde van het spel ook de smaak te pakken. Eindstand: Ronald I 10, Patrick 6, Jeroen H 1. Nog even een snel spelletje Der Ausreisser. Patrick trok alleen maar lage kaarten en kon geen potten breken. Jeroen H moest pas op het laatst afhaken. Eindstand: Ronald I 0, Jeroen H -5, Patrick -49. Ondanks de duidelijke uitleg vergat Jeroen H direct in zijn eerste beurt een kaart te pakken. Dat lijkt iedereen wel te gebeuren.

Nu was het tijd om een boos telefoontje te plegen, want na anderhalf uur was er nog geen eten. De telefoon werd aangenomen, maar na 10 minuten wachten ontstond er toch twijfel over wat te doen. Uiteindelijk besloot Patrick om er heen te rijden. Niet zo prettig, maar de enige oplossing. Toen hij onderweg was, werd er teruggebeld met excuses. Het eten zou klaar staan. Patrick wist er tevens nog een korting te bedingen en een fles wijn. Ondertussen speelden Ronald I en Jeroen H een spelletje Subulata. Jeroen H wist veel stukken van Ronald I te slaan, maar Ronald I wist hoge stukken naar het doel te brengen. Uiteindelijk was de eindstand precies gelijk ! Eindstand: Jeroen H (13+7=) 20, Ronald I (16+4=) 20. Het eten liet iedereen zich vervolgens prima smaken. Er was meer dan voldoende, maar dat mocht ook wel na zo'n "service".

Tot slot van de avond nog een spelletje De Veilingmeesters van Amsterdam. Ook dat was nieuw voor Patrick en Jeroen H, die veel nieuwe informatie moesten opdoen deze dag. Daar hadden ze totaal geen moeite mee en ze waren erg te spreken over de uitleg van Ronald I. Dat de uitleg goed was bleek wel bij de eindscore. Patrick wist een prachtige score van meer dan 2.000.000 te halen, tot verrassing van de andere twee. Hij had overal lekker mee weten te scoren, terwijl de andere twee slechts probeerden bij de hoogste uitbetalingen te zitten. Ronald I had heel zuinig gedaan bij de veilingen en had geen enkele bonus in de wacht gesleept. Eindstand: Patrick 2.090.000, Ronald I 1.720.000, Jeroen H 1.700.000. Slechts 20.000 verschil tussen Ronald I en Jeroen H. Een waardige afsluiting van een zeer geslaagde spellensessie.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004