Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Uitgevers > Hasbro

Titel (5K) Uitgever

Naam: Hasbro B.V.

 

Adres: Antwoordnummer 315, 7801 CD  Emmen / Westerbracht 2, 7821 CH Emmen
 

Telefoon: 0591-654800

Fax:
 

E-mail: consumentenservice@hasbro.co.uk
 

Website: http://www.hasbro.nl/

Hasbro

Omschrijving: Hasbro is wereldwijd leider in het ontwerpen, produceren en marketeren van speelgoed, gezelschapsspellen, interactieve software en puzzels. Hasbro's product portfolio is de meest diverse en stabiele uit haar branche, gericht op families, kinderen en volwassenen en is verkrijgbaar in meer dan honderd landen. Met ruim tienduizend medewerkers verspreid over de hele wereld heeft Hasbro als doel voor ogen een lach op de gezichten van families en kinderen te toveren. Kortom, Hasbro's wens en missie is: Making the world smile.

Hasbro's succes geschiedenis gaat terug tot de jaren '20 van de vorige eeuw. De Hassenfeld Broeders, afkomstig uit Polen, beginnen in 1923 in Rhode Island (VS) met het verkopen van pennendoosjes onder de naam Hassenfeld Brothers. Het bedrijf groeit snel en de broers voegen diverse schoolbenodigdheden toe aan hun assortiment. In de volgende jaren ontwikkelt Hasbro zich tot grootste producent van spellen en speelgoed ter wereld. Door interne groei, succesvolle licenties en acquisities van ondernemingen breidt Hasbro zijn succesvolle marktpositie in de speelgoed, gezelschapsspellen en electronische entertainment branche steeds verder uit. In de jaren '90 staat Hasbro nog meer in het teken van globale expansie. Uitbreiding van haar product portfolio door nog meer acquisities zoals Parker Brothers, Oddzon, en Tiger Electronics. Het motto 'One World, One Hasbro' staat centraal voor alle medewerkers.

Bijzonderheden: Onder andere MB Spellen, Parker (voorheen Clipper), Avalon Hill en Wizards of the Coast maken deel uit van het Hasbro concern. Kijk op de aparte Avalon Hill pagina in Spelmagazijn.

Op de website van Hasbro kun je veel spelregels downloaden. Dus mocht je spelregels kwijt zijn, neem dan eerst daar een kijkje. Tevens kun je er onderdelen van spellen bestellen.

In 2001 is Beurs Monopoly Speelgoed van het Jaar geworden. Regelmatig wordt er speelgoed van Hasbro genomineerd voor Speelgoed van het Jaar.


Spelbeschrijvingen: De volgende beschrijvingen van spellen van Hasbro kun je in Spelmagazijn vinden. Uiteraard zijn er nog veel meer spellen van Hasbro.

Terug naar uitgeveroverzicht

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

De hierboven vermelde tekst is mede gebaseerd op informatie van de website van Hasbro.