Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Uitgevers > Avalon Hill

Titel (5K) Uitgever

MenuUpdateEmailInfo

Avalon Hill

Naam: Avalon Hill

Adres

Telefoon

E-mail: avalonhill@hasbro.com

Website: http://www.avalonhill.com | Hasbro

Omschrijving: (Volgens de Avalon Hill website) In 1958 werden de eerste 3 spellen uitgegeven: Gettysburg, Tactics II, en Dispatcher. Een divisie van de Monarch Avalon Printing Company werd hiermee een pionier op het gebied van strategische spellen gebaseerd op historische gebeurtenissen. Tot op dat moment waren de strategische spellen meer abstract en de thematische spellen waren meer op geluk gebaseerd. Meer dan 25 jaar lang creŽerde Avalon Hill tientallen historische wargames. In 1976 werd een nieuwe divisie opgestart die zich ging bezig houden met de overgenomen lijn van 3M spellen. Deze waren minder op historische gebeurtenissen gebaseerd en meer op andere strategische gebeurtenissen, zoals sport en politiek. In 1998 besloot Monarch Avalon uit de spellenwereld te stappen en Hasbro kreeg de rechten van de meeste Avalon Hill spellen. 

Bijzonderheden: Hasbro brengt diverse oude Avalon Hill spellen uit in een nieuw jasje, maar ook nieuwe spellen worden uitgebracht onder het Avalon Hill logo. Kijk ook op de Hasbro pagina in Spelmagazijn.

Spelbeschrijvingen: De volgende beschrijvingen van spellen van Avalon Hill kun je in Spelmagazijn vinden. Uiteraard zijn er nog veel meer spellen van Avalon Hill.

Terug naar uitgeveroverzicht

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2001