Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Uitgevers > Alea

   Uitgever

Naam: Alea
 

Adres: Steinbichlweg 1, 83233 Bernau am Chiemsee (Duitsland)
 

Telefoon: 0049 8051 970 721

Fax: 0049 8051 970 722
 

E-mail: info@aleaspiele.de
 

Website: http://www.aleaspiele.de

Gekoppeld met: Ravensburger

Alea

Omschrijving: Alea maakt onderdeel uit van het Ravensburger concern. Zij publiceert met name spellen met een hoge strategische aanspraak. Talrijke internationale onderscheidingen bevestigen deze buitengewone kwaliteit. Met Alea voorziet Ravensburger in een bijdrage voor het behouden van de hoogstaande speelcultuur voor wat betreft de Duitstalige spellen. Maar ook op andere taalvlakken is Alea (eventueel onder de naam van Ravensburger) actief, denk aan het in 2003 in Nederland uitgebrachte bordspel Puerto Rico. Er zijn inmiddels twee series spellen bij Alea, die herkenbaar zijn aan het formaat van de doos.

 

 

  de verschillende spellen van Alea


Over de website: De website van Alea is goed opgezet. Je vindt de uitgebrachte spellen er gemakkelijk op terug. Wanneer spellen in het Nederlands zijn uitgebracht, kun je de Nederlandse spelregels van de site downloaden. Nog een leuk detail aan de site is de slogan: Have a break - Have an Alea.

 

Bijzonderheden: Voor 2004 is het kaartspel San Juan genomineerd voor Spiel des Jahres 2004. Dit spel is in Nederland door Ravensburger uitgegeven onder de naam Puerto Rico het kaartspel. Die Fürsten von Florenz heeft in 2001 de International Gamers Award gewonnen. Puerto Rico heeft deze prijs in 2003 gewonnen. Tadsch Mahal heeft in 2000 de Deutsche Spielepreis gewonnen en Puerto Rico deed dat in 2002. 

 Spelbeschrijvingen: De onderstaande spelbeschrijvingen van Alea zijn in Spelmagazijn te vinden. Uiteraard zijn er nog veel meer spellen door Alea uitgegeven.

Terug naar uitgeveroverzicht

 

by Ronald Hoekstra - 2004

De hierboven vermelde tekst is mede gebaseerd op informatie van de website van Alea.
Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina.