Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Uitgevers > Cwali

   Uitgever

Naam: Cwali
 

Adres: Einsteinstraat 4h, 6227 BX Maastricht

 

Telefoon: 043 361 20 14
 

E-mail: info@cwali.nl
 

Website: http://www.cwali.nl

Cwali

Omschrijving: De eigenaar van dit eenmansbedrijfje is Corné van Moorsel. De naam Cwali komt van de eerste letter van zijn voornaam en het geheel verwijst naar kwaliteit. De kwaliteit van de spellen is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan en benadert die van de grote uitgevers. De spellen worden door Corné altijd zeer grondig getest, soms wel met meer dan 100 verschillende spelers. De ontwikkeling van Streetsoccer heeft zelfs meer dan 20 jaar geduurd. Een van de favoriete spellen van Corné is Demarrage van Jumbo. Een groot aantal van de spellen van Cwali heeft als opbergdoos een koker. Erg opvallend ! Helaas zijn deze niet altijd even gemakkelijk op te bergen in je kast. Corné verzorgt zelf de hele productie van zijn spellen. Zo ligt zijn woning vaak vol met stapels spelborden of dozen.

 

Over de website: Cwali's website is simpel opgezet. Je kunt er wel goede informatie over de spellen vinden, maar daar houdt het bij op.

 

 

Corné van Moorsel (rechts) met de winnaar van het NK Streetsoccer 2003 (Ronald Hoekstra)

 

Bijzonderheden: Veel van de spellen van deze uitgever zijn ooit genomineerd voor verschillende spellenprijzen. Hieruit blijkt toch wel de goede kwaliteit die Cwali levert. Zo werd Morisi in 2000 genomineerd voor de International Gamers Award (voorheen Gamer's Choice Awards), in 2001 voor de Nederlandse Spellenprijs en kreeg dit spel in 2002 de vermelding Best Abstract Strategy Game. Ook Streetsoccer doet het goed met nominaties in 2002 voor de Nederlandse Spellenprijs en in 2003 voor de International Gamers Award. Het spel Zoosim werd in 2003 genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs.

 

Elk jaar staat Cwali op de beurs van Spiel in Essen en op het Spellenspektakel in Eindhoven. Tijdens deze evenementen is de Cwali-stand altijd druk bezocht. Tevens worden dan het NK en WK Streetsoccer gehouden.

 

De spellen worden tegenwoordig mede gedistribueerd via het netwerk van PS-Games. Een grote vooruitgang voor deze kleine uitgever.

 

Corné heeft een verslagje van Spiel 2007 geschreven.

 Spelbeschrijvingen: De onderstaande spelbeschrijvingen van Cwali zijn in Spelmagazijn te vinden. Uiteraard zijn er nog veel meer spellen door Cwali uitgegeven.

Terug naar uitgeveroverzicht
Naar boven / Naar menu

 

by Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor de beschrijving.