Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > De Uitdaging > De Uitdaging 8 verslag

Titel (5K) Evenement

Datum: 28 mei 2005
Locatie: Eindhoven
Organisatie: Stefan & Robert

De Uitdaging 8

Verslag van Monique

Het was lang wachten op een nieuwe Uitdaging. De laatste was georganiseerd in 2002 door Armand en Tamara. Toen kon ik helaas vanwege ziekte niet meedoen en viel Sacha voor mij in. Mèt resultaat, want zij en Jeroen haalden de eerste plaats. De wisselbeker stond dus al ruim twee jaar bij ons in de kast.

Zodra de berichten kwamen dat de organisatoren Stefan en Robert een datum hadden geprikt, hebben Jeroen en ik ons meteen aangemeld. Maar, we hadden weer pech. Nu was het Jeroen die niet mee kon doen vanwege een onverwacht tripje naar het buitenland. Gelukkig wilde Sandra wel mijn partner zijn.

Op vrijdagavond vast naar Den Bosch gegaan, met niet veel aan voorbereiding. Pen en papier, schaar en plakband, want je weet maar nooit, en een tas met wat eten en drinken. Verder gezorgd dat de mobiel opgeladen was. Meer niet.

Zaterdagochtend. Toch wel enigszins gespannen, want wat kunnen we verwachten? Hoe zitten de opdrachten in elkaar, is het nou echt zo erg stressen om 100 vragen en opdrachten in 10 uur tijd op te lossen? We rijden naar het startpunt in Eindhoven en parkeren de auto bij de Kiss and Drive bij het station. Op de afgesproken plek maken we kennis met de andere deelnemers en even later krijgen we van Stefan en Robert een tasje met daarin een bijlagenboek, een cd en 3 bolletjes wol. Snel gaan we terug naar de auto om de cd af te luisteren.

In de auto hebben we meteen een probleem. Hoe moet je in vredesnaam de cd speler bedienen? Geen pauzeknop te vinden en ook het terug- en doorspoelen kunnen we niet ontdekken. Hmmmm. Sandra raakt halverwege de cd het spoor kwijt en ik neem het schrijven van de vragen over. In de tussentijd heb ik geprobeerd te vlechten, want daarvoor kregen we de bolletjes wol mee, maar dat leidt wel heel erg af en zo hoor je de vragen niet goed. Maar een ding wordt ons al gauw duidelijk: we moeten de auto ergens anders parkeren, want we gaan de binnenstad van Eindhoven verkennen. Leuk!

Geparkeerd en het eerste besluit is: we kopen een cd-speler. Dan kunnen we ook in de bibliotheek nog de vragen naluisteren èn we hebben ook een opdracht dat we bonnetjes moeten verzamelen met een aankoopbedrag boven de 50 euro. Snel geregeld dachten we zo. Ondertussen kopen we een wegwerpcamera bij de Bruna op het station en neuzen we ondertussen in televisiegidsen op zoek naar een bepaald showviewnummer. Daarna lopen we richting centrum, en doen ondertussen al pogingen om een groep van 25 mensen bij elkaar op de foto te krijgen. Maar dat laatste valt nog niet mee.

Ook bespreken we een beetje de tactiek die we willen volgen. We gaan een paar dingen uitzoeken en dan zo snel mogelijk door naar de bibliotheek om de vragen die we via internet denken op te kunnen lossen daar op te zoeken. De echte doe-dingen die veel tijd kosten bewaren we tot later. Ondertussen kopen we de cd-speler, vragen we in de Pathé naar het aantal zitplaatsen in zaal 3, proberen we daar tegelijk ook nog weer die mensen op de foto te krijgen en vragen we hulp bij de filmposter in het bijlagenboek.

Eenmaal in de bieb beland zien we de andere teams ook druk bezig. Wij gaan naar boven zodat we rustig kunnen zitten achter het net. En wat is het warm zeg! Peentjes zweten we van de warmte. We luisteren nog wat vragen na en ondertussen begin ik met zoeken op internet. Sandra kijkt voor andere vragen diverse boeken na en vindt een hulpvaardige bibliotheekmedewerkster. Fijn!

Plotseling een SMS-je van de organisatie. Binnen 15 minuten verschijnen in de V&D met een Eindhovens Dagblad van gisteren. Sandra is niet in de buurt en ik ben nog druk met zoeken op internet. De twijfel slaat toe. Wat is nou handig? Sandra komt gelukkig binnen 2 minuten aanlopen en na kort overleg spurt ze er vandoor. Ze regelt een krant via de bibliotheekmedewerkers en rent naar de V&D. Daar vindt ze Stefan en Robert en omdat ze de krant heeft zijn dat punten om te scoren. Yesss, dat gaat doet. We zien nl. andere koppels niet vertrekken naar de V&D. Internet is dit keer toch wel erg handig. Gelukkig ben ik snel in het zoeken en los ik zo een hoop vragen op. Om kwart voor 3 een nieuw SMS-je. We moeten naar een terrasje bij een café en daar een drankje proeven. Ineens ontdekken we dat we best trek hebben. We hebben al die tijd nog niet gegeten en gedronken. Dus: wij gaan naar dat café en nemen dan meteen even pauze om te eten.

Ondertussen lukt het ons om nog wat foto-opdrachten uit te voeren, want de foto's moeten natuurlijk wel op tijd ontwikkeld zijn. Bij het terras de heren snel gevonden en het drankje is een favoriet van mij: Ginger Ale. Maar het schijnt in Brabant niet bekend te zijn, daar heb ik dan toch weer mazzel mee ;-)

Een heerlijk broodje naar binnen gewerkt en even relaxen. Dat is trouwens wel de uitspraak van de dag: Relax, cappucinootje…. telkens als we in de zesde versnelling dreigen te gaan, roepen we onszelf tot de orde. Stressen heeft geen enkele zin.

We willen uiterlijk om 6 uur stoppen met de opdrachten en het zoekwerk, zodat we nog wat kunnen eten en dan op ons gemak richting Someren-Eind vertrekken waar het eindspel wordt gespeeld. We zoeken de Waag op in de Waagstraat, krijgen nog wat hulp bij enkele vragen van skateboarders (toffe lui!) en belanden vervolgens nog even in een internetcafé waar het erg donker en lawaaierig is. Maar, iedereen vindt het vreselijk interessant wat we aan het doen zijn, dus we krijgen hier ook weer veel hulp bij het oplossen van vragen.

De tijd vliegt voorbij. Tegen kwart over zes vertrekken we uit het café en gaan al wandelend langs Stratums End richting het station. Ondertussen lopen we elk café in op zoek naar bierviltjes van buitenlandse merken. Van de combinatie hitte, goedkope slippers en sjouwen door de stad begin ik blaren te krijgen op mn voeten. We gaan de auto weer in, ordenen onze spullen en gaan rijden. In Someren nog wat locale vragen geprobeerd op te lossen en dan moeten we toch maar het huis in voor het eindspel.

Daar aangekomen blijkt dat we de laatsten zijn. En ondertussen hebben we nog niet gegeten. Een ijsje onderweg was wel vullend, maar echt gezond is zo'n dag niet. Dan begint het eindspel. De tactiek is soms lastig. Ga je voor een vraag waarvan je zeker weet je die goed hebt, of kies je juist een vraag waarvan je weet dat je die níet goed hebt. De doe-opdrachten hebben we redelijk gedaan. We halen daar toch nog wel wat punten mee binnen. Alleen het vouwen van de kraanvogel lukt voor geen meter. Dat hebben we ook vergeten om te oefenen. Dom, dom, dom. Het gevoel is dat we op achterstand staan.

Het eindspel duurt nog best lang. En er is ook soms discussie over de antwoorden. En Sandra vindt mij fanatiek! Haha, als ik overtuigd ben van mijn gelijk (en oeps, ik geloof dat ik dat best veel ben…) dan wil ik het ook krijgen. Maar de organisatoren zijn onpartijdig en proberen dan een zo rechtvaardig mogelijke beslissing te nemen. En dan is het spel klaar. Vol spanning wachten we op de einduitslag. Ik ga ervan uit dat Ronald en Lody gewonnen hebben. Die hadden veel meer vragen goed dan wij. En ook Nora en Elvira hebben veel punten gehaald met de doe-opdrachten, dus dat zijn in mijn ogen ook kanshebbers. Tot onze verbazing zijn Nora en Elvira als laatste geëindigd. Zij bleken toch veel vragen te hebben gemist, waardoor ze hun voorsprong door de doe-opdrachten weer moesten afstaan. Rob en Inge en Anton en Marcel gingen ook wel goed mee, maar die bleken respectievelijk op de vierde en op de derde plaats te zijn geëindigd. En dan blijkt dat Sandra en ik net 4 punten meer hebben gehaald dan Lody en Ronald in de combinatie van doe-opdrachten en de vragen. De overwinning wordt nog wat zoeter, als blijkt dat de SMS-opdrachten nog voor 10 punten extra zorgen en daardoor winnen we met 14 punten verschil. De beker draag ik graag over aan Sandra, die heeft al lang genoeg bij ons in huis gestaan. Robert en Stefan worden bedankt voor het organiseren en dan is het tijd om te vertrekken. Op naar de uitdaging 2006!

© 2001 - 2006 Spellenstapel


De Uitdaging 2005


 

Andere Uitdagingen in Spelmagazijn:

Terug naar De Uitdaging

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Spellenstapel voor het verslag