Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Tijdschriften > Méllon

Titel (5K) Tijdschriften

Naam: Méllon
 

Adres: Stationsstraat 12, B-8210 Loppem, België 
 

Telefoon: +32/(0)50824375
 

E-mail: mellonmagazine@gmail.com 
 

Website: http://www.mellonmagazine.be 

Méllon

Omschrijving: Het tijdschrift is op A4 formaat in de Nederlandse taal. Het tijdschrift is in kleur op gladde pagina's en ongeveer 30 pagina's. Per jaar komen er 4 nummers uit. Het mooie is dat het tijdschrift gratis is. Je hoeft je alleen maar te registreren via de website en je kunt het vervolgens bij één van de deelnemende winkels ophalen. Je kunt er ook voor kiezen om de verzendkosten te betalen. Dan krijg je het blad thuisgestuurd. Op de website kun je het eerste proefnummer downloaden. Vanaf het tweede nummer staan er naar spellenrecensies ook andere artikelen met betrekking tot spellen in. De spellen worden door verschillende spelers van een waardering voorzien op de gebieden spelmateriaal en spelplezier. In 2006 wordt het Spellenspektakel Magazine verzorgd door Méllon. De naam van het magazine komt uit de Lord of the Rings trilogie van Tolkien. Met dit woord werden de poorten van Moria geopend. Méllon is het elfenwoord voor vriend.

Nummer 7 is het laatste nummer in papieren vorm. Daarna zal het tijdschrift voortbestaan als digitaal tijdschrift.

Nummer: 7, jaargang 2, november-december 2007/januari 2008
Pagina's:
14

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: De Vorsten van Florence, The Royal Game of Ur, Verse Vis Cash-A-Catch. Kaartspellen: Foodie, Voor de Wind.

 

En verder een artikel over de ontwikkeling van Ur naar Backgammon, een interview met spellenverzamelaar Fred Horn (bijna 10.000 stuks) en kort spellennieuws.

 

 

Nummer: 6, jaargang 2, augustus-september-oktober 2007
Pagina's: 30

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Arkadia, Airport Traffic Control, Camouflage North Pole, Goa, Anti-Monopoly, Colosseum, De Kathedraal, Reef Encounter, Scrabble, Poker Mania, Hive, Games of the World, Quoridor, Quarto. Kaartspellen: Yu-Gi-Oh, World of Warcraft, Munchkin Zuigt!, Legends of the 5 Rings. Kinderspellen: Hop Hop Hurrah!, GoGoGo!, Het Grote Taalspel Frans.

 

En verder een artikel over spellen in de klas, een blik op de spellensites op internet, kort spellennieuws en een agenda.

 

 

Nummer: 5, jaargang 2, mei-juni-juli 2007
Pagina's: 1

 

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: geen

 

Méllon 5 is om financiële redenen uitgegeven als een noodnummer in een minimale oplage.

 

 

Nummer: 4, jaargang 2, februari-maart-april 2007
Pagina's: 30

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Shogun, Reversi, De Val van Rome, Hermagor, BattleLore, Santoska, Tayü, Spel der Torens. Kaartspellen: Planar Chaos, World of Warcraft tcg, Anachronism. Kinderspellen: 'Ik leer'-spellen, Boomgaard.

 

En verder een artikel over SAN, een verslagje van Spel 2006, het 30-jarig jubileum van Ducosim, een overzicht van variaties op Risk, een blik op spellenwinkel Outpost Gamecenter, een artikel over Poker, een artikel over coöperatieve spellen, kort spellennieuws en een agenda.

 

 

Nummer: 3, jaargang 1, november-december 2006/januari 2007
Pagina's: 46

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Tempus, Cash 'n Guns, Thurn und Taxis, World of Warcraft, Emira, Cleopatra en het genootschap van de architecten, Experiment, Picture This!, Rolit, Exago, Triominos, Taj Mahal, Transport. Kinderspellen: Stef Stuntpiloot, Katoiz, De Betoverde Doolhof, Piratengevecht, Koetje Boe, Schildpaddenrace, Winx. Kaartspellen: Time Spiral, Blue Moon, Ex Dragon Frontiers, The Lord of the Rings.

 

En verder een artikel over spellenprijzen, een artikel over De Communisten van Catan, een gesprek met The Game Master, de geschiedenis van Spear's Games, een artikel over spelen in de klas, een blik op spellenwinkel The Joker, een artikel over spellenclub Sir Playalot, een blik op het KHBO Spellenarchief, een verslagje van het Spellenspektakel, kort spellennieuws en een agenda.

 

 

Nummer: Extra, najaar 2006
Pagina's: 22

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Justinianus, Anasazi, Italia, Paniek in de Wei, Manilla, Regenwormen, Wie is de Ezel? FBI, NoNo, Jagen Troeven Slagen!, Project X, Castello, Thurn und Taxis, De Val van Rome, De Chinese Muur, Picture This?, Stratego Original, Wolfje Wervelwind, Rubik's Cube, Kakuro Challenge, De Vissers van Catan, New Amigos!, Beestenveiling, Carcassonne: De Toren, Gladiator, CIA, Taki en Ave Caesar.

 

Een speciale Spellenspektakel-editie met verder enige beknopte beursinformatie en een klein toernooioverzicht. Het overgrote deel betreft spellen van 999Games en Phalanx Games. Slechts Jumbo, University Games en Ravensburger hebben een klein plaatsje in het blad veroverd. Het blad ziet er prima uit, maar voor een tijdschrift over het 15e Spellenspektakel had ik toch meer verwacht dan een reclameblaadje over 999Games/Phalanx Games. In de voorgaande spellenspektakeltijdschriften werd nog een overzicht gegeven van de Nederlandse Spellenprijs, maar ook dat ontbrak.

 

Nummer: 2, jaargang 1, augustus-oktober 2006
Pagina's: 46

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Caylus, Ticket to Ride, Celtica, Aqua Romana, Het Spel der Tronen, Pinguďn, Bizon, Brillance, Stratego Marvel Heroes, Senet, Zčrtz, Da Vinci Code, Manilla, Chaos Arena, War Stories, Scotland Yard, Rummikub, New Amigos, Foute Vriende Vette Feesten, Nacht van de Tovenaars, Tover je toverweg, Wolfje Wervelwind, Kip ik heb je, Coldsnap en Dreamblade.

 

En verder een artikel over spellenprijzen, een gesprek met Roll the Dice, de geschiedenis van Mens-Erger-Je-Niet, een vooruitblik op het Spellenspektakel, een artikel over Pokémon, een verslag van het eerste EK Yu-Gi-Oh, een blik op spellenwinkel Papieren Korf, een kennismaking met miniaturenspellen, kort spellennieuws en een agenda.

 

 

Nummer: 1, jaargang 1, april-juli 2006
Pagina's: 30

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Formule Dé, Puerto Rico, De Kolonisten van Catan, Sudoku, Blokus, Shadows over Camelot, De Ontembare Stad, Egelrace, Acquire, Gute Freunde, Heroscape, That's Life, El Grande, Jungle Speed, Skyline, Tantrix, Niagara/Iguazu, Heilig of Geilig?, Frustr8tor, Project X, Spokentrap, Het Piratenspel, Upturn, Eendje Kwaak, Magic: The Gathering, Middle Earth ccg, Call of Cthulhu, Clout Fantasy en Bang!.

 

 

 

Naar tijdschriftenoverzicht
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007