Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Tijdschriften > Elf Fantasy Magazine

Titel (5K) Tijdschriften

Naam: Elf Fantasy Magazine
 

Adres:
 

Telefoon:
 

E-mail:
 

Website: http://www.elffantasy.eu 

Elf Fantasy Magazine

Omschrijving: Het tijdschrift is op A4 formaat in de Nederlandse taal. Het tijdschrift is in kleur op gladde pagina's en ongeveer 66 pagina's. Per jaar komen er 6 nummers uit. Het tijdschrift is geheel gewijd aan fantasy, op diverse gebieden, van films, boeken, geschiedenis, roleplaying, spellen, kleding. Van spellen worden altijd kleine recensies geplaatst. Ronald en Sandra van Spelmagazijn schrijven af en toe ook spellenrecensies voor Elf Fantasy Magazine. Als je van fantasy houdt, dan is Elf Fantasy Magazine zeker een aanrader. Gaat het je alleen om de spellen, dan kun je beter een echt spellentijdschrift lezen. De onderstaande inhoudsopgaves geven een globaal idee van de inhoud van de verschillende nummers. Er is een aantal vaste rubrieken dat regelmatig terugkeert, zoals Fantasy op het witte doek, Spion, De shopper, Trends spotten.

Let op: Nummer 58 (oktober-november 2007) was het laatste nummer, dit tijdschrift wordt niet meer uitgegeven. De website blijft in de lucht.

Nummer: 58, oktober-november 2007
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: geen.

 

En verder vertelt eigenaar Stefan Struik in het voorwoord kort over het begin en einde van het Elf Fantasy Magazine. Hiermee zal er geen einde komen aan een Nederlandstalig fantasyblad, want de Elf Fantasy Guide zal een waardige opvolger moeten zijn. De huidige abonnementen worden automatisch overgezet naar het nieuwe blad.

 

Natuurlijk staat het blad verder weer vol interessante fantasy-artikelen: een artikel over hobbits in Drenthe (wonen in je eigen fantasy), voor de donkere wintermaanden een overzicht van de te verwachten fantasyfilms, op reis bij het Dogon Volk in Afrika en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 57, augustus-september 2007
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Succesvol slecht zijn.

 

En verder extra aandacht voor kunstenares Kinuko Craft die van verschillende bekende (fantasy)boeken de covers heeft gemaakt, het muzikale duo Donderelf en de folkband Faun (allen graag geziene gasten bij de Elf Fantasy Fair), een artikel over de eik: de macho onder de bomen en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

Een leuk detail is dat de recensie over Succesvol slecht zijn is geschreven door Ronald Hoekstra.

 

Nummer: 56, juni-juli 2007
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: geen

 

Wel aandacht voor 'Avatars: digitale plastische chirurgie?', de verschijning van de laatste Harry Potter, een korte geschiedenis van de meest exclusieve dames van plezier, meer over de VOC en achtergronden met de Chinese (piraten)handel, een verhaal over reuzen die rondzwierven in onze eigen Peel, enkele spookervaringen van de lezers van Elf Fantasy Magazine en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

Verder zat er als extraatje een apart boekje bij met foto's en korte indrukken van de Elf Fantasy Fair 2007. 

 

Nummer: 55, april-mei 2007
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Lord of the Rings Online.

 

En verder een terugblik op de Elf Fantasy Fair 2007, de kunst van Sebastiaan Brakenhoff, een artikel over de kleed- en eetgewoontes van de Romeinse vogue,  een kleine cursus Latijns (voor degenen die in stijl op de Elf Fantasy Fair willen spreken), een onderzoek naar de Kalevala van Finland en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

Vanaf dit nummer worden de recensies van boeken, spellen en muziek op de website van Elf Fantasy zelf geplaatst in plaats van in het tijdschrift. Hierdoor staat er slechts 1 recensie over een spel in dit nummer.

 

 

Nummer: 54, februari-maart 2007
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: World of Warcaft - Trading Card Game: Heroes of Azaroth, Tempus, Oshi - the game of influence, De legendes van Camelot, Anasazi.

 

En verder extra aandacht voor goochelen en goocheltrucs, een interview met Brian en Wendy Froud, een artikel over de geestelijke gezondheid van horrorschrijvers, natuurlijk wordt er aandacht besteed aan de komende Elf Fantasy Fair (22 - 24 april), er wordt een reis gemaakt door Ierland, we gaan thee maken met brandnetels, er is een voorpublicatie van een nog te verschijnen boek van Terry Brooks en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

Als je nu lid wordt van het Elf Fantasy Magazine, ontvang je één toegangskaartje voor de Elf Fantasy Fair.

 

 

Nummer: 53, december 2006-januari 2007
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Pirates of the Caribbean DVD Game, Pirates of the Caribbean Zeeroverspel, Spel der Torens, Avatar.

 

En verder een groot artikel over draken, een artikel over de roep van de doden, een interview met Dugald Steer, de muziek van Luca Turilli, een gamesspecial met World of Warcraft, Archlord, Heroes of Might and Magic 5 en Dark Messiah, de geschiedenis van Hannibal, een blik op kunstenaar Ciruelo Cabral, achtergronden van de pentagram, een voorpublicatie van Evil Star en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 52, oktober-november 2006
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Dreamblade.

 

En verder een artikel over vrouwen en de Romeinen, een overzicht van de 50 beste fantasyfilms, achtergronden van het Oera Linda Boek, een blik op IJsland, een artikel over Pegasus, een artikel over De laatste tempelier van Raymond Khoury, een artikel over Vampiraten - Gruwelvloed van Justin Somper, een voorpublicatie van In de Schaduw van de Zwarte Zon, achtergronden van Tristan & Isolde en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 51, augustus-september 2006
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Warrior Knights, Carcassonne de Toren, Gladiator.

 

En verder een artikel over de terugkeer van de trollen, een artikel over John Bauer, achtergronden over de droomtechnieken van sjamanen, informatie over de tv-serie Carnivŕle, een artikel over de feniciërs, een interview met kunstenaar John Shannon, een voorpublicatie van De Magie van het Woord, een artikel over De Veenheks van Bart Römer, een overzicht van diverse pirateneilanden, achtergronden van De Ark, een blik op kasteel Heeze, een voorpublicatie van Elantris en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 50, juni-juli 2006
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Fury of Dracula, Munchkin 4 - The Need for Steed, Britannia, Knightmare Chess 1 & 2.

 

En verder een artikel over X-Men, een overzicht van de covers van alle 50 Elf Fantasy Magazines, een artikel over 40 jaar Star Trek, een blik op Kasteel van Horst, een interview met Cate Tiernan, achtergronden van waterspuwers en grotesken, een artikel over LARP, een interview met Tad Williams, een blik op Grimpow - Het geheim der Wijzen, een artikel over wandelen bij de Externsteine, een voorpublicatie van Temeraire en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

Als klap op de vuurpijl is een apart boekje met foto's van de Elf Fantasy Fair bijgevoegd.

Ik kan nog steeds niet wennen aan het nieuwe logo. Het oude logo en de halve cirkel op de voorkant van het blad vond ik veel mooier.

 

Nummer: 49, april-mei 2006
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Dungeon Twister, Eufraat & Tigris Kaartspel, Vampire: Prince of the City, Kobolds ate my baby!, Races of the Dragon (D&D).

 

En verder gesprek met kunstenaar Chris Achilléos met prachtige afbeeldingen, een artikel over geld verdienen met Magic, een overzicht van de naderende Elf Fantasy Fair, een artikel over Jules Verne, achtergronden van het exorcisme, een beschrijving van het maken van een hoepelrok, een artikel over de Merovingen, een voorpublicatie van Heksenjongen, een interview met schrijfster Edith Eri Louw, een voorpublicatie van Schaduwgrens en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 48, februari-maart 2006
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: World of Warcraft, World of Warcraft The Roleplaying Game, Runebound, Conquest of the Empire, Project Kells: Sacred Hill & High Kings of Tara.

 

En verder een artikel over het de Mayakalenders, een interview met kunstenaar John Picacio, een artikel over de sociale verslaving van World of Warcraft, de achtergronden van het wonen op Slot Loevestein, een gesprek met Orks-kenner Stan Nicholls, een artikel over Hercules, een artikel over De Etrusken, een voorpublicatie van Elfenblauw en naast de vaste rubrieken nog veel meer. Let op de nieuwe look van het tijdschrift.

 

 

Nummer: 47, december 2005-januari 2006
Pagina's: 82

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Heroscape, Chizo Rising, Hecatomb.

 

En verder een artikel over het computerspel Oblivion, de geschiedenis van 10 jaar Elf Fantasy Magazine, achtergronden van Het Nibelungenlied, een artikel over The Inklings, de ambities van de dwerg Kiran Shah, een interview met Michelle Paver, de achtergronden van de Keltische roots, een verhaal over Hans Christian Andersen, een interview met Terry Brooks, een artikel over Blackmore's Night, een oproep: Elfië zoekt 200 elfen, een artikel over Griffioenen en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 46, oktober-november 2005
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: De Bezeten Fles, Roborally, Kaiser, Fjord, Alexander de Grote.

 

En verder een de geschiedenis van Kruisridders, een interview met Daniel Radcliffe (Harry Potter), een artikel over prehistorisch Amerika, een interview met Diane Duane, een artikel over Dansen met Elfen, een blik op Vrijloper, een blik op Torak de Zielzwerver en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 45, augustus-september 2005
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Munchkin 3, Warhammer Fantasy Roleplay, Monsters Menace America, Fantasy Warriors.

 

En verder een artikel over draken, interviews met John Howe en Alan Lee, een artikel over kasteel Biljoen, een onderzoekje naar de Sfinx, een geschiedenislesje over de Goten, het mysterie van Gévaudan, een interview met Darren Shan en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 44, juni-juli 2005
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Twilight Imperium III, Sword & Skull, Carcassonne de Stad, Carcassonne de Draak, de Fee en de Jonkvrouw, My Dwarves Fly.

 

En verder een artikel over de televisieserie Charmed, foto's van de Elf Fantasy Fair, een interview met Terry Pratchett, de geschiedenis van de ridders van het Zwarte Kruis, informatie over het veranderen van meubels, achtergrondinformatie over mummies, de geschiedenis van diverse kastelen, de Elf Fantasy Award 2004, een artikel over de feniks, een blik op Stravaganza - Stad van Bloemen en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 43, april-mei 2005
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Return of the Heroes, Druids, Hispaniola, De Ruimteschepen van Catan.

 

En verder een artikel over de Heilige Graal Tour, de geschiedenis van piraten, achtergrondinformatie over reinigingsrituelen, een artikel over Ierse dans in Nederland, de geschiedenis van geesten in Rusland, een blik op Het Achnaton Avontuur en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 42, februari-maart 2005
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Schotten-Totten, War of the Ring, Age of Mythology, Colossal Arena.

 

En verder een artikel over superhelden, de geschiedenis van heilige rook, informatie over fantasy tuinen, een interview met Thomas Olde Heuvelt, een artikel over LARP, achtergrondinformatie over Clive Barker, de geschiedenis van Erzsébet Báthory en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Nummer: 41, december 2004-januari 2005
Pagina's: 66

 

 

Inhoud: Spelbeschrijvingen: Betrayal at House on the Hill, Het Spel der Tronen, Pirates of the Spanisch Main.

 

En verder een artikel over Alexander de Grote, achtergrondinformatie over De Zandeters van Dennis Foon, een beschrijving van pijnstillers van steen, een artikel over Floris en de acteur Michiel Huisman, een interview met auteur Anne West, onderzoek naar leprechauns, een blik op De vlammen van Eidon en naast de vaste rubrieken nog veel meer.

 

 

Naar tijdschriftenoverzicht
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007