Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spellenprijzen > Spiel des Jahres > 2005

Titel (5K) Spiel des Jahres

2005

Op 27 juni 2005 is de uitslag bekend gemaakt. De winnaar van Spiel des Jahres 2005 is Niagara. In Nederland is het spel bij 999Games uitgebracht onder de titel Iguazu. Wat mij betreft was dit de verwachte winnaar. Auteur Thomas Liesching geeft op de website van Spiel des Jahres aan dat het idee voor Niagara reeds 10 jaar oud was. Winnaar van de titel Kinderspiel is Das kleine Gespenst, van auteur Kai Haferkamp en uitgegeven voor Kosmos.

De nominaties voor de Duitse spellenprijs Spiel des Jahres waren: 

Himalaya van Régis Bonnessée (Tilsit Éditions), In 80 Tagen um die Welt van Michael Rieneck (Kosmos), Jambo van Rüdiger Torn (Kosmos), Niagara van Thomas Liesching (Zoch) en Verflixxt van Michael Kiesling & Wolfgang Kramer (Ravensburger). Er is ook een lijst met 9 aanbevolen spellen: Boomtown, Diamant, Die Garten der Alhambra, Geschenkt, Piranha Pedro, Power Grid, Tanz der Hornochsen, Typo, en Wie ich die Welt sehe.

De favoriet is volgens mij Niagara. Velen hadden Louis XIV en Manila ook op de lijst verwacht. Van de genomineerden heb ik Jambo en Verflixxt nog niet gespeeld.


naar Spiel des Jahres

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005