Spelmagazijn > Nederlands > Menu > The Stone > Puzzels > De Demo

Titel (5K) The Stone Demo

MenuUpdateEmailInfo

(3K)

De demo

Er zijn 6 demo-puzzels. Van puzzel 2:X volgt hier een verslagje van de manier zoals ik hem heb opgelost.

LET OP: Lees alleen verder als je echt niet weet hoe je het moet aanpakken !

The Watchers

Als je de puzzel opstart kijk je uiteraard naar de titel: The Watchers. Je ziet een foto van grote beelden en even later wordt die foto door elkaar geschud. Je komt er al snel achter dat het een schuifpuzzeltje betreft en met wat klikken met de muis op de stukjes, schuif je de foto weer in elkaar. Dan verschijnt de echte vraag: What was the force ?

De meesten zullen de beelden wel herkend hebben: die staan op het Paaseiland. Als je dat niet weet, wordt deze puzzel erg lastig. Op naar een zoekmachine. Ik koos in dit geval voor HotBot. Als eerste een poging op "Easter Island". De bovenste keuze leek me geslaagd en ik ging naar de desbetreffende pagina: Easter Island Home Page. De foto kwam perfect overeen ! Na een snelle blik over enkele subpagina's werd duidelijk dat hier niet veel te vinden was over de manier van plaatsen van de beelden. Wel was er een uitgebreide linkspagina. De keuze was snel gemaakt: Mysterious Places - Easter Island in words and pictures. Dit kwam duidelijk in de buurt. Intussen kreeg ik interessante informatie over het Paaseiland te lezen, maar ik vond niet wat ik wilde vinden.

Nog maar weer eens een link proberen: NOVA Online Secrets of Easter Island leek mij de beste keus. Een heel verhaal over wetenschappers die hebben getracht een methode na te bootsen voor het plaatsen van de beelden. Helemaal aan het eind van het verhaal wordt gemeld dat de bewoners van Paaseiland denken dat mana werd gebruikt voor het plaatsen van de beelden. Zou dat de oplossing zijn ? Snel terug naar The Stone en... ja ! Bingo.

Op naar de volgende puzzel !


Terug naar mijn Stone-pagina
Reacties naar [email protected]

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 1999