Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Spellenspektakel > Spellenspektakel 2006

Titel (5K) Evenement

Datum: 27 tot en met 29 oktober 2006
Locatie: Beursgebouw Eindhoven

Spellenspektakel 2006

Het 15e Spellenspektakel zit er inmiddels weer op. Wat mij betreft is het Spellenspektakel weer prima verlopen. Ik heb me in ieder geval uitstekend vermaakt. Toch zijn er nog wel wat op- en aanmerkingen mogelijk. Een aantal uitgevers is afgehaakt als sponsor en diverse winkels werden geweigerd. Het werd zelfs even moeilijk om alle stands gevuld te krijgen. Daardoor was er zelfs ruimte voor een spellenterras. Het overgrote deel van de beurs was voorzien van 999Games en Phalanx Games spellen. In een grote stand verkocht 999Games een grote hoeveelheid wat oudere spellen tegen dumpprijzen. Dat zal voor de overige winkeliers niet geslaagd zijn, want zij konden nu hun exemplaren niet kwijt. Voor de bezoekers was het natuurlijk wel een uitgelezen gelegenheid om hun verzameling uit te breiden. Het aantal bezoekers liet trouwens wel te wensen over. Op vrijdag waren er ongeveer 1800, wat normaal genoemd kan worden (er was geen herfstvakantie in de omgeving). Op zaterdag waren er aan het begin van de middag ongeveer 2400 bezoekers, waardoor het dagtotaal waarschijnlijk op 3000 zal zijn uitgekomen. Op zondag waren er zeker niet meer. Dus ik schat dat er maximaal 8000 bezoekers zijn geweest, in tegenstelling tot berichten dat de 10.000 is gehaald. Over de crèche heb ik uitstekende berichten gehoord. Prima geregeld en goede begeleiding. Voor de rest was er op een springkussen na niet al te veel te doen voor kleine kinderen. Roll the Dice had een actie opgestart waarbij de bezoekers hun favoriete top 3 konden inleveren. Daarmee werd een lijst opgesteld. De actie sloeg goed aan en kreeg veel belangstelling van zowel de bezoekers als de uitgevers. De actie was snel in elkaar gezet en zal volgende keer beter worden voorbereid. Toch waren er maar liefst 500 bezoekers die hun stem hebben uitgebracht. Een erg hoog aantal vergeleken bij de 1700 die de Fairplay op Spiel haalt. Paniek in de Wei is uiteindelijk de winnaar geworden. De complete lijst wordt later bekend gemaakt. Zoals al enkele jaren het geval is, was de stand van de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs de hele beurs druk bezet. Het spel Caylus werd net als de andere spellen in de stand veel gespeeld. Over de uitleggers van spellen heb ik diverse uiteenlopende reacties gehoord, van zeer goed, tot erg slecht en ongeïnteresseerd. Al met al heeft het Spellenspektakel toch een positieve indruk bij me achtergelaten, maar ik had wel het gevoel dat het meer een 999Games-beurs was, dan een echt spellenspektakel.

Preview

Locatie
Deze is ongewijzigd:

Beursgebouw Eindhoven
Lardinoisstraat 8
5611 ZZ Eindhoven

Openingstijden

Vrijdag 27 oktober 10:00-18:00 uur
Zaterdag 28 oktober 10:00-18:00 uur
Zondag 29 oktober 10:00-18:00 uur

De openingstijden op de vrijdag zijn dus vervroegd van 12.00u naar 10.00u, een goede zaak.

• Helaas ontbreekt dit jaar de aanbouw, waarin de afgelopen jaren de toernooien werden gehouden, een slechte zaak. Nu moeten die toernooien weer binnen worden gehouden. Niet alleen is dat voor het geluid niet prettig, ook betekent dat dat er veel minder ruimte beschikbaar is voor de andere stands. En dat terwijl het al zo vol was.

• Dit keer is het voor het eerst mogelijk een passe-partout te kopen voor alle drie de dagen. Dat gaat de goede kant op.

Prijzen
Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Kinderen van 6 t/m 12 jaar: € 7,00 (voorverkoop € 5,00)
13 jaar en ouder: € 12,00 (voorverkoop € 10,00)
Passe-partout: € 34,00 (voorverkoop € 28,00)

Wat kun je zoal op het Spellenspektakel verwachten?
Spellenspektakel Magazine
Het Spellenspektakel Magazine wordt dit jaar door Méllon verzorgd. In oktober zal het Magazine bij diverse winkels gratis te halen zijn. Het blad zal 24 pagina's hebben, wat minder dan verwacht.

Waar kun je naar uitkijken op het Spellenspektakel?
Hieronder volgt een lijstje (in willekeurige volgorde) van interessante spellen die mogelijk op het Spellenspektakel te verwachten zijn. Het lijstje is lang niet compleet, maar probeert een indruk te geven van het aanbod.

• QWG demonstreert ook Caylus, Reef Encounter, Taj Mahal en Maestro Leonardo.

• Op zaterdag 28 oktober 2006 zal het NK Rubik's Kubus worden gehouden. Je kunt je al inschrijven via de website van Speedcubing.

• Inmiddels is er meer duidelijkheid over de uitgevers die op het Spellenspektakel aanwezig zullen zijn: 999 Games, Ravensburger, Hasbro, The Game Master, Quined White Goblin Games, Phalanx Games, Identity Games, Jumbo, Boosterbox, Cwali en PS-Games. Hodin zal niet aanwezig zijn met een stand, maar wel zullen er demonstrateurs komen voor de diverse spellen. In de lijst mis ik o.a. Symbiose Games, Vendetta, Smart en ElvenEarGames.

• Een aantal winkeliers is helaas geweigerd voor het Spellenspektakel, terwijl ze wel graag wilden komen. Daardoor is het aantal winkels een stuk kleiner dan vorig jaar.

• Cwali zal aanwezig zijn met het nieuwe spel Factory Fun. Voor de vrijdag zoekt Corné van Moorsel nog een speluitlegger voor zijn stand.

• Spellenvereniging Roll the Dice heeft ook een stand op het Spellenspektakel. Zij zullen de "Roll the Dice Beurs top 30" organiseren. Iedereen kan daar zijn beurs top 3 van de spellen inleveren en zij maken daar een top 30 van. Onze Nederlandse variant voor de Fairplay Spielescouts. Deelnemers aan deze top 30 maken kans op leuke prijzen. Ze hebben een grote Speel-o-theek bij zich en natuurlijk diverse nieuwe spellen uit Duitsland. En tot slot organiseren ze ook nog een leuke foto prijsvraag.

• Op zaterdag 28 oktober 2006 kun je ook meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Stratego. Je hoeft je niet te kwalificeren, maar kunt zo meedoen. De junioren spelen in het beursgebouw, de senioren in het nabij gelegen Holiday Inn hotel. Het juniorentoernooi duurt van 10.30u tot 17.15u, terwijl het seniorentoernooi duurt van 11.30u tot 20.00u. Je speelt in totaal 7 partijen. Meer informatie kun je vinden op de website van de Strategobond.

• Zowel De Val van Rome als Bedriegers Bedrogen (beide van 999 Games) zijn op tijd klaar voor het Spellenspektakel. De Val van Rome is een zelfstandig spel in de Catan serie. Je herkent er elementen van Catan in, maar het is toch een heel ander spel geworden. Het is geschikt voor 3 of 4 spelers vanaf 10 jaar en duurt ongeveer 75 minuten. De adviesprijs bedraagt € 34,95. Bedrieger Bedrogen is een kaartspel voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar en duurt ongeveer 30 minuten. Heksen, alchemisten, sluipmoordenaars, musketiers, koningen en handelaren... De adviesprijs bedraagt € 14,95, dus altijd leuk als Sinterklaascadeautje.


 

Andere jaren van Het Spellenspektakel in Spelmagazijn:

Naar overzicht van Spellenspektakel

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina