Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Het Spellenspektakel > Het Spellenspektakel 2002

Titel (5K) Evenement

Datum: 1 tot en met 3 november 2002
Locatie: Beursgebouw Eindhoven

Het Spellenspektakel 2002

Fotoalbum | Verslag dag 1 | Verslag dag 2 | Verslag dag 3

Preview: Langzaam maar zeker komt het nieuwe Spellenspektakel weer dichterbij. Hier zal ik proberen de informatie te bundelen. 

999Games komt als het goed is met diverse nieuwe spellen: Nautilus, Magelaen, De Strijd (een 2 persoonsspel), Sauron (de tweede uitbreiding voor In de Ban van de Ring) en Tyros (van Martin Wallace). Ik weet niet of deze allemaal op tijd klaar zijn voor het Spellenspektakel. En uiteraard zal ook weer een Kolonisten kaartspel uitbreiding worden verwacht.

Jumbo zal tijdens het Spellenspektakel Villa Paletti en Moderne Zeiten demonstreren. Villa Paletti is winnaar van Spiel des Jahres in Duitsland en zal door Jumbo in Nederland worden uitgebracht.

Ravensburger zal tijdens het Spellenspektakel o.a. Pueblo demonstreren, waarvan een groot exemplaar aanwezig is. Tevens verschijnt er een kaartspel over de tweede Lord of the Rings film: The Two Towers.

Cwali heeft een Streetsoccer toernooi en demonstreert het nieuwe dierentuinspel ZooSim.

Hasbro is niet met een stand aanwezig, maar Lord of the Rings Risk zal door V&D worden gedemonstreerd en de Speelgoedgigant demonstreert de Peking Mysteries.

University Games richt zich voornamelijk op de Eurocollector. Er zal zelfs een ruilbeurs komen voor euromunten en op diverse momenten op de dag zullen Finse eurocenten (1 en 2 cent) worden verloot. Zorg dat je ze te pakken krijgt, want deze munten zijn in Finland namelijk al afgeschaft.

Identity Games zal Trans Amerika en het Willem Wever spel gaan demonstreren. 

Bambus Spiele komt met het kaartspel Dr. Jekyll & Mr. Hyde, wat een bewerking is van een eerder kaartspel. Ik neem aan dat ze ook de oudere spellen meenemen. In dat geval moet je zeker ook Nanuuk even proberen.

Spiele aus Timbuktu ontwerper Michael Schacht zal ook aanwezig zijn. Hij heeft in ieder geval zijn 3/4 speler uitbreiding voor Packhuys bij zich. Ik weet niet of hij ook zijn nieuwe andere spellen zal verkopen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 11.00u en 13.00u en tussen 14.00u en 16.00u spellen tegen de ontwerper spelen: Kardinaal & Koning, Packhuys, Isis & Osiris, Dschunke, Crazy Race, Mogul en Station Manager.

Lauwers Games komt het kaartspel Arne promoten.

Phalanx Games zal als het goed is met het volgende historische spel aanwezig zijn: Waterloo. Ik neem aan dat ook het eerste spel North & South nog verkrijgbaar zal zijn.

Zoals altijd zal ruim van tevoren een Spektakelkrant verkrijgbaar zijn bij diverse speelgoedwinkels. Daarin worden diverse spellen beschreven en kun je andere informatie vinden over het Spellenspektakel. Dit magazine mag je in ieder geval niet missen.

In 2002 was 999Games ook weer op zoek naar spelleiders voor het aankomende spellenspektakel. Je moet dan wel minimaal 2 van de 3 dagen beschikbaar zijn. Van tevoren worden de spellen aan je geleerd, je krijgt uiteraard een vergoeding voor de dagen dat je helpt, je krijgt gratis toegang op alle beursdagen en een spel naar keuze van 999Games.

Andere jaren van Het Spellenspektakel in Spelmagazijn:

 

Naar overzicht van Het Spellenspektakel

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina