Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Regenboogslang

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

Titel: Regenboogslang
Ontwerp:
Brigitte Pokornik
Tekeningen:
 Oliver Freudenreich
Producent: 
999Games / Amigo
Aantal spelers: 
2 tot 5
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelduur: 
15 minuten
 

Regenboogslang

(9K)

Spelmateriaal:
50 kaarten

(10K)

het spelmateriaal

Introductie: De kleuren van de regenboogslangen zijn in de war geraakt. Kunnen jullie helpen om de kleuren weer bij elkaar te zoeken ? Rood bij rood, blauw bij blauw of geel bij geel, dat is helemaal niet zo moeilijk. De speler met de bontste en langste regenboogslangen, heeft gewonnen.

Voorbereiding: Schud alle kaarten en leg er één open in het midden van de tafel.

(6K) (6K) (7K)

een kop, een middendeel en een joker-staart

Een spelbeurt: Om beurten pakken de spelers een kaart van de stapel en leggen deze aan aan de openliggende slangen. Daarbij moet de kleur goed aansluiten. Als daarbij een complete slang ontstaat (bestaande uit een kop, één of meer middendelen en een staart) dan mag de speler deze slang op een stapel voor zich nemen. De zojuist getrokken kaart moet deel uit maken van de gemaakte slang. Er is ook een joker-staart en een joker-kop, die overal op aan kunnen sluiten.

(14K)

een slang compleet maken

Het einde: Als de stapel kaarten op is, is het spel ten einde. De speler die de meeste kaarten voor zich heeft, wint het spel.


Waardering: Het spel is op zich heel simpel. Trek een kaart van de stapel en leg deze aan. Niets bijzonders dus. Maar voor jonge kinderen blijkt het verrassend goed te werken. Ze vinden het erg spannend en moeten goed op de mogelijke combinaties letten. Ze willen het spel voortdurend opnieuw spelen. Groot enthousiasme ontstaat, wanneer een slang compleet gemaakt wordt. Iedereen behoudt tot het eind van het spel de kans om te winnen, omdat de slangen soms erg groot kunnen worden. Aanrader.

(2K)

Opmerking: De kaarten zijn stevig uitgevoerd, de slangen zien er niet eng uit. De kleuren zijn helder en vrolijk. Een prima spel voor jonge kinderen. Af en toe is er wel een grote tafel nodig en moet er vaak worden geschoven met de slangen. Enige hulp van een oudere speler kan dan van pas komen.

(2K)

Strategie: Geen ?

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003

Met dank aan 999 Games voor een recensie exemplaar