Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Memoglobe

   Spelbeschrijving

Titel: Memoglobe
Ontwerp:
Tekeningen:
Producent: Jumbo
Aantal spelers: vanaf 2 spelers
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 15 minuten
Taal: Nederlands

Memoglobe

(5K)

Spelmateriaal:
een memoglobe met 20 pionnen

 

Introductie: Memoglobe geeft een heel nieuwe dimensie aan het eeuwenoude Memory. Het spel wordt nu namelijk gespeeld op een bol, waardoor de oriŽntatie flink wordt bemoeilijkt.

 

Voorbereiding: Alle 20 pionnen worden in de bol gedrukt. Er wordt bepaald wie er mag beginnen.

(14K)

de memoglobe met 20 pionnen

 

Een spelbeurt: De startspeler pakt een pion uit de memoglobe en geeft deze tezamen met de memoglobe aan de volgende speler. Deze mag een tweede pion uit de memoglobe halen. Zijn de beide pionnen gelijk, dan mag hij het paar houden. Zijn de beide pionnen niet gelijk, dan moeten beide pionnen in de memoglobe worden teruggedaan. De speler pakt nu een nieuwe pion uit de memoglobe en geeft beiden aan de volgende speler. Let erop dat iedereen goed kan zien wat je doet en welke plaatjes op de pionnen te zien zijn.

(4K)

(5K)

 


Het einde: Als alle pionnen uit de memoglobe zijn gehaald dan wint de speler met de meeste paren.

 


Waardering: Ik heb het spel nog niet gespeeld. Het is natuurlijk een variant op het oude Memory. De driedimensionale structuur maakt het echter veel lastiger. Er zijn twee oriŽntatiemogelijkheden op de bol zelf, namelijk een verbindingslijn tussen twee helften en ťťn van de posities is voorzien van een ring. Daarnaast kun je natuurlijk oriŽnteren op basis van de positie van de andere pionnen. Zodra ik het gespeeld heb, volgt er meer...

 

Opmerking Spelmagazijn: Omdat er geen tafel meer nodig is om het spel te spelen, kun je het nu ook gemakkelijk achterin de auto spelen. Het materiaal is prima uitgevoerd en het ziet er ook nog eens heel interessant uit. De Memoglobe heeft zelfs een designprijs gewonnen.

 

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

by Ronald Hoekstra - 2005

Met dank aan Jumbo voor een recensie exemplaar.