Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Lego Racers

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

MenuUpdateEmailInfo

 

Titel: Lego Racers
Ontwerp:
 
Producent:
Jumbo
Aantal spelers: 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 
 

Lego Racers

(15K)

Spelmateriaal:
4 racewagens van Lego, 24 kartonnen circuitstukken, 2 draaischijven, 20 Legosteentjes, 12 premiekaartjes

Het doel: Als eerste finishen aan het eind van de race.

De voorbereiding: In overleg wordt een circuit gebouwd. De circuitstukken bestaan uit bochten, rechte stukken en een pits. Uiteraard is er een ook start/finish. De spelers draaien aan de draaischijf om te bepalen wie mag beginnen. Op willekeurige baanstukken wordt een versnellingsteen gelegd.

(5K)

Een spelbeurt: Om beurten draaien de spelers aan de draaischijf. Deze geeft aan hoeveel baanstukken de racewagen verzet mag worden. 

Speciale baanstukken: Er zijn twee bochten met een speciale betekenis: een olievlek en een lekke band. In beide gevallen moet de speler 3 baanstukken terug. Als je op het pitsbaanstuk komt, draai je de speciale draaischijf. Deze bepaalt wat er gebeurt.

Botsen: Als je op een baanstuk komt waarop al een racewagen staat, dan moet deze racewagen een of meerdere vakken terug naar een leeg baanstuk. 

Versnellingstenen: Er zijn 4 soorten versnellingstenen. Als je op een baanstuk komt waar een versnellingsteen ligt, dan kun je deze meteen gebruiken of meenemen op je racewagen. Je mag maar n versnellingsteen tegelijk hebben, dus als je er al n hebt, dan moet je deze achterlaten. 

Het einde: Elke keer als je een ronde hebt afgelegd, plaats je een rondesteen op je racewagen. Als je drie rondestenen hebt, heb je de race gewonnen.


Waardering: Ik heb het spel nog niet gespeeld. Het ziet er echter zeer aantrekkelijk uit en hoewel het een kinderspel is, lokt het toch uit om te gaan spelen. De regels zijn uiteraard erg simpel en bieden voor de oudere spelers geen uitdaging, maar voor kinderen zal het spel zeer geschikt zijn.

Opmerking: De versnellingstenen zijn wellicht voor de jongste spelers wat klein en wat te moeilijk, maar daarin kan ik me vergissen.

(4K)

Variant: In de spelregels is ook direct een variant aangegeven. In plaats van 3 rondes op hetzelfde circuit te rijden, kun je ook driemaal n ronde rijden op verschillende circuits. Na elke race krijgen de spelers een premiekaartje afhankelijk van de behaalde positie. De finish volgorde van de voorgaande race bepaalt tevens de startvolgorde van de nieuwe race.

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2002

Met dank aan Jumbo voor een recensie exemplaar.