Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Lego Creator

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

MenuUpdateEmailInfo

 

Titel: Lego Creator
Ontwerp:
 
Producent:
Jumbo
Aantal spelers: 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 
 

Lego Creator

(26K)

Spelmateriaal:
1 spelbord, 49 Lego stenen, 19 speciale stenen, 4 Lego pionnetjes, 20 opdrachtkaarten, 1 dobbelsteen.

Het doel: Als eerste het voorwerp bouwen dat op je eigen opdrachtkaart staat.

(25K)

het spelbord

De voorbereiding: De 19 speciale stenen worden in het midden van het spelbord gelegd. De 49 Lego stenen in de ring daarbuiten. Elke speler plaatst zijn pionnetje op het startveld. Er zijn 5 sets opdrachtkaarten, te herkennen aan verschillende kleuren. Er wordt een kleur gekozen en elke speler krijgt een opdrachtkaart in die kleur.

(22K)

een opdrachtkaart

Een spelbeurt: Om beurten gooien de spelers de dobbelsteen en verplaatsen hun pionnetje langs de rand van het bord. Op het vakje staat aangegeven welke aktie nu mag worden uitgevoerd. Er zijn 8 verschillende vakjes rond het bord. Vier daarvan geven je de mogelijkheid om een of meerdere stenen van het bord te nemen. Meestal gaat het om één steen, maar soms ook om twee. Soms wordt de kleur aangegeven en soms mag je een speciale steen uit het midden nemen. Verder zijn er ook mogelijkheden om stenen bij andere spelers weg te nemen en helicoptervakjes geven je de mogelijkheid naar een vakje naar keuze te gaan. Je mag trouwens alleen stenen nemen die je nodig hebt voor je bouwwerk.

Het einde: Zodra iemand zijn bouwwerk heeft voltooid, heeft hij het spel gewonnen. Het is dus niet voldoende om alle benodigde stenen te verzamelen, je moet ook echt je bouwwerk bouwen.


Waardering: Ik heb het spel nog niet gespeeld. Het is duidelijk bedoeld om kinderen kennis te laten maken met Lego. Op eenvoudige wijze worden ze bewust gemaakt van de verschillende Lego stenen en hoe je stapje voor stapje een bouwwerk kunt maken. Dit is op een aardige wijze in een spel gegoten. Het zal wel even duren voordat alle vakjes op het bord duidelijk zijn.

(5K)

Opmerking: De bouwopdrachten zijn duidelijk op jongens gericht: allerlei vaar-, voer- en vliegtuigen en robots.

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2002

Met dank aan Jumbo voor een recensie exemplaar.