Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Knetter

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

MenuUpdateEmailInfo

preview

Titel: Knetter
Ontwerp:
 
Producent:
Hasbro
Aantal spelers: 3 of meer

Knetter

Spelmateriaal:

(17K)

Persbericht

Een te GEK spel

Knetter is een uitdagend en gezellig spel waar alle spelers van begin tot eind actief aan mee doen. De deelnemers gaan de diverse uitdagingen aan en banen zich een weg naar het midde van het speelbord.

Knetter wordt gespeeld met drie teams. Tijdens het spel vormt het team dat aan de beurt is het Player team. Het team dat de uitdaging aangaat is het Challenger team. Het derde team is de Jury die in de gaten houdt of het spel eerlijk verloopt. Er zijn verschillende soorten uitdagingen namelijk Actie-, Expressie- en Reactie uitdagingen. Voorbeelden zijn: bouw een zo hoog mogelijk kaartenhuis, zeg zo snel mogelijk 'De kat krabt de krullen van de trap', of blijf zo lang mogelijk op n been staan. Bij sommige opdrachten geldt een tijdslimiet, voor andere moet het meubilair aan de kant. Het team dat zich het beste door de opdrachten heen worstelt en dan ng niet knettergek is, wint het spel.

Het idee van het spel is, volgens de bedenker Oliver Finet, om mensen onvergetelijke momenten te bezorgen terwijl ze elkaar met eenvoudige uitdagingen uit de tent lokken. "De eerste uitdaging was het vouwen van een vliegtuigje en toen kwamer er nog honderden andere. Sindsdien blijft Knetter groeien met nog altijd dezelfde gedachte: zet de wereld op zijn kop met immense lachpartijen", aldus Finet.

Knetter is een hilarisch en GEK spel voor de hele familie.

Vanaf 12 jaar.

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2001