Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Kinderspellen > Spellen voor kinderen vanaf 5 jaar

   Spelbeschrijvingen

Een alfabetisch overzicht van mijn eigen spelbeschrijvingen: Kinderspellen

Spellen voor kinderen

vanaf 5 jaar

Op deze pagina staan de kinderspellen vermeld voor kinderen vanaf 5 jaar. Soms is het lastig om spellen een bepaalde leeftijdsindicatie mee te geven. In principe wordt de leeftijd aangehouden die de producent aan geeft. Is er geen leeftijd bij een spel bekend, dan zet ik ze in de leeftijdscategorie waar mij het spel het meest geschikt voor lijkt. Kun je een spel hier niet vinden, dan komt het wellicht toch nog elders in Spelmagazijn voor, omdat het onder een andere leeftijdscategorie valt.

De spelbeschrijvingen zijn onderverdeeld in korte spelindrukken en uitgebreide spelbeschrijvingen. Dit is afhankelijk van het spel zelf en of ik in de gelegenheid ben geweest het spel met kinderen te testen. Waar mogelijk zal ik een opmerking bij het spel plaatsen waarin ik de indruk die ik van het spel heb gekregen weer geef.

Korte spelindruk: Uitgebreide beschrijving:

 

Titel: Ik leer muziek
Producent: Jumbo

 

Beschrijving: Dit spel bestaat uit een 'piano' met echte bladmuziek. De bladmuziek wordt in de houder geplaatst en nu kun je kiezen: laat je de piano zelf spelen of ben jij degene die de muziek maakt.

 
Opmerking: Met behulp van de kleurtjes op de piano en de bladmuziek met teksten en de vele mogelijkheden van de piano zelf, is dit een spel dat niet snel zal vervelen. Niet voor niets is het in 2003 genomineerd voor Speelgoed van het Jaar.

 

Titel: Memory 
Producent: Ravensburger

 

Beschrijving: Memory traint het geheugen van kinderen. Er liggen verschillende kaartjes op de kop op tafel. Zoek de 2 plaatjes die bij elkaar horen door 2 kaartjes om te draaien en te kijken. Wanneer de afbeeldingen hetzelfde zijn, mag je nog een keer. Afhankelijk van de afbeeldingen zijn memory-spellen al geschikt voor jonge kinderen.

 
Opmerking: Vergis je niet: meestal zijn de kinderen er beter in dan volwassenen, zeker als ze zichzelf niet teveel af laten leiden.

  

Titel: Waar ben je? 
Producent:
Jumbo

 

Beschrijving: Ga door vragenstellen op zoek naar de familieleden in het huis van je tegenstander. Je mag doorgaan, zolang je "ja" als antwoord op je vraag krijgt. Wie zit in welke kamer ?

 
Opmerking: In het begin zul je simpele vragen stellen. Maar naarmate je het spel vaker speelt, zul je ook steeds betere vragen weten te verzinnen. Het spel is goed aan het niveau van de spelers aan te passen.

 

 

Titel: Woeste Willem 
Producent:
Jumbo

 

Beschrijving: Wie als eerste op het schateiland aankomt, mag op zoek gaan naar de schat. Onderweg moet je ook nog oppassen voor het zeemonster.

 
Opmerking: Gebaseerd op de bestseller Woeste Willem, een prentenboek van Ingrid en Dieter Schubert. Dit spel begint waar het verhaal van het boek eindigt. Erg leuk om te hebben in combinatie met het boek.

 

Spelregels


 

Andere kinderspellenpagina's in Spelmagazijn:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

Naar boven / Naar menu

 

 

by Ronald Hoekstra - 2005

Met dank aan de diverse producenten voor de recensie exemplaren van de verschillende spelletjes.
Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina en de afbeeldingen.