Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Isis & Osiris

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

MenuUpdateEmailInfo

 

Titel: Isis & Osiris
Ontwerp:
Michael Schacht
Producent:
GoldSieber / 999Games
Aantal spelers: 2 tot 4
 

Isis & Osiris

(19K)

Spelmateriaal:
1 spelbord, 22 tegels, 32 speelstukken in 4 kleuren, 4 telstenen in 4 kleuren, 4 telfiches.

Het doel: Aan het eind van het spel de meeste punten hebben vergaard.

De voorbereiding: De tegels voorzien van de waardes -4 tot en met +4 worden gedekt neergelegd en geschud. De tegels worden eerlijk onder de spelers verdeeld. De overgebleven tegels worden ongezien weggelegd. Afhankelijk van het aantal spelers, krijgt elke speler 5 tot 8 speelstukken in zijn eigen kleur. De tegels blijven voorlopig nog gedekt liggen.

(7K) (7K)

de tegels

Een spelbeurt: Om beurten mogen de spelers 1 ding op een leeg vakje op het bord leggen. Het spelbord bestaat uit 6 keer 6 vakjes. De speler mag 1 speelsteen neerleggen of 1 tegel. Als de speler besluit een tegel te leggen, pakt hij één van de gedekte tegels en draait deze om. Zodra iedereen hem gezien heeft, legt hij hem gedekt op het bord. Zo gaat het spel door, totdat het hele bord vol is.

Het einde: Als het bord vol is, kunnen de punten worden geteld. Alle tegels worden omgedraaid. Elke speelsteen scoort de punten van de horizontaal en vertikaal aangrenzende tegels. Deze score kan zowel positief als negatief zijn. Het totaal van de score wordt op de scoresporen bijgehouden. Als een speler boven het maximum of onder het minimum komt, krijgt hij een extra telfiche. De speler die uiteindelijk de hoogste score haalt, wint het spel.


Waardering: Het spel lijkt op een simpele variant van Auf Heller und Pfennig. Een aantal aspecten zijn weggelaten en toegevoegd is het geheugen aspect, omdat de kaartjes gedekt worden gespeeld. Het is een spel dat snel is uitgelegd en snel gespeeld kan worden. Het duurt ongeveer een kwartiertje. Het is dus uitermate geschikt als tussendoortje of als afsluiting van een spellenavond. Het is leuk om af en toe te spelen, maar verwacht geen hoogdravend spel. Proberen.

(4K)

Opmerking: Het thema is leuk aangebracht, maar heeft verder niets met het spel te maken. Het spelbord is op de achterzijde voorzien van het logo van GoldSieber, ook bij de uitvoering van 999Games.

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2001

Met dank aan 999 Games voor een recensie exemplaar.