Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Idols - The Game

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

Titel: Idols - The Game
Ontwerp: 

Tekeningen:
 
Producent: 
Jumbo
Aantal spelers: 
2 tot 6
Leeftijd: 
Speelduur: 
30-45 minuten
 

Idols - The Game

(5K)

Spelmateriaal:
1 spelbord, 6 speelstukken, 1 Idols-ster-podium, 2 dobbelstenen
Tevens benodigd: een CD-speler en voor elke deelnemer een eigen CD

Introductie: Het spel van de televisieshow. Met dit spel kun je je zangtalent tonen. Iedere speler neemt zijn eigen favoriete CD mee. Wie wordt het idool ?

(34K)

het spelbord

Voorbereiding: Het Idols-ster-podium wordt op de grond gelegd. Daar nemen de kandidaten straks één voor één op plaats. Elke speler krijgt een pion zet deze op het startveld. De kandidaten nemen één voor één plaats op het ster-podium en zingen daarbij als opwarmer onder begeleiding van hun CD een stuk van hun favoriete nummer.

Een spelbeurt: Om beurten gooien de spelers de dobbelstenen en verplaatsen hun pion het aangegeven aantal velden. Afhankelijk van het veld waar je op terecht komt, moet je iets doen. Op de normale velden gebeurt meestal niets. Als er een andere speler op het veld staat, noemt deze een tracknummer van je CD. Jij moet de titel noemen. Als dat lukt, mag je nog een veld verder. Als je op een juryveld komt, ga je zoveel velden terug of verder als staat aangegeven.

(5K)

Sterren: De meeste actie zit echter in de Idolsvelden. Er wordt een willekeurig nummer van je CD opgezet en daar moet je iets mee doen. Als je in die opdracht slaagt, mag je nog eens gooien.

Raden: Je moet binnen 5 seconden de titel weten.
Zing mee: Je moet minstens 5 seconden meezingen met de muziek.
Zing verder: Je moet minstens 5 woorden verder zingen als het geluid wordt uitgezet.
Zing door: Je moet 5 seconden doorzingen als het geluid wordt uitgezet en je moet precies goed uitkomen als het geluid weer wordt aangezet.

Dip:  Als je in een dip raakt, dan moet je wachten totdat iemand je inhaalt (tenzij je laatste bent).
Crisis: Als je in een crisis raakt, dan moet je wachten totdat iemand je er uithaalt (tenzij je laatste bent).

Het einde: Als je precies op het laatste veld uitkomt, dan win je het spel. De winnaar zingt uiteraard zijn favoriete nummer van de CD.


Waardering: Ik heb het spel nog niet gespeeld. Het lijkt een kruising tussen ganzenbord en de diverse muziekprogramma's die je van televisie kent. Niet alleen Idols, maar ook het Swingpaleis, de Notenclub en Het gevoel van... Je hebt zelfs een put in de vorm van een Dip en een Crisis. Het is echt een party-spel of bedoeld voor de wat jongere jeugd. Het is een goed idee om aan het begin van het spel de opwarmer te doen, zodat iedereen een beetje in de stemming komt. Zodra ik het gespeeld heb, volgt er meer...

(3K)

Opmerking: Jumbo is razendsnel ingesprongen op de rage van het televisieprogramma Idols. Hoewel het spel ook zonder dit televisieprogramma kan worden gespeeld, is het maar de vraag of dat ook zal gebeuren. Het is in ieder geval een aardige poging. De tip in de handleiding om een thema avond te organiseren, kan het natuurlijk leuk doen. Maak er bijvoorbeeld een Elvis-party van, waarbij iedereen in gepaste kledij verschijnt. Of bijvoorbeeld een Grease-party. Ideeën genoeg.

Links:

IsIdolsFan voor je eigen e-mail adres.

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2002

Met dank aan Jumbo voor een recensie exemplaar