Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Halli Galli

   Spelbeschrijving

Titel: Halli Galli
Ontwerp: Haim Shafir
Tekeningen:
Producent:
999Games / Amigo
Aantal spelers: 2-6 spelers
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten
Taal: Nederlands / Duits

Halli Galli

(17K)

Spelmateriaal:
Een hotelbel en 56 speelkaarten.

 

Introductie: Een heerlijke vruchtenbowl is in de maak! Iedereen helpt mee om de verschillende vruchten in de juiste hoeveelheid toe te voegen. Als er precies vijf dezelfde vruchten als garnering bovenop liggen is de chefkok tevreden en kan de vruchtensalade worden geserveerd. Maar, alleen de speler die het snelst reageert, komt daarvoor in aanmerking! Degene die de meeste kaarten heeft verdiend door op het juiste moment op de bel te slaan, heeft het spel gewonnen.

 

 

een spelsituatie

 


Voorbereiding: Alle kaarten worden geschud en verdeeld onder de spelers. Deze mogen de kaarten niet bekijken, maar leggen ze als een dichte stapel voor zich neer.

 

(7K)

 

enkele speelkaarten


Een spelbeurt: Om beurten draaien de spelers een kaart om en leggen deze op een eigen aflegstapel. Je moet de kaart van je af gericht omdraaien, zodat je de kaart niet eerder kan zien dan de andere spelers. Zodra er precies 5 gelijke vruchten te zien zijn op alle aflegstapels tezamen, probeer je als eerste te bellen.

 

de hotelbel

 

Bellen: Wie als eerste belt in een correcte situatie krijgt alle aflegstapels en plaatst deze onder zijn eigen stapel. Wie echter belt in een foutieve situatie, moet alle spelers een kaart van zijn dichte stapel geven.

 


Het einde: Als je geen kaarten meer hebt om open te draaien, lig je uit het spel. Als er nog 2 spelers over zijn, spelen zij door totdat er een keer gebeld wordt. Is dit correct dan krijgt deze speler de aflegstapels. Is die niet correct, dan krijgt de andere speler de aflegstapels. De speler die nu de meeste kaarten heeft, wint het spel.

 Waardering: Het spel is erg leuk om met kinderen te spelen. Kinderen vinden het geweldig om op de bel te slaan. Ondertussen leren ze goed tellen. Het is duidelijk een kinderspel, maar in de juiste stemming kun je dit ook met oudere spelers tussendoor spelen. Kinderspel.


Opmerking Spelmagazijn: Het spelmateriaal is in ieder geval prima uitgevoerd, hoewel de hotelbel het bij ruw gebruik wel kan begeven. Let er op dat iedereen zijn nagels heeft geknipt en geen scherpe sieraden.

 


Strategie: De eerlijkste manier bij het omdraaien van de kaarten is om de kaarten van je af te draaien, zodat je ze niet eerst zelf ziet. Hierdoor heeft iedereen gelijke kansen. Zeker de jongsten onder ons zullen anders eerst proberen te rekenen of ze wel of niet op de bel moeten slaan, alvorens de kaart geheel om te draaien.

 

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

by Ronald Hoekstra - 2005

Met dank aan 999Games voor een recensie exemplaar.
Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina.
Enkele afbeeldingen zijn afkomstig van de website van 999Games.