Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > GoGetter

   Spelbeschrijving

Titel: GoGetter
Ontwerp:
Tekeningen: Raf Peeters
Producent: Smart Products
Aantal spelers: 1 speler
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 
Taal: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans

GoGetter

Spelmateriaal:
spelbord, 9 puzzelstukken, 1 opdrachtenboekje

Geschreven door: Sandra Pellegrom

Introductie: De witte kat wil naar de muizen... Leg de 9 puzzelstukjes zodanig neer, dat de kat over de weg bij de muizen komt.

 

 

 

het opdrachtenboekje met 24 verschillende opdrachten


Voorbereiding: Neem de 9 puzzelstukjes van het spelbord en en kies een opdracht.

 

 

opdracht 2 en een mogelijke oplossing


Een spelbeurt: Bekijk aandachtig welke figuren er afgebeeld staan. Met de andere figuren hoef je geen rekening te houden om de opdracht uit te voeren. Leg nu alle puzzelstukken op het spelbord, waarbij:

Beginnende spelertjes kunnen de wegen zodanig neerleggen, dat alleen de opdracht vervuld wordt. De experts onder de kinderen moeten ervoor zorgen dat er geen doodlopende wegen zijn.

 

 

opdracht 6 en een deel van een oplossing


Het einde: Wanneer de opdracht opgelost is, is het spel afgelopen. Er zijn meerdere oplossingen mogelijk, waarvan er één (die voor experts) op de achterzijde van de opdracht staat.

 


Waardering: De opdrachten in het boekje staan met duidelijke plaatjes vermeld. Ze worden steeds moeilijker, maar gelukkig staan ook de mogelijke oplossingen in vermeld. Hierdoor blijft het spel een leuke uitdaging. Maar het is ook leuk om zelf verhaaltjes bij te verzinnen!. Kinderspel.

 


Opmerking Sandra: Het is stevig materiaal en de tekeningen zijn erg aansprekend. Er zijn 1 classic versie: Cat & mouse en 3 special  versies: Prince & dragon, Land & water, Mummy mystery. Bij de speciale versies zijn er ook nog puzzelstukken waar een figuur op afgebeeld staat. Het mooie aan dit spel vind ik dat de puzzelstukjes ietwat verhoogd zijn: je haalt ze hierdoor makkelijk van het spelbord af.

 

Opmerking Spelmagazijn: Het boekje met opdrachten past keurig in het laatje onderin het spel. Een prima uitgevoerd spel waarmee kinderen al vroeg leren puzzelen.

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

by Ronald Hoekstra - 2005

Met dank aan de Kubuswinkel voor een recensie exemplaar.
Met dank aan Sandra voor de beschrijving en de afbeeldingen