Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Gamebyte

   Spelbeschrijving

Titel: Gamebyte
Ontwerp:
Tekeningen:
Producent: Hasbro
Aantal spelers: 1 of meer spelers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: vanaf enkele seconden
Taal: 

Gamebyte

Spelmateriaal:
Een gamebyte-apparaat. De 2 benodigde batterijen moet je er zelf los bij kopen.

 

Introductie: Een gamebyte is een apparaatje waar 3 verschillende spellen mee te spelen zijn. Je kunt de spellen in je eentje spelen, maar het is leuker om het op te nemen tegen verschillende tegenstanders. Er zijn op dit moment 3 verschillende gamebytes.

Gamebyte Reactor

 

 

Met deze gamebyte kun je je snelheid, behendigheid en geheugen testen.

In het apparaat zit een kogeltje dat je naar één van de drie uiteindes kunt bewegen, waar zich een lichtje bevindt.

 

Spel 1 lijkt op het vroegere Simon. Er wordt een serie van 3 lichtjes voor gedaan en deze moet je exact nadoen. Daarna wordt de serie telkens met een lichtje verlengd, totdat je een fout maakt. De hoogste score wordt in het apparaat bijgehouden.

 

Spel 2 is een snelheidsspel. Er gaat een lichtje branden en je moet het kogeltje er heen bewegen, voordat het uit gaat. De tijd die je daar voor hebt, wordt steeds korter. Ook hier wordt weer bijgehouden wat je hoogste score is.

 

Spel 3 is meer gericht op behendigheid. Je krijgt 15 of 30 seconden de tijd om zo veel mogelijk lichtjes uit te doen met het kogeltje. Uiteraard wordt ook hier je hoogste score bijgehouden.

 

Gamebyte Crusher

 

 

Met deze gamebyte kun je je kracht, snelheid en uithoudingsvermogen testen.

 

Spel 1 is een krachtmeter. Hoe sterk is jouw greep? Knijp met één hand het apparaatje in. De hoogste score wordt bijgehouden. Het lijkt erop dat er wel een maximum aan zit, maar zeker voor jeugdige spelers is dat niet te halen.

 

Spel 2 is meer gericht op uithoudingsvermogen. Je moet een bepaald niveau voor 5 seconden vasthouden. Het niveau wordt telkens verhoogd. Kun je alle 20 niveaus halen? De hoogste score wordt bijgehouden.

 

Spel 3 gebruikt de onderkant van het apparaat. Daarmee moet je op een harde ondergrond tikken. Hoe vaak kun je dat in 15 of 30 seconden? Uiteraard wordt ook hier je hoogste score bijgehouden.

 

Gamebyte Hyperspin

 

 

Met deze gamebyte kun je je uithoudingsvermogen, snelheid en behendigheid testen.

In het apparaat zit een kogeltje dat je door het buisje rond kunt bewegen.

 

Spel 1 gaat om snelheid. Hoe snel kun je het kogeltje rond laten draaien? De hoogste score wordt bijgehouden.

 

Spel 2 is meer gericht op uithoudingsvermogen. Je moet een bepaalde snelheid voor 5 seconden vasthouden. Het niveau wordt telkens verhoogd. Kun je alle 20 niveaus halen? De hoogste score wordt bijgehouden.

 

Spel 3 werkt op tijd. Hoeveel rondjes kun je draaien en 15 of 30 seconden? Uiteraard wordt ook hier je hoogste score bijgehouden.

 


Waardering: Het zijn 3 leuke apparaatjes waar je de nodige tijd zoet mee kunt zijn. Je kunt het eigenlijk overal doen. Op een gegeven moment ben je er wel op uitgekeken, maar na verloop van tijd pak je ze toch weer. Altijd leuk om je krachten te meten met andere spelers. Leuk.

 

Opmerking Spelmagazijn: Jammer dat je zelf voor de batterijen moet zorgen. Het is uiteraard begrijpelijk, omdat van te voren niet bekend is hoe lang het spel in de winkel ligt. Verder raak je de spelregels snel kwijt, want ze passen niet in het apparaatje. Het is dan wel weer even uitzoeken hoe je uitkiest welk spel je wilt doen en wat daar ook alweer de bedoeling van was.  

 

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

by Ronald Hoekstra - 2005

Met dank aan Hasbro voor een recensie exemplaar.